Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a do sebe vtahující film, realita filmu drásá, ale skutečnost bude ještě mnohem horší. Elijah Wood mě mile překvapil, před shlédnutím filmu jsem o dobře zvoleném castingu pochyboval, v průběhu filmu se mé pochybnosti rozplynuly. Zavádějící je v českém kontextu srovnání s filmem Proč?, více než dvacet let mezi daty vzniku obou filmů je velmi znát, Proč? je spíše o asociálním chování obecně navázaném na fotbal, Hooligans podobně jako Klub rváčů tak trochu i o nedostatku adrenalinu v životě mladých západoevropských pubescentů a o jeho vyvolávání v prostředí pouličních bitek. Atraktivní klipovost natočení bitek přispívá k rozporuplnému dojmu - je toto sebedestruktivní trávení volného času pouze odsouzeníhodné, nebo má i nějaké kladné a obohacující stránky? Co chybí v životech mladých relativně velmi bohatých Evropanů, že dobrovolně podstupují martýrium bolesti, krve a tržných ran (a to v tom lepším případě)? Tenhle film nedává odpovědi, ale klade otázky... a to není málo! Možná tedy ta dříve zmíněná pararela s českým předchůdcem má smysl... Proč? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak něco tak silnýho jsem opravdu nečekal. Na filmy o těchto týpcích vůbec nekoukám a tohle byla vlastně jenom vyjímka, od který jsem ani nic nečekal. A možná proto jsem výsledkem tak nadšen a tento film ve mně zůstane ještě dlouho. Elijah Wood do role fantasticky pasuje a nikdy bych nevěřil,že představitele Froda za pár uvidím ve filmu, kde dává kládáma lidem jen tak přes držku. Ostatní téměř neznámí britští herci jsou taky dost dobří. Bitky byly taky dobré a ten konec mi nijak zvlášť špatný nepřišel. Je to hodně silný příběh a možná jeden z nejlepších filmů na toto téma vůbec. Vřele ho doporučuji ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Hooligans mě opravdu přesvědčil o tom jaké mají starosti britští fanoušci a co se jim asi honí hlavou. Že to nejsou jenou hloupí lidé ale lidé, kteří se vypořádají s problémy tím, že někoho pořádně zmastí a tím se na chvilku uklidní, podání Wooda bylo velmi příjemné a celý příběh měl spád a všechno co k dobrému filmu patří, nenudil jsem se ani na vteřinu a jejich partička mě na chvilku vzala do jejich života (( :: ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Já si říkám, proč má Sauron v alternativním konci Pána prstenů propíchnuté oko tyčkou od vlajky West Hamu.. Vděčné testosteronové téma, ostrovní feeling, reálně natočené bitky, nereálné motivace některých postav a divný konec, jenž vyšumí do ztracena jak pretty bubbles in the air. Je jasné, že vyjmenovat základní jedenáctku svého mužstva i s čísly, to by bylo pro některé vyznavače "třetího poločasu" tápání, ale co chtít po nevybouřených chlapcích, co mají fotbal záminkou.. A teď si představte, že by do hospody sloužící jako základna nejradikálnějších hooligans Millwallu vkráčel fanoušek našeho pražského velkoklubu a zařval z plných plic: „Sparta!“ Já si myslím, že by mu koupili pivo a povykládali si o filmech Z.Snydera.. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Dosti silné drama kde exceluje Elijah Wood ukazujici, ze umi hrat i neco jineho, nez jen pritepleneho skritka. Pribeh nas privadi Anglie, kde zuri valky mezi kladivari a ostatnimi "fan fotbal kluby". Alkohol tady tece proudem, krev je vsude a rvacky jsou na dennim poradku. Tenhle pristup docela odsuzuji, protoze jsem zapaleny fobtalo fanousek, ale jako film je to velice obstojne, v nekterych momentech by se dala atmosfera krajet na kousky. 7/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Ve filmu bojují Green Street Elite (West Ham) s "firmami" ostatních klubů, a to Yid Army (Tottenham Hotspur), Zulu (Birmingham City), Red Army (Manchester United) a Bushwackers (Millwall). (Sufferer)
  • Scéna, kde sa hrdinovia bijú na vlakovej stanici v Manchestri sa v skutočnosti natáčala v Londýne na Fenchurch Street Station. (ShortyIC)
  • V roli zasahujícího policisty v Manchesteru na nádraží se objeví bývalý fotbalový výtržník Cass Pennant, který na konci 70. let vedl skupinu ICF z West Hamu. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno