Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Zábavný snímek o doktorovi, který v dětství ztratí schopnost mluvit se zvířaty a až v dospělosti se mu tato schopnost vrací při nešťastné srážce psa Luckyho. Dr. Dolittle je jedna z dobrých komedii s Eddiem, která pobaví i po tolika letech, strašně ráda na tento film vzpomínám. Mým srdcovým je ale díl druhý, kde doktorovo hlavními tématy jsou schopnost mluvit se zvířaty, kácení lesa a milostné problémy jednoho rozhýčkaného medvěda. Zde se totiž dr. Dolittle rozhodl na popud roztomilých zvířátek hájit jejich práva a les. A rozhodl se na to jít skrze medvědy. Pokud by se mu totiž podařilo dát dohromady dva (samce a samičku) medvědy ohroženého druhu, bylo by vyhráno. Potíž je v tom, že samec žil dlouhou dobu v cirkusu a do divočiny se mu příliš nehce. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1998 sa afro-americký herec Eddie Murphy predstavil v úlohe doktora Dolittla, ktorý rozumie reči zvierat. Dokáže s nimi verbálne komunikovať. Z toho pramení mnoho viac či menej vtipných príhod, čo s nimi prežije. Veľmi jednoduchý nápad z ktorého vznikla veľmi jednoduchá, detská komédia. Na jedno pozretie je to celkom fajn. Tento titul sa dočkal i ďalších pokračovaní, ktorých kvalita však značne upadala. Pôvodný film z roku 1998 však za dve hviezdičky stojí. ** ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemôžeš operovať tigra. Nepoznáš symptómy.“ - „Vravel, že vidí dvojmo a bolí ho hlava.“ Žiadne veľdielo, ale i vďaka umiernenému Eddiemu Murphymu a vydareným trikovým scénam s ukecanými zvermi sa to dá prežiť. Dokonca sa možno sem-tam zasmejete (záverečný zvierací protest: „Preč s prasatami!“ – „Čože?!“ – „Myslel som policajtov.“). Priemerná snímka pripomína priemernú komédiu s Jimom Carreym KLAMÁR, KLAMÁR – tiež dobrý námet a slušní herci, ale celé to ide len na pol plynu. Navyše, ak DOKTORA DOLITTLEA prirovnáme k inému zvieraciemu hitu (BABE), nemá šancu. Kino Považan NMnV 1999 ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Eddieho Murphyho v tejto úlohe si ešte živo pamätám z detstva a Dolittle sa mi už vtedy celkom páčil. V súčasnosti, keď si to človek pozrie spätne, tak to nie je až také terno, ale nie je to ani taká katastofa, ako tu niektorí píšu. Taká pohodová rodinná komédia s trošku plytkejším humorom a jednoduchou dejovou linkou. Mne to ale v tomto prípade nevadilo a dokonca som sa párkrát aj poctivo zasmial. 65 % ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že Eddie Murphy už v poslední době bere všechno, co mu jeho agent dohodí. Tenhle film si sice kladl vyšší ambice, ale nakonec se jim moc nepřiblížil. Jediné co mi připadalo skutečně vtipné, byly ty dvě ukecané myši. Každá z nich dostala jednu hvězdičku, což znamená pro celý film dvě hvězdičky. :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama