Reklama

Reklama

Sindibádova dobrodružství

(seriál)
  • Kanada The Adventures of Sinbad (více)
Kanada, (1996–1998), 31 h 32 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Ed Naha

Kamera:

Alwyn Kumst

Hrají:

Zen Gesner, George Buza, Tim Progosh, Oris Erhuero, Jacqueline Collen, Mariah Shirley, John Stead, Robin Dunne, Anthony De Longis, Candicé Hillebrand (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Sindibád se vydává společně se svým bratrem z Bagdádu na putování po moři za dobrodružstvím a bohatstvím. Na své cestě potkávají zlé čaroděje, nepřátelské kmeny i obludná mořská monstra. (ear.wig)

Recenze (86)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Třetí do party k Herkulovi a Xeně, a byť v základě jejich chudej příbuznej (zejména pokud jde o efekty, u některých měly lepší animaci snad i dobové videohry), ve výsledku byl podle mě kvalitnější, než oni. O to větší škoda, že jak to tak bývá se asi po první řadě obměnil tvůrčí tým a nová parta měla jinou představu o tom, jak má seriál vypadat. A aby toho nebylo málo, představitelka Maeve z rodinných důvodů (už si nemapatuju jestli byla těhotná či jiný důvod) odešla, a její postava byla nahrazená jinou holkou. Není se čemu divit, že ta druhá řada už nebyla ono, a po ní se s natáčením rychle seklo. To, že u nás Nova (nejspíš kvůli událostem srpna 1999) tu druhou řadu ani nedovysílala, vlastně ani není žádná škoda. Ale na tu první sérii se čas od času podívám rád i dneska. ()

luky555 

všechny recenze uživatele

Seriál byl podle mne velmi nadčasový - rozhodně na svou dobu. Tvorba tohoto seriálu by mohla přijít mnoha lidem velmi primitivní a laciná. Je pravda, že seriál nespňuje kritérie pro dnešní televizní diváky, leč o něco starší generace (jako já) na něj ještě dnes vzpomíná. Můj verdikt proto činí tři hvězdy. Půl na půl. Má generaca zbožňující a mladší generace s menším zájmem. ()

Reklama

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Nevidět to teď znovu po letech, tak by hodnocení bylo určitě vyšší. Ale teď už jinak nemůžu. A to i tak jsou ty dvě hlavně z nostalgie. Na základce jsem tenhle seriál milovala, líbil se mi dokonce ještě víc, než Herkules nebo Xena. To už je ale hodně dávno. Bohužel o nadčasovosti se u tohohle seriálu mluvit nedá. Přesto to byl příjemný návrat do dětství. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Odnož tehdy populárního Herkula. V podstatě jde o to samé, akorát v jiném prostředí. Historicky i podle mýtů je to totálně špatně, zvlášť postavy a kostýmy jsou jak z jinýho světa. Jinak tam bylo dost příšer v tehdá slušném vizuálním zpracování a o to šlo především...jinak je to bezmyšlenkovitá blbina, ale svýho času to dost letělo. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Ach ta melancholie... Nedávno jsem narazila na stránku, kde několik dílů měli a byla jsem v pokušení si některý namátkou pustit, ale nakonec jsem usoudila, že si nebudu kazit hezké vzpomínky a dojmy, které jsem jako desetiletá nasbírala při sledování tohoto seriálu. Příběhy Sindibáda jsem zbožňovala a nenechala jsem si utéct ani díl. Jo, to byly časy :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Postava Rongara (Oris Erhuero) měla být pouze v pilotním díle seriálu. Tvůrci z něho nakonec udělali jednu z hlavních postav. (sir-dave)

Reklama

Reklama