Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (301)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Pixar rozhodně patří mezi mistry animovaného filmu, ale Život brouka, tedy jejich druhý film, není vůbec ničím výjimečným. Příběh je jedno velké klišé, postavy nezajímavé, záporák nudný a závěrečný souboj se koná samozřejmě v noci. Oproti takovým Příběhům hraček, Ratatouille nebo Vzhůru do oblak je to šílený průměr, ale i tak musím uznat, že animace i na to, jak je stará, tak vypadá pořád dobře. Vtip k zasmání je tu možná jeden a konec záporáka je navýsost krutý. Film jsem viděl znovu asi po 15 letech a vidět jej nepotřebuji zřejmě stejně dlouhou dobu. Ve výsledku tak dávám broukům 60% ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Na modré roztomilé mravenečky jsem byla donucena dívat se asi tak pětkrát v průběhu dvou dnech kvůli mé malé sestřence, která chtěla vidět kobylky. Kobylky! Člověk by řekl, že malé děti ocení třeba tu tlusťoučkou housenku nebo krásného motýla. Ale ne. Prostě divné zelené zjizvené kobylky. Když jsem to zapnula a našla tu scénu, kdy se kobylky vynoří z mlhy a hrozivě se mračí, roztřásla se a vlezla mi na klín. Ale kvůli kobylkám jsem to musela zapínat pětkrát..... ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Silná nostalgia z detstva sa nestratila ani po toľkých rokoch. Bohvie ako by film na mňa fungovalo keby ho prvý krát vidim teraz, no nemôžem si pomôcť. Stále má kúzlo ktoré spočíva v jednoduchosti a neuveriteľne vtipných postavách. Partička cirkusantov je geniálna a dobrácky smoliar Flik prirodzený na toľko že mu proste prajem. Život chrobáka ide veľmi priamo a klišoidne k očakávanému finále ale nevadí mi to. Je to zábava. Nenutená a úsmevná, s nepríjemným hlavným záporákom čo si svoje scény berie pre seba. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prišli sme vás pobaviť na žiadosť princeznej.“ – „Rozmačkať!“ ŽIVOT CHROBÁKA je ďalšia výborná pixarovčina, hoci mňa si nikdy nezískala tak, ako TOY STORY 2. Možno pre to, že je v nej predsa len už príliš veľký dôraz kladený na detského diváka (ale bavila ma o čosi viac, ako konkurenčný a predsa len zasa až príliš dospelý MRAVEC Z). Napriek tomu je výsledkom nadpriemerná animovaná zábava s krásnou vizuálnou stránkou, z ktorej dýcha láska štúdia Pixar k nádherne vykresleným jednotlivým postavám a desiatkam originálnych nápadov (návšteva hrdzavej konzervy, pardon luxusného baru). Nečakaná a pôvabná variácia na SEDEM SAMURAJOV a SIEDMYCH STATOČNÝCH, podporená vynikajúcimi dialógmi, vydarenými vtipmi zo sveta hmyzu („Nepozeraj do toho svetla.“; „Mám 24 hodín života, nestrávim ich tu.“)... a s tou detskosťou to nie je najhoršie (dvojica psychopatických maďarských dvojičiek, so svojou bisexualitou sa zmierujúca lienka). ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Starší Pixarovky miluju. Jako oddychové filmy nikdy nezklamou. Poněkud upozazděný Život Brouka je podle mě kritizován neprávem. Neřekla bych, že je až tak špatný. Mnoho Pixarovek má ve svojí podstatě tyhle klišovité příběhy (typu "Věř si" nebo "Běž za svým snem"), Pixar je ale na rozdíl od jiných dokáže originálně zpracovat. Za mě snad jen výtka, že se klidně mohlo víc času strávit ve hmyzím městě, které mi přišlo jako těžce nevyužitý potenciál. Byla to rozhodně nejzábavnější část filmu. Jinak nejlepší postava je jednoznačně sexy beruška, o tom žádná. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • Pro potřeby filmu byla vytvořena takzvaná "bug-cam". Byla to kamera, uložená na plošince z lega, jejímž úkolem bylo sledovat svět na zahrádce společnosti Pixar. Podle záběrů, pořízených touto kamerou, byly poté vytvořeny pohyby filmových postaviček. (Terva)
  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať falošné "nepodarené scény". (JADIM)

Reklama

Reklama