Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se neblaze proslulý „Vrah šestnáctek“ 35 let po svých prvních vraždách vrací a zabíjí znovu, 17letá Jamie (Kiernan Shipkaová) se náhodou přesune zpátky v čase do roku 1987 a je odhodlaná vraha zastavit, než začne zabíjet. (Prime Video)

Recenze (68)

cernakus odpad!

všechny recenze uživatele

Jako co tohle může nabídnout? Shipková je už stará nejen pro Pedomedvěda, ale i pro obecný film. Ne opravdu, ta holka musí jet v heroinu, protože vypadá na 35 let a ne na 23 let, kolik ji v době filmování bylo. Navíc hraje tak zasranou woke píču, že si od počátku přejete, aby to byl jeden z těch slasherů, kde hlavní hrdinku nakonec zabijou. Problém je, že nejspíše ani nehrála a Kiernan taková prostě je i v civilním životě. Navíc opravdu nehrála, je to jeden z jejích nejhorších hereckých projevů, co jsem kdy viděl. Ne že by někdy byla hereckou elitou, ale tady byla znuděná, repliky jen odříkávala a vystačila si s třemi grimasami nasraná, extra nasraná a ultra nasraná. Zbytek "herců" to nijak nevylepšil a jediný, kdo vyčníval byla "Claire z Takové normální rodinky". Přehrávání Holtové bylo otravné a ptám se, jak si ta pizda mohla jen na vteřinu myslet, že patří mezi áčkové herce, jak tvrdila v jednom rozhovoru, fakt nechápu. Příběh? To se více fetovalo, nežli psalo. Logika samozřejmě u buzflixů zemřela už dávno, ale tady nefungovaly ani dialogy. Spád neexistoval. Extratrapné woke a kulturní narážky byly prostě jen tím, trapnými narážkami. Efekty samozřejmě nula. Kostýmy a reálie? No recyklovaly se z Buzflixí vlajkové lodi, ale ani zdaleka tam nebyl ten "fell", který umí doručit Stranger Things. Hudba? O ničem. Zvraty? No ve slasherech jsou obecně trapné, ale tady to bylo ještě o něco trapnější a nesmyslnější. Navíc to bylo děsně dlouhé. Stačilo by 60 minut. Po 40 minutě jsem to nevydržel a zbytek filmu proklikal. Koketoval jsem mezi odpadem a jednou hvězdičkou, ale kvůli té násilné woke agitce, kterou si buzflix neodpustil ani v titulkách to je jasný odpad. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Málo hororu, hodně nepovedené komedie. Humor v podstatě jede jednu jedinou linku - hrdinka chodí a diví se, že se v 80. letech dějí "věci", které jí z dnešního pohledu připadají nevhodné. Vtipné je to poprvé, možná podruhé, ale nikoli podvacáté a potřicáté. A hlavně z toho ona hrdinka vychází jak nesnesitelná přecitlivělá slepice. Hororová dimenze bezzubá, sci-fi dimenze si vystačí s tím, že přiznaně obšlehává Návrat do budoucnosti, aniž by cokoli vlastního přidala. Film tak nabízí jen nutné minimum, jako takový je sledovatelný ... ale aktivně jej doporučit, to určitě ne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatický komediální hororový slasher se zábavným konceptem cestování v čase. Vrah 16tek se vrací po 35 letech na scénu, aby zabil 17 letou hlavní hrdinku, jenže při vzájemném souboji se omylem vrátí do roku 1987, kde zrovna původní vraždy měly proběhnout. Jde spíše o feel good žánrovku, která sází na příjemné retro, sympatické postavy, spousta popkulturních referencí na starší horory, příjemné je také sledovat rozdíly mezi dnešní dobou a 80's a občas zafunguje i nějaká ta hláška- ikdyž komediální stránka mohla být výživnější. Hororová stránka filmu je však docela mdlá, vražd je malinko a nejsou moc brutální ( Konference je úplně jinéj level teda- ta překonává i všechny Halloweeny a Vřískoty), takže pokud bych měl film hodnotit jako čistě horor/slasher dostal by pouze 2 hvězdy, ale naštěstí funguje ten zbytek včetně hádanky na vraha, takže jisté sympatie si film získat dokáže. Celkem jsem se bavil. 5.5/10. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavný teenage slasher v štýle Detention alebo Freaky, v ktorom sa režisérka nebojí priznať, že nie všetko pochádza z jej hlavy a príjemne odkazuje na všetky horory aj nehorory, ktoré jej poslúžili ako inšpirácia. Kiernan Shipka je vo svojej úlohe tradične parádna, vrah má super masku a pripomína old-schoolových killerov, ktorí sa zjavujú na všetkých miestach a sú nezranitelní a v neposlednom rade ma dosť bavili aj hlášky, ktorých je plný kotol. Treba spomenúť aj slabé stránky, ktorými sú hlavne slabá práca s osemdesiatymi rokmi (to, že naobliekam hercov do fancy kostýmov pripomínajúcich osemdesiatky, atmosféru nevytvorí) a slabučké a príliš umelé gore. Celkovo som si ale Totally Killer užil a režisérku chválim, aj keď hororoví fanúšikovia pre ňu zrejme nie sú to pravé cielové publikum. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestliže je DeLorean fotobudka v lunaparku, Marty McFly žena a doktor Emmett Brown černá žena, musí být vrahounem středoškolaček nějaký zapšklý Biff! Výlet časem do fluorescentních osmdesátek, kdy se Shipka snaží trefit terče společenských rozdílů, divák luští vřískotový whodunit a motýli se při pohledu na efekty svých křídel raději znovu zakuklí. Při troše shovívavosti to splňuje parametry nenáročné zábavy, ale mám obavy, že se do budoucnosti a na Divoký západ už nepojede.. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Průměrná hororová rychlokvaška, která ale nestihne ničím vyloženě urazit a celkem fajn se na ni dívá. Slovní spojení horor a komedie navíc rozhodně nevyhledávám, a jestli si pod ním něco ucházejícího představit, tak klidně tohle. [Amazon Prime] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Normální kuřba v domečku hrůzy.- Začátek byl velmi dobrý, po cestě do osmdesátek jsem si říkal, že to nebude ono, ale nakonec se z toho vyklubala příjemná jízda. Nejen vtipné, ale také k zamyšlení bylo srovnání 80. let s dneškem - to pokrytectví, ve kterém žijeme, neustálé sledování, ochrana soukromí, petice...na druhou stranu ale více tolerance v určitých oblastech a menší prostor pro kuřáky - to hulení všude bylo fakt děsivé. Pěkné bylo, jak se s každým zásahem měnila budoucnost, až to vypadalo, že se změní úplně vše. Kiernan Sabrina Shipka je stále sympatická a její snažení bylo rozkošné - na zabití. Snad jen absence nahoty, s níž se v té době nejen v hororech plýtvalo, 80. léta nepřipomíná. A ze skvělé hudby mne potěšili nejvíce Echo and The Bunnymen s hitem The Killing Moon. Chápu ovšem, že současní diváci si to tolik neužijí...všechny odkazy, připomínky a vůbec. Pro mne lepší než nedávný Seminář. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

3/10 Kým tématicky i žánrovo podobný Final Girls (2015) mal aspoň nejaké ambície, toto tu nie je nič len snaha čím rýchlejšie a lacnejšie naplniť námet "Back to the Future ako slasher" do hocijakej podoby, ktorú možno vypustiť na stream. Pamätám si na časy, keď aj priemerný video horor oplýval väčšou snahou niečo zvestovať svetu ako dnešná výplň streamov. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mix slasheru a komedie provazaný cestováním v čase. Čekal jsem totální kokotinu ale zas tak špatný to nebylo. Potěšili narážky na 80'ky i zmínky o filmech jako Návrat do budocnosti, Vřískot či Halloween respektive zmínka o Michaelovi Myersovi. Být tam větší bodycount a víc humoru tak i ty 3hvězdy dám. Takhle je to jen za lepší 2hvězdy. Podívat se na to ale (jednou) v pohodě dalo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V roce 1987 v poklidném městečku vraždil tajemný vrah v masce a zaměřoval se tehdy na šestnáctileté dívky. Nikdy nebyl dopaden a stačil odpravit tři stejně staré kamarádky, než jeho krvavé řádění zavál čas. A znenadání se objevuje v současnosti, aby dokončil svůj krvavý účet. To už má ale proti sobě odvážnou školačku Jamie, která dalšímu vraždění chce zabránit tím, že chod dějin změní prostřednictvím neprověřeného vynálezu stroje času její kamarádky. Film se hrdě hlásí, a dokonce jej zmiňuje, k nejznámějšímu filmovému počinu v oblasti cestování časem a sice Návratu do budoucnosti. Není jen ale filmem s komediálními prvky, ale na cestu si významně přibalil sci-fi a horor. Kiernan Shipka byla vybrána do hlavní role a je to docela zábavná průvodkyně retro časy. I ostatní představitelé rolí jsou ideálně zvolení. Její pobyt v době technicky zaostalé je prokládán očekávanými vraždami, jejichž posloupnost byla mírně pozměněna. Film se krvavosti nevyhýbá, takže to kritéria hororu plní zdárně. Vrah je fyzicky dost zdatný, což už tolik nekoresponduje s představiteli této role po sejmutí masky, mimochodem zabijáci jsou dva. Nahnatchka Khan natočila teprve svůj druhý film. A její režie snoubí dobrou dávku napětí, brutality i vtipnosti. Upovídanost sice trochu převažuje, není to ale vyloženě otravné. Cestování v čase tedy má svůj zábavný říz. 8/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď sa stretnú dve ultradebilné generácie; neprispôsobivá, odpudivá boomerská špína bez empatie a hypersenzitívne gen-z menzesy, ktoré zakazujú vtipy a slová ich bolia, mohlo by vzniknúť hocičo. Vznikla lightovka o cestovaní časom, na ktorú sa dá pozerať, pretože je tam 80’s Amerika a sympatická Sabrina. A dneska je Halloween, takže oddych s pivkom to istí. 🎃 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že tyhle puberťácký, komediální Slashery moc nemusím a že jich je poslední dobou fakt dost, tak tohle až tak špatný nebylo. Cílovka je někde mezi 16 - 18 let, takže prostě na nějaké odvážnější Gore a kozy zapomeňte. Ale nečekaně jsem se několikrát dobře pobavil, natočeno je to stylově/barevně, i když 80's atmosféra, teda nebyla moc využita, obsazení je silnější stránkou, nikdo mě vyloženě nesral a na pěknou kiernan, se příjemně koukalo. Každopádně, s lepší atmosférou a humorem je tu The Final Girls, dospělejší a otrlejší publikum sáhne po Freaky a nás opravdový gurmány, to pravý tóčo teprve čeká. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec se mi film docela líbil. Základní myšlenkou je "Návrat do budoucnosti" v kombinaci s "Vřískotem". Nese se to hodně v duchu "Happy Death Day" stejně jako "Freaky", kde vezmete klasický vzorec a uděláte z něj slasher a tenhle má v sobě i "Who do it?" prvek a je to prostě sranda, když vezmete nějakého moderního středoškoláka zpátky do politicky nekorektních 80. let a můžete udělat jakékoliv vylomeniny, které chcete, aby se staly, tak máte zábavný nový slasher smíchaný s takovým strašidelným, ale přátelsky strašidelným designem a vlastně jsem se na film díval už dvakrát a v obou případech jsem se u něj poměrně bavil. I přes to, že komediální stránka by samozřejmě mohla být výživnější, vražd bylo malinko a mohly být více brutálnější, tak dávám 3*, protože ten film včetně hádanky na vraha prostě funguje, takže pokud nemáte, co dělat, můžete film zhlédnout na Amazon Prime. /55%/ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Návrat do budoucnosti potkává Halloween v dost promarněném potenciálu na zábavný horor. Vzhledem k chybějícímu napětí a nijak zajímavých killech, film nefunguje jako horor a trapné narážky na 80. leta a nulový humor, nezajišťují zábavnou komedii. V žádné rovině nefunkční film, který neurazí, ale když nenudí, divák vnímá, že kouká na naprostou zbytečnost, na kterou ihned zapomene. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kiernan Shipka napodiv herecky nepôsobila, ako by sa jej do chrbta zabodla šipka, čakal som strnulejší výkon. Inač len taká adolescentná zábava, kde dospelák veľa očakávať nemôže a už vôbec nie hororový maniak. Režisérka spojila inšpirácie z Halloweena s Back to the Future a štipkou pubertálneho Vreskotu a tak samozrejme, že vzniká taký malý miš-maš, ale môžeme niečo očakávať od tvorkyne, ktorá má iránske korene, narodila sa niekde pri rulete v Las Vegas a vyrastala na Havaji? ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Keď si počas celého filmu vravíte, že by ste to vedeli urobiť lepšie, asi je niečo v neporiadku. A nielen s časovým kontinuom. Tri pomalé kvantové jazdy za Julie resp. Oliviu. (6.10.2023) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Rad si pozriem slasher tipu časových slučiek či cestovania v čase a aj keď podobne ladených filmov je veľmi veľa, našiel som si medzi nimi aj také, ktoré pozerám pravidelne, no žiaľ tento sa k nim nepridá. Príbehovo je to klasika a aj keď je pekné hľadať medzi veľkým množstvom podozrivými tú čiernu ovcu no, ale  v tomto prípade som ju dlho nehľadal a aj keď tam bolo niekoľko odbočení, ja som tušil, už skoršie, kto je tým bijcom a nemýlil som sa. Neponúka nič nové, čo by nebolo ukázane v každej druhej tuctovej vybíjanej z tohto prostredia. Vrážd je tu veľmi málo a aj maska bola obyčajná ako aj celý film. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neškodná hororová zábavka, ktorá si berie priznanú inšpiráciu z množstva ďalších slasherov (Scream), sci-fíčiek (Back to the Future) alebo priamo z podobných komediálne-hororových filmov (Happy Death Day). Ako nápad na slasher v štýle Návratu do budúcnosti rozhodne fajn, aj keď nijako zvlášť originálne, no prekvapivo to funguje práve ako tá zamýšľaná, odľahčená zábavka, ktorá sa neberie vážne a všetci si to natáčanie evidentne užívali. Akurát to prevedenie je v podaní Nahnatchka Khan také obyčajné, až priemerné. S týmto scenárom sa rozhodne išlo pohrať viac, avšak režisérka natočila film maximálne rutinne akoby zvládol snáď každý režisér. Nakoniec tak ani poriadny horor, ani poriadna komédia, ale celé to skončilo niekde na pol ceste. S hororovou stránkou sa išlo vyhrať viac čo sa týka hlavne vrážd a dať im aspoň trocha nápadu, a pri komediálnej časti sa odviazať viac pri stretnutí sveta z osemdesiatich rokov s mladou pubertiačkou z roku 2023, než neustále ponúkať iba prvoplánové WOKE komentáre ako bolo všetko v 80s rasistické. Tých 105 minút utečia hravo a viem si to predstaviť ako perfektný film na nejakú halloweensku párty s partiou podnapitých ľudí, no vo výsledku pri všetkej triezvosti to je iba taký síce neškodný, ale priemerný kúsok, ktorému režisérka vedela dať síce správne tempo, ale nevie dať vlastný ksicht, poriadne využiť 80. roky alebo aspoň sa odviazať v tej hororovej časti. Zadanie asi splnila, ale ďalších 50 režisérov by to natočilo akokoľvek zaujímavejšie. CELKOVO: 6/10 ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Nesympatický a splácaný blábol, který vykrádá kde co, ale úplně blbě. Není to slasher, není to komedie a už vůbec to není dobrý film. Je to jen rádoby pocta několika ikonickým filmům z 80. let s hromadou logických chyb. ()

Reklama

Reklama