Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (301)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Silná nostalgia z detstva sa nestratila ani po toľkých rokoch. Bohvie ako by film na mňa fungovalo keby ho prvý krát vidim teraz, no nemôžem si pomôcť. Stále má kúzlo ktoré spočíva v jednoduchosti a neuveriteľne vtipných postavách. Partička cirkusantov je geniálna a dobrácky smoliar Flik prirodzený na toľko že mu proste prajem. Život chrobáka ide veľmi priamo a klišoidne k očakávanému finále ale nevadí mi to. Je to zábava. Nenutená a úsmevná, s nepríjemným hlavným záporákom čo si svoje scény berie pre seba. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Lasseterovský Pixar. To znamená něco jako je to dost, hodně dobrý. Muž, který stojí za tou vší dokonalostí, které rozzáří oči malých i pokročilých dětí - John Lasseter - Pán digitálních loutek. Možná, že Život brouka není až tolik známý a populární jako třeba Hledá se Nemo, ale svou barevností, originálními postavami hmyzí říše je stejně podmanivý. Struktury objektů, postav jsou zde ještě víceméně hladké a nekonají se srstnaté vizuální orgie jako třeba v Příšerkách. Příběh je opět v duchu Disneye - jedinec, outsider dokáže svému světu, že je hrdina a karikuje v mnohém náš lidský (americký) život. Vizuální stránka mravenčího světa je maximálně vypiplaná a to čím tihle animáci bodují je spád, zvraty dějů a gagy zabalené do světů které jsou pohádkové, ale díky animačním technologiím jak téměř živé. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Pravý a nefalšovaný rodinný film se vším, co k tomu patří. Někdy se od podlahy zasmějete, jindy na té podlaze raději zůstanete. Příběh je sice tuctovka na každodenní použití, ale to u rodinných komedií opravdu není důležité. Kvalitní animace se zase od Pixaru očekává, takže jediným důležitým kritériem je opravdu ona zábavnost, a ta je na solidní úrovni. Nudou se člověk prostě neukouše. Exisuje spousta lepších animáků, ale také spousta horších. A Život brouka výrazněji nevybočuje ani na jednu stranu. [prosinec 2007] ()

k212 

všechny recenze uživatele

Po stránce technické jde jistě o velmi nadprůměrný film, ale myslím si, že AntZ měl více "ducha", ať je to tím, že to bylo inspirováno Woody Allenem a jeho neurózami všeho druhu, nebo jen tím, že to bylo přece jen více pro dospělé, než Žiivot brouka - u toho se dokonce nenudí ani děti (což u AntZeta určitě ano). ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

S nostalgiou spomínam aké to bolo, keď som Bugsíka Lifa zhliadol prvý krát. Na rok 1998 až nehorázne krásna animácia. Príbeh a v ňom vsunúte vtípky sú možno určené predovšetkým mladšiemu publiku (cca do 12 rokov), ale i tak ma táto malá roztomilosť vždy pohladí na duši. Pocit útulnosti na nezaplatenie. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • V pozdějším filmu Toy Story 2: Příběh hraček (1999) lze zpozorovat několik odkazů právě na tento snímek. Ve scéně, kdy hračky prochází křovím, je možné na větvi vidět housenku Heimlicha (Joe Ranft), v Andyho pokoji visí kalendář "Život brouka" a v Alově dílně jsou k vidění hračky s tématem filmu. (karlik4801)
  • Jméno Atta (Julia Louis-Dreyfus) odkazuje na druh mravence konzumujícího listí. Česky se tomuto rodu říká střihač. (D3VIL)

Reklama

Reklama