Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Farmář Charlie Anderson se stará ve Virginii o svou početnou rodinu bez ženy, jež mu zemřela před lety. Ve chvíli, kdy propukne válka Severu s Jihem, se pokouší současné dramatické dění ignorovat. Odmítá podporovat armádu Konfederace, protože nesouhlasí s otroctvím, také se nechce přidat k vojskům Unie, jelikož má v sobě zakořeněný odpor k válce. Brzy se ukazuje, že to jsou jen iluze. Když je Andersonův nejmladší syn Boy do válečných událostí zatažen a je uvězněn, vydává se jej s dcerou Jennií a čtyřmi syny hledat. Tváří v tvář válečným hrůzám však nedokáže již déle zůstat nestranným… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (60)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vím a chápu, že musím počítat s tím, že když film pochází z roku 1965, tak že k divákovi přispěchá s troškou naivity do mlýna. Jenže té naivity tu na můj vkus bylo trošku moc. Je teda třeba říct, že James Stewart byl takovej ten správnej fořt farmy, kde převládala především spravedlnost. Jeho řada protiválečných názorů v podobě různých dialogů jsou nejsilnější scény celého fimu. Jenže když se Vám to prolíná s nějakými těmi milostnými cukrlátky, tak Vás to trošku otráví. V případě tohoto filmu ale opravdu jen trošku. Pořád ty protiválečné momenty jsou hodně silné a nezvyklé. Nejen na tu dobu, ale i na westernové prostředí jako takové. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 10 nejlepších filmů z války Severu proti Jihu - 10 Greatest Civil War Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Westernová rodinná sága z US občanské války se zastává tradice a nezávislosti proti válečnému šílenství. Vdovec se šesti syny se odmítne zapojit do armády Konfederace a sám s rodinou brání svou nezávislou farmu. Film je však poněkud sentimentální a trochu pomalý, zato však s velkým výkonem Jamese Stewarta v roli patriarchy. Obsahuje však i mnohé zajímavé akční sekvence, které přidávají filmu na tempu.Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Ec-lmjqBOw0 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,268,889Tržby Celosvetovo $17,268,889║ Nečakané veľké prekvapenie. Človek niekedy až žasne, keď ho ešte dokáže niečo prekvapiť, pri tom veľkom množstve napozeraných filmov. James Stewart mal vždy charizmu a herecké nadanie. V danej úlohe zarputilého otca rodiny je dokonalý. Prvá polovica je plná rodinných zásad, pravidiel a príjemne uvoľnených a trefných scén, sú tam dobre dobieračky. Spoznávame súdržnosť rodiny, stoja si za svojím, nič s nimi nepohne. Tá druhá polovica filmu sa ale premení na riadne silnú drámu, ktorá má smutné dramatické scény, dokonca až drsné, graduje to smerom k zdrvujúcej tragédii ale v konečnom výsledku dojme a ponúkne nádej. /100%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že se v tak klasicky pojatém westernu bude zároveň skrývat tak silná protiválečná myšlenka a taková porce humoru, že? Vynikající James Stewart (tentokrát navíc podpořený Brzobohatého dabingem), nezapomenutelné scény s vlakem i krávou, nad hroby pronášený monolog, který bere dech a žene slzy do očí. Kdepak, tohle není žádný laciný proamerický doják, který během let vyčpěl. To tedy ani náhodou. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Zdatné scénáristické proplouvání peřejemi lidských osudů během dramatických událostí společné americké historie. Kondenzát amerických individualistických stereotypů plus zdařilá rozvíjení a oživování nosného základního příběhu, který v režijním zpracování s podporou ♫ konzervativní hudební složky naopak pluje v klidných vodách prastarého Hollywoodu. V českém znění vládne Brzobohatý ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Pri svadobnej scéne vo filme desiatnik uvádza, že "Yankeeovia prerazili vo Winchesteri." V skutočnosti sa tak stalo v pondelok 19. septembra 1864, táto bitka je známa ako Tretia bitka pri Winchesteri. (westerns)
  • Katherine Ross v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama