Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři dospělí sourozenci se scházejí na akci věnované oslavě umělecké práce jejich otce. Řeší zde své problematické vztahy s ním i mezi sebou navzájem. (Netflix)

Recenze (68)

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Sandler - Stiller, na tuhle kombinaci čekám celej život a co z toho? Žádna prdel, nudný drama..díky jdu dál a neohlížím se.. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony hvězd : Adam Sandler, Ben Stiller, Dustin Hoffman, Elizabeth Marvel, Grace Van Patten a Emma Thompson. Jsou pod vlivem svého stárnoucího despotického otce. Rozvádějící se muž, nezaměstnaný, v oblečení ze second handu u něj dokonce nachází útočiště. Považuje ho za výborného sochaře, i když jeho sláva skončila se 70.lety. Rodinná traumata všech začnou vybublávat. Film měl premiéru v Cannes a pojednává o stárnutí, odcizení nebo o významu umění v životě. Trochu to připomíná Woodyho Allena a jeho neurotické postavy. Film je náročný na čtení mezi řádky. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Krucipísek, má to super místa a dobré nápady (střih v polovině věty), ale od půlky je to utahané a postrádá to tu zábavnou osudovost Royal Tenenbaums, postrádá to humor, jakýkoliv spád... Přitom karty byly rozdány exkluzivně! Sandler, Stiller, Hoffman, Baumach... Z výsledku je mi trochu smutno. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět herce, které máte zažité a zaryté jen jako komiky ve zcela vážných rolích - The Meyerowitz Storie. Pokud naopak chcete lidi, které vnímáte převážně jako herce vážných rolích v rolích veskrze komických - The Meyerowitz Stories. Pokud truchlíte nad zkázou a rozpadem tradiční rodiny a chcete vidět, že i tohle má své klady (třeba v širším okruhu toho, co se nazývá rodina) - The Meyerowitz Stories. Hoffman hrál roli, která je neuvěřitelně nasírací, nepříjemná a na přes držku. S takovým chlápkem byste prostě nechtěli trávit čas a být s ním v kontaktu (já osobně bych ho do deseti minut umlátil jeho nejškaredějším uměleckým dílem - tedy prvním, co bych měl po ruce). Krásné na ní však je to, že když ji sledujete zprostředkovaně a netýká se přímo vás, užíváte si ji a baví vás. Čtyřnásobný herecký koncert - Sandler se Stillerem ve vážných rolích, Hoffman s Thompson v zábavných a komických. Přesto to na dokonalý zážitek nestačí. Ale pobaví to a místy až dojme. Jestli jsem si ohledně filmu někdy něco fakt přál, tak to je crossover (ani by to nemusel být versus) Zoolandera a Zohana. Jsem smířen s tím, že se ho nikdy nedočkám, holt mi Sandler se Stillerem budou muset společně v jednom filmu stačit alespoň tahle. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert tria Sandler, Stiller a Hoffman. Baumbach natočil ukecaný film, v ktorom je ale akýsi vnútorný smútok a vysporiadanie sa s nedokonalosťou. Citlivo podané. Miestami príjemne úsmevné a celé sa to nesie v duchu ranných filmov Woody Allena ale s tým, že toto má modernejší háv. Stále je to ale intelektuálna zábava. Veľké plus sa Grace Van Patten. Jej filmové veľdiela ma rozosmiali. Newmanová hudba tradične dobrá. Dostávala sa mi systematicky pod kožu. Jeden z tých malých veľkých filmov, ktoré majú tendeciu byť skutočnými ale zároveň bizarnými. Držím všetkým Meyerowitzom palce do budúcna. Nech sú šťastní. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutocne ukecana drama o clenoch jednej rodiny, ktory si po rokoch hladaju k sebe cestu. Bohuzial dialogy mi absolutne nesadli. Nonstop sa tam kecalo a mne to pripadalo uplne o nicom a postavy mi vdaka tomu zacali postupne liezt na nervy. Mrzi ma to hlavne kvôli skveleu hereckemu obsadeniu a vsetci sa aj snazia. Sandler predvadza celkom civilny vykon, cim dokazuje, ze by bol pouzitelny aj v serioznych filmoch. Na rozdiel od svojich predoslych dram tentoraz hra normalne a nesnazi sa tvarit iba smutne. Hoffman ma neskutocnu charizmu aj ked lezi v posteli a zvysok je tiez v pohode. Len tie dielogy a celkove prevedenie mi pripadalo strasne otravne. Cely cas som si prial, aby to reziroval Woody Allen, ktory by filmu dodal poriadnu davku humoru. Film mi nesadol. Snad budete mat väcsie stastie ako ja. 5/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "The Meyerowitz Stories (New and Selected)" je zábavný takovým svým specifickým, nostalgickým způsobem, kdy každá postava, tedy alespoň hlavní, je zde nějakým způsobem narušená, ale snaží se žít, jak nejlíp umí. Herecky je to skvěle obsazené a překvapí, jak jsou herci přirození, i když chvílemi trochu přehrávají. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaná a příjemně odsýpající rodinná konverzačka skoro jak ze stáje Woodyho Allena, když mu to ještě celkem točilo. Přestože se to v poslední třetině krapet zlomí a spadne to někam k průměru, pocit z dobře strávené podívané přetrvá i po skončení závěrečných titulků. A Sandler je tu parádní, tyhle vážnější role mu šly vždycky nejlépe. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Není to zlý (a vůbec bych to nespojoval s Allenem). Problém je v tom, že Sandler je bídný herec a zpěvák, a tady se po něm chce, aby hodně hrál a hodně zpíval. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

skorem Allenovská konverzačka dvou tváří...ta první je zábavná a zajímavá,ta druhá naopak sklouzává k ohráné rodinné tragédii.Každopádně herecky velmi dobre.Hoffman nezklamal,|Sandler a Stiller po delší době ve vážné roli potěšili...60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale tvorba Noaha Baumbacha ma akosi nikdy neoslovila. A žiaľ, nemení sa to ani po tomto filme, kde sa predstavilo množstvo dobrých hercov, ktorých mám rád - avšak nie v takomto mdlom prevedení. Postavy boli zaujímavé, aj celé tie vzťahy rodiny a nevlastných súrodencov, ale príbeh bol hrozne nevýrazný a nezáživný. Keby to tak bola aspoň poriadna konverzačná dráma, ale ani týmto smerom sa to nijako nepohlo. Jediné, čo sa dá pochváliť sú napokon výborné herecké výkony, ale inak bieda... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od toho asi něco více. Rodinné drama, kde hlavním aktérem je otec Dustin Hoffman, ten má své tři děti a na rozdíl od ostatních rodičů on je má rozdělené od nejoblíbenějších po nejméně oblíbených. Adam Sandler bohužel patří mezi ty nejméně ale snaží se to hodit za hlavu a milovat tátu i tak. Adam Sandler v trochu vážnější roli, sedne mu to, to bez diskuze, ale mohl by si vybírat lepší a zajímavější filmy. Tohle je nuda. Obsazení je ale skvělé, Hoffman, Sandler, Stiller a Thompson, obsazení vážně láká, jenže příběhově je to plytké, slabé a nudné. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na Baumbacha chystal celistvěji, ale po tomhle příšerném shitu mám jasno, že tady vidim velký špatný. Není to až tak katastrofální sračka jako třeba Synecdoche, ale i tak se jedná o (sice parádně zahranou) prázdnou píčovinu, kde se x lidí mrdá od ničeho k ničemu. 25% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně užvaněný film. Tisíce slov naprosto o ničem, které člověk s námahou vstřebává a výsledek je nula. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Baumbacha cením hlavne za jeho scenáre. Perfektne napísaná konverzačka, kde vzťahy medzi postavami vytvára najmä diskontinuita dialógov ktoré s takmer ležérnou presnosťou herci sypú. Divák môže priam hmatať odpútanosť jednotlivých charakterov od seba a zároveň snahu riešiť tieto problémy najmä slovami, až potom fackami a stareckou palicou. Hoffman zahral krásne a je osviežujúce vidieť Sandlera a Stillera opäť využívať herectvo inak ako len pre lacnú zábavu. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

slušná konverzačka s majestátně realistickými dialogy. ty stojí především na neustálém usekávání vět - ať už kamerou anebo skákáním do řeči. snímek proto může působit trochu roztříštěně a zasloužil by trochu adderallu. herecké výkony překvapí: vše ostatní je ale velmi standardní a neurazí, ale ani nijak extra nepotěší. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Moje první Baumbachovina a hned taková pecka. Ne nadarmo se tomuto tvůrci občas říká novodobý Woody Allen, neboť jeho snímek nenabízí výrazný příběh a místo toho se soustředí na podrobné vykreslení postav a jejich životních situací, které se následně vyvíjejí a konfrontují v nabitých a neuvěřitelně realisticky působících dialozích, které vysoce převyšují v uvěřitelnosti konkurenci. Málokdy se mi stane, abych měl při filmu pocit, že sleduji opravdové lidi a ne pouze herce recitující dialogy šustící papírem. Za tento zážitek nemohu děkovat pouze režisérovi a scénáristovi v jedné osobě, ale také schopnému a hvězdnému hereckému obsazení, které je naprosto přesné a obzvláště Adam Sandler exceluje. The Meyerowitz Stories jsou velmi příjemným zážitkem, který si kdykoliv rád prožiji znovu. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tragikomické, občas až hodně černohumorné a absurdní. Filmu chybí jakákoliv gradace, ale překvapivě celou stopáž nenudí. Sandler a Stiller tyto rodinné dramata umí a je škoda, že se žánru nevěnují častěji. Bohužel to zdaleka není taková pecka, jakou byl třeba Reign over me. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Židobol a výkřik - "Já a mí přátele z branže máme obřízku a děláme ART"...Nikoliv film, ale pozitivní diskriminace... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kdybych to aspoň mohl pořádně nenávidět, ale ty důvody se sbíraly tak nějak po kapkách. Pro opis svých pocitů z téhle ukecané prázdné bubliny jsem si vypůjčil a možná lehce parafrázoval jednu citaci z tohoto rozpačitého filmu, jemuž může dokonale rozumět snad jen scénárista. Nelíbilo se mi to a absolutně mě to nebavilo. Neustále jsem se v tom pokoušel něco najít, ale nepochodil jsem. ()

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Reklama

Reklama