Reklama

Reklama

Beyblade

(seriál)
  • Japonsko Bakuten Shoot Beyblade (více)
Japonsko / Jižní Korea, (2001–2003), 54 h 44 min (Minutáž: 20–23 min)

Předloha:

Takao Aoki (komiks)

Hrají:

Motoko Kumai, Urara Takano, Aja Hisakawa, Ai Orikasa, Naomi Nagasawa, Hóko Kuwašima, Šiho Kikuči, Juki Kaida, Juka Komacu, Ken'iči Suzumura, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(154)

Obsahy(1)

Před dávnými časy, kdy sport zvaný beyblading byl ještě v plenkách, se Země hemžila tvory ohromující síly. Staré časy už dávno odvál vítr Ale podstata oněch stvoření přetrvala věky a došla znovuzrození s příchodem nové éry šampionů. Monstra jsou opět mezi námi! (oficiální text distributora)

Recenze (106)

ConDoom 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh a sympatičtí hrdinové. Repetice soubojů není tak markantní (a koneckonců, ty byly v mém dětském věku pro mě to nejúžasnější), i díky rozumnému počtu dílů a děj se vyvíjí smysluplně k epickému závěru. Beyblade vyzdvihuje kladné hodnoty, přesto se nebojí zobrazit natvrdo například zradu a bolest, což je u takového dětského anime pozoruhodné plus. A ano, když se na něj podívám nyní, v dospělosti, za veledílo to považovat nebudu, ale je to anime pro děti a srovnávat ho s díly z úplně jiné kategorie je v rozporu se zdravým rozumem. ()

Sign 

všechny recenze uživatele

ukamenujte mne ale je to to samé jako u Pokemonu, ale tohle je intenzivnější, jak jsem byl mlady a na základce po Pokemonu přišlo tohle a to byla pro mne pecka, s kamarády sme kradli originální Beyblady v globusu a furt v jednom kuse jsme to hráli a stále netrpělivě očekávali výkend a další díly, žral jsem to a taky jsem tu dobu byl hlavně mladý a šťastný, takže hlavně nostalgie, tu dobu jsem zbožňoval :-) ()

Reklama

laserr 

všechny recenze uživatele

A poučen z předchozích nezdarů. Sestrojil elektrickou kytaru...Chci říct: A poučen z hlavního problému Pokémoů(nůůůůůůůůůůdáááááááááááá) udělali Beyblade, který je o něco méně originální než Pokémon, ovšem má lepší animaci a hlavně je to 100% nadupaná akce. Ne, nedělám si srandu, mně se to fakt líbilo :) ()

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Je trochu škoda, že to není k dispozici japonsky, aby zakomplexovaní otaku nestrkali své "odpady" někam jen proto, že to viděli anglicky. (Mimochodem, viděl jsem japonský RAW, obsahuje dost dalších záběrů, které americká verze ne, proto jsem se vykašlal na překlad, japonsky skoro nepípnu.) Američani co se jim nelíbí si neberou, co se jim líbí si přetočí sami a to, co by se mohlo líbit dětem otřesně předabují, jen tak, aby se neřeklo. Jinak příběh je ve skutečnosti výborný a ta myšlenka je taky fajn. Viděl jsem spoustu horších anime, hlavně puberťáckých shounenů s kozatými ženskými, které více fňukaly než mluvily. ("Kurosaki-kun, Kirito-kun...") J, příběh je možná ne tak úplně reálný, ale to snad ani nikdy být neměl. Je to prostě výborná záležitost, není to ani tři měsíce, co jsem si shlédl celou sérii a začal horečně hledat po domě svoje staré Beyblady a hledal soutěže po internetu. Bohužel už na to nemám věk no, ale celá ta věc je po technické stránce vcelku zajímavá. ()

Isimlir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätám si to akoby to bolo včera, kedy som si ešte na videokazety nahrával všetky diely v poľštine a skladal si ich z LEGA. Samozrejme, že isté kvality pohľadom spätne tomu chýbajú a nové publikum by si to len ťažko teraz získalo, no pre tých čo na tom vyrástli, budú spomínať v dobrom. Tím čo tu píšu o odpade by som odporučil pozrieť najnovšie série, ktoré stále vychádzajú a tie ani mne nevoňajú a majú omnoho horší dej i postavy. Malo to byť krásne ukončené sériami z rokov 2001/2002 a 2003 kedy sa uzavrel príbeh Tysona, Maxa, Raya a Kaia. Vždy sa k tomu rád vrátim a zaspomínam. Tri hviezdy dávam preto, lebo postupom času to má muchy, ale čaro a spomienky mi zostávajú kladné. ()

Reklama

Reklama