Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Po velkém útoku z konce jedničky je vše shrnuto v pár větách v úvodních titulkách. A už nastupují Hrdinové Federace! Ptáte se co to má společného s prvním dílem? Vůbec nic! Na začátku se střílí, brouci chodí stále dokolečka, jakoby chtěli být zastřeleni a po chrabrém ústupu do stanice se teprve začíná rozvíjet nějaký ten příběh. Ze všech herců co nepobrali žádný talent, se dá hovořit, že Richard Burgi zastínil zbytek. Je fakt, že film vykrádá Carterovu The Thing a snaží se vytvářet atmosféru - kdo je a kdo není nakažený novým broukem. Společného s jedničkou to má jen tvar té chodící potvory a obleky mariňáků, jinak je to čistě sc-fi horor. Horor, kterému by se měli vyvarovat arachnofobici, protože takhle hnusné pavoučky co lezou z těla a do těla, jsem dlouho neviděl. Co se týče scénáře a dialogů - stačí snad říci že Brenda Strong hrála v minulém dílu z roku 97 a tam zemřela. Hm? (29 procent) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +nechutnosti, brouci -slabé technické zpracování, bezvýznamný příběh, bezvýznamné postavy/// Na Hvězdnou pěchotu 2 jsem se netěšil. Věděl jsem že je to shit druhé cenové. Protože však nedávno vyšla trojka do které vkládám velké naděje, řekl jsem si, že druhý díl musím vidět, aby mi náhodou něco neušlo. Jenže není co by mi mělo uniknout. Nedivím se že tento díl zapadl, svému předchudci se nemůže rovnat ani v nejmenším. Aspoň, že zaujme Richard Burgi a některé nechutné scény./// Celkem 39%/// ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušná video béčková záležitosť. Drží sa pravidiel žánru a robí málo chýb. V podstate ide akoby o rozvinutie boja o základňu z jednotky. Ak akceptujete fakt, že ide o štúdiovú lacnú záležitosť, oceníte aj triky a efekty. Niktoté zábery mohli byť krajiše, film má však fajn záver, ktorý efektne zhadzuje (nielen) americkú vojnovú mentalitu... Som Riddickovým fanúšikom, ale niekedy je fakt sranda, ako porovnateľné béčka dokážu rôzne osloviť publikum... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Okurková sezóna 2009 dopřála televizní divácké obci to pochybné potěšení strávit ještě nějaký čas ve společnosti Starship Troopers. Pohříchu k tomu nedošlo skrze alespoň něčím zajímavý kreslený seriál, ale toto nízkorozpočtové straight to DVD "pokračování" Verhovnova nekorektního (pozitivum) zprznění (negativum) Heinleinovy předlohy. Rozpočet zcela zjevně padl na CGI brouky, kteří jsou stejně vymazlení jako si je pamatujeme, a pak také na gore scény, kterých je ve druhé polovině filmu slušné množství na to, aby to udrželo pozornost diváka a svým (zvráceným) způsobem ho to i pobavilo. Ona celá Pěchota Dvě je zábavná...nebo spíše "zábavná". Patetické kydy toho nejhoršího ražení a křišťálově čisté béčkově militantní archetypy se tu potkávají s obnaženými ňadry, LED blikačkami imitujícími palbu ze všech možných zbraní (nevěřil jsem, ale je to opravdu tak:))), již zmíněnými (ne)chuťárnami a světe div se, i s brilantní osudovou ironií v osobě kapitána Daxe. Scénář je už tolikrát přežvýkaný a přehraný, až to hezké není, ale zmíněný Hrdina Federace s Velkým H je vynikající. Právě za něj je to ve výsledku na 40%, a férově musím přiznat, že jsem to čekal ještě daleko horší;) ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně špatnej film. Kamera je nepřehledná, vizuální efekty neuvěřitelně přešlý, herecký výkony strašně nepřesvědčivý (a to hlavně dementní Richard Burgi), ...ale ty dialogy? To snad nikdo nemohl myslet vážně. Chápu, že Phill Tippert na tohle pokračování nedostal moc peněz, ale stejně by už raději neměl režírovat. Tohle je dost zostuzení dost hustý jedničky. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Postava kapitánky vesmírnej lode, ktorú v predchádzajúcom filme Hviezdna pechota (1997) stvárnila Brenda Strong, zomrela. Napriek tomu sa herečka objavila aj v tejto snímke, ale v inej úlohe. (AxelWers)
  • Kobe (Brian Tee) byl v původním scénáři Indián jménem Haji. Na popud produkujícího studia Sony museli tvůrci změnit etnický původ postavy, aby zaujali asijské obecenstvo. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno