Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

berg.12 

všechny recenze uživatele

OK, mezi teenagery už nepatřím. Stejně mi ale přišlo, že tenhle film se tak moc snaží být sexy, až nakonec veškerý sexapeal ztratí. Víte o čem mluvím? Hodnocení jsem navíc zaokrouhlil směrem dolů poté, co jsem viděl originál "Dangerous Liaisons" z r. 1988 a utvrdil se, že na vášeň si tady všichni většinou jenom hráli. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, je to předělávka v americkém "Melrose Place stylu" (tzn. mladí, krásní a bohatí hrdinové a vše co k tomu patří), ale intriky se tu osnují velice hezky, erotický náboj je přítomen v dostatečné míře, na někoho je to možná trochu moc a místy je to i trošku samoúčelné, ale právě poukázáním na sexuální život zlaté mládeže se rozvine nádherný příběh na jehož jedné straně stojí skrznaskrz zkažená Sarah Michelle Gellar a na straně druhé božská Reese Witherspoon. A mezi nimi se zmítající Ryan Philippe coby Sebastian Valmont, zažívající nejzásadnější proměnu ve svém životě...nádhera...proti tomu je nejlepší filmový polibek roku 1999 naprosto nicotnou hormonální záležitostí;). Konec filmu doprovází jeden z nejnezapomenutelnějších (alespoň pro mě) a dnes už bohužel taky nejprofláknutějších songů vůbec - Bittersweet Symphony od Verve. A i zbytek soundtracku rozhodně stojí za poslech. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ještě teď se nemohu vzpamatovat z "želatinové" Selmy Blair, která roli sehrála opravdu fantasticky. Celkově byl výběr herců přesný. Film má příjemný nádech a pro mě po docela dlouhé době film, u kterého jsem si říkala "ještě nekonči, filme". Příběh se sice musí brát s nadsázkou, ale i to filmu dodává neuvěřitelný půvab. Krásně zhýralé..ten konec možná až moc. Mám ráda intriky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevlastní sourozenci. Protřelí, zvrhlí, hříšní, nechutně prachatí. Sex, alkohol, intriky, lži, drogy, nuda. Explozivní kombinace, když se jedna dostaví, je třeba přidat na obrátkách. Peprně nadčasová verze slavného románu Nebezpečné známosti toho času platila za „ten film“, o kterém si mladí vykládali a doporučovali ho houfně dál. Hrdinové byli zhýčkaní a nadržení, přesto mluvili květnatě, byli dokonale oblečení, učesaní a umně nasnímaní, takže i morálně závadné scény mohly spatřit světlo teenagerovského světa. A ti velmi rádi utrácejí obsah peněženek svých rodičů. Navíc výsledek divákům velmi detailně představil toho času vycházející trio Ryan Phillippe, Sarah Michelle Gellar a Reese Witherspoon. Scénárista a režisér Roger Kumble (který od té doby už ničím pořádným nenavázal) natočil morálně závadný kousek, ale co je potěšující, byl na to pyšný. Jeho snímek je stylový, nesmírně líbivý, kouzelně naivní a solidně hříšný. Samozřejmě mohl výrazně víc kořenit, ale na svou dobu si uchoval svoji tvář. Jen škoda, že morální závěr až příliš bije do očí. Tam už je to fakt hodně úsměvné, ale asi je to dané dobou... Jinak ale velmi rád vzpomínám. I na výborný soundtrack. Mimochodem mentorka Sarah Michelle je ve skutečnosti o pět let mladší než naivka Selma Blair. „Můžeš mi ho strčit, kam chceš!“ – „Můžeme si plácnout, sestřičko!“ ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

O můj bože, pokaždé když zhlédnu tento snímek tak mám husinu už na začátku z úvodní písničky, pokračuje to téměř během celého filmu a na konci je to nejhorší, jelikož závěrečná skladba + atmosféra = naprosto úžasné. Opravdu můj jeden z nejoblíbenějších snímků, dostane mě naprosto pokaždé! A to už sem ho viděla bezmála 10x. Celé to opravdu dokresluje doprovodná hudba, jelikož ta nemá chybu. Sarah Michelle Gellar je krásná a jedinečná a skvěle se hodí do této role, je takový protiklad Reese Witherspoon, která také exceluje. Samozřejmě musím zmínit i Ryana Philiippa jelikož ten je famózní, nejenom hereckým výkonem, ale i charizmatem. Dokonce mě baví i Selma Blair, i když ji moc nemusím, ale zde má opravdu roli ušitou na míru. Naprosto vynikající příběh a dějové zvraty. Rozmazlení, zazobaní nevlastní sourozenci, kteří mají rádi sex. Nejlepší film Rogera Kumbleho. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Selma Blair hrá vo filme mladú a neskúsenú Cecile. V skutočnosti však v dobe natáčania mala už 27 rokov. (Msscastillo)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama