Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Dobrodružný seriál pro celou rodinu o napínavém pátrání po pachateli, který ohrožuje unikátní stádo bílých jelenů. (Česká televize)

Recenze (61)

Ozzy2

všechny recenze uživatele

Především otřesné výkony dětí tu byly do očí bijící.Ráža není Šimková-Plívová.Ostatně on se věnoval především tvorbě pro děti a jeho dětští hrdinové byli nesnesitelní všude.Třeba zajímavá seriál My z konce světa mě taky otrávil ten kluk v hlavní roli.Nebo Královna koloběžka Filip Menzel i přesto, že to byl spolužák ze základky.Ale hrát teda neuměl. ()

Zeddi 

všechny recenze uživatele

Spíš jen jako zajímavost. Skutečně je to pravda. Tento seriál se točil v Třeboni (no asi nic nového). Od doby kdy mě maminka koupala ve škebli :-) jsme s rodiči jezdili každé léto na dovolenou právě do Třeboně a zrovna i v tu dobu kdy se tam natáčel tento seriál. Jestli si pamatujete na roli Pavla Zedníčka coby policajta tak si jistě vzpomenete i na jeho policejní fáčko :-) Blatníky černé, haubna žlutá, střecha bílá, na boku nápis POLICIE a na střeše houkačka. Tenkrát nás jako malý parchanty hrozně naštvalo kdo si to dělá takhle nemístnou srandu, že si dá na takhle hnusný fáčko z boku nápis POLICIE. Nu a tak jsem šli a z mladistvé nerozvážnosti nás nenapadlo nic lepšího, než že jsme z toho fáčka ukradli SPZtku (dodnes jí někde mám v garáži na steně). Už si moc nepamatuju v čem byli ty SPZ tak specifické, ale každopádně televizní štáb přehazoval tu jednu co jim zbýla ze předku na na zadek (dle záběru), protože kolikrát bylo fáčko v záběru bez jedné SPZ. Tímto se tedy omlouvám za způsobenou škodu České televizi a kdyby někdo o ztracenou SPZ projevil zájem stále ji ještě vlatním ;-) ()

Reklama

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatickej seriál, kterej rozhodně nezastaral ani nic podobnýho, kterej ale až moc srážej nepřesvědčivý dětský herci i nepřirozený a neuvěřitelný dialogy jejich rolí (ale i jinejch postav - třeba pani učitelka apod.), z nichž bohužel téměř pořád čuměl scénář a očividný režisérovy instrukce typu "...rozeběhni se, pak se zastav a otoč, zavolej tohle a tohle a pak zase běž dál" atd. Za všechny byl učebnicově na pěst třeba prvoplánově žoviální cirkusák Pepík, otravnej a nesympatickej syn policajta Zedníčka, afektovaná Leontýnka - dcera Kanyzy apod. Seriál je tak téměř výhradně pro děti, dospělýmu divákovi totiž budou kromě zmíněnejch trapnejch dětí vadit i další věci, jako třeba samotná stavba seriálu - pachatele známe od začátku a jen se čeká, až se na vše přijde; dál třeba jednoduchej a příliš průhlednej děj; spousta zjednodušení a zkratek... Ale nechci to nijak snižovat, protože pro děti to furt může bejt krásnej a dobrodužnej zážitek s výborně obsazenejma dospělejma rolema. Naopak skvělá je tradičně Hapkova hudba, a dle očekávání vynikaj herecký osobnosti jako Zázvorková, Sovák, Hlaváčová, Růžek, ale i ten Zedníček s Kanyzou a třeba Suchánek. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Ač tento seriál vznikl cca 15 let později než My z konce světa, má podobnou kostru scénáře. Jen nejsme na horách, ale v lesích. Opět krásné záběry. Parta dětí a jejich dobrodružství. Opět tu máme pozdější známé tváře - tenkrát ještě děti - mluvím o Zuzaně Vejvodové, Lucii Vondráčkové nebo kluk z Helimadoe. Navíc režii pevně drží opět Ludvík Ráža. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já jsem se musel tentokrát rozšoupnout a napálit to tam za vše. Protože tenhle seriál jsem jako dítě/puberťák miloval a nic se nezměnilo ani po letech. Já těm dětem to dobrodružství a prostředí, kde vyrůstali tak záviděl. Právě prostředí je velmi krásné a moc se mi líbilo, bílí jeleni se taky nevidí každý den, co si budeme povídat. Herci k sobě neuvěřitelně pasovali jako poklice na hrnec. A dětské výkony byly skvělé, nutno poznamenat. I děj byl zajímavý a napínavý a to přesto, že v kolem předposledního dílu už každému asi bylo jasné, kdo je pachatelem, pokud to netušil do té doby. A samozřejmě tu máme hudbu, která se mi nesmazatelně vryla do paměti. Pokud seriál hodnotím z pohledu rodinných či dětských seriálů, pak jednoznačně patří mezi ty nejlepší, které se podařilo natočit. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy poručík Klepetka (Pavel Zedníček) a ing. Bajer (Jan Kanyza) probírají vztah svých dětí, se musela točit šestkrát, protože oba herci neustále dostávali záchvat smíchu. (cundak)
  • Seriál se natáčel v Třeboni a Žehušicích. (M.B)
  • Natáčelo se také v Benešově u Prahy a v obci Podbrdy (okres Beroun). (petr.trep)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno