Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

........ No, to je otázka do pranice: "co se těm chlapům na té Bridget tak líbí?". V jedničce jsem to ještě chápala, respektive se domýšlela, že přes nějaký to kilo navíc je to holka, která má šťávu, není s ní nuda a umí si udělat srandu sama ze sebe. Tady na mě ale působila jako trapný diblík (nevím, jestli to byl pokyn režie nebo pokus samotné Renée o invenci, ale to cupitáni v mokrých šatech mě přímo fyzicky bolelo), který nejen že neví, co chce, ale ani koho chce a po jejím předešlém kouzle jsem marně pátrala. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dvojka na to jde trochu jinak. Nejprve věci celkem zbytečně rozbije, jenom aby je pak mohla zase kouzelně zalepit a dopřát Bridget ten zasloužený šťastný konec, včetně malebně zasněženýho pozadí, jak kdyby šlo o doopravdickou pohádku. Čímž si začínám myslet, že tohle pokračování fakt je. Pohádkou pro dospělé romantiky, kteří se na dvě hoďky dokáží oprostit od nějakých filmových ambic a užít si blbou, ale příjemnou jízdu s postavama, které mají rádi. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Snímek je stylem dost odlišný od jedničky, kdo ovšem zná knižní předlohu, toho určitá drsnost filmu nepřekvapí. Kupodivu nedoznal snímek zásadnějších změn oproti knižní předloze a řada sekvencí se dostala i do filmu. Bridget je ovšem tentokrát vykreslována trochu jiným způsobem, ke škodě věci. I když si umím představit podobně se chovající třicátnice snažící si zuby nehty udržet chlapa, přeci jen je její povaha značně odlišná od té z jedničky. Úplně největším kladem snímku je Colin Firth, který je tak neskutečně sexy, že jsem to málem "nevydejchala". No ale to ze mě možná mluví jen fakt, že je to můj největší sex idol:-) Dvojka Bridget Jonesové je velmi zábavná, ale gagy jsou místy až na hraně. Pro ty, co četli knihu (a líbila se jim), v tom nebude větší problém, pro ostatní diváky asi ano. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování filmu možná ztratilo trošku té inteligence, zato přibylo vtipu. Tady bych chtěl podotknout, že nic není uzavřené a zobrazit to, jak Bridget po tom, co našla chlapa, si ho musí udržet a vydržet s ním, je dobrý nápad. Film trpí všemi syndromy dvojek, ale jak už jsem psal, vynahrazuje to tím humorem a hereckými výkony, pár zajímavými odhaleními (lesba)... Četl jsem i knihu a vytkl bych snímku, že thajské vězení je vylíčeno méně syrově. A bla, bla...prostě jsem se bavil, ach jo, zííív, proč se pořád kolem věcí, které to nepotřebují, dělá tolik humbuku. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Báječný podtitul. Přesně vystihuje podstatu filmu. S rozumem v koncích byli totiž zjevně jak scenáristé tak režisérka. Tohle přece už vůbec není ta Bridget z prvního dílu. Z Darcyho je nudný suchar, snad jen Cleaver zůstal zajímavý. Hugh Grant je tu za hajzla a vyloženě si to užívá. Ale moc času na plátně nestráví. Zato příšerností jako nácvik písně od Madonny v thajském kriminálu si tu užijeme. A romantika? Snad jen v posledních minutách před titulkama. Inu, pokračování. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • V knižní předloze letí Bridget Jones (Renée Zellweger) do Říma udělat rozhovor se svým idolem Colinem Firthem. Ten ovšem ve filmu hraje Marka Darcyho, tudíž bylo nemožné tuto scénu v rozumné podobě dostat do filmu, protože Colin nemohl hrát sebe a Marka současně. Rozhovor mezi Bridget a Colinem Firthem přesto natočen byl a je ke zhlédnutí na YouTube. (Maki.H)
  • Jméno herce Colina Firtha (Mark Darcy) se objevuje již v románu, protože z něj Helen Fielding učinila jednu z postav, se kterými Bridget (Renée Zellweger) dělá rozhovory. Tehdy samořejmě ještě nevěděla, že se Firth objeví ve filmové adaptaci. (imro)
  • Film se natáčel v Londýně, Rakousku a Thajsku, kde se Bridget (Renée Zellweger) dokonce dostane do vězení. (imro)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama