Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Já si říkám, proč má Sauron v alternativním konci Pána prstenů propíchnuté oko tyčkou od vlajky West Hamu.. Vděčné testosteronové téma, ostrovní feeling, reálně natočené bitky, nereálné motivace některých postav a divný konec, jenž vyšumí do ztracena jak pretty bubbles in the air. Je jasné, že vyjmenovat základní jedenáctku svého mužstva i s čísly, to by bylo pro některé vyznavače "třetího poločasu" tápání, ale co chtít po nevybouřených chlapcích, co mají fotbal záminkou.. A teď si představte, že by do hospody sloužící jako základna nejradikálnějších hooligans Millwallu vkráčel fanoušek našeho pražského velkoklubu a zařval z plných plic: „Sparta!“ Já si myslím, že by mu koupili pivo a povykládali si o filmech Z.Snydera.. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Frodo šourek, vyjukanej študentík z Harwardu, přiletí do Londýna, kde se zajde podívat na "soccer", dá si pár piv bez pěny, pak se přimotá do pouliční bitky a rázem se z něho stane drsnej fotbalovej chuligán, ze kterýho by se posraly celý Vršovice. To spíš vypadá jako námět na parodii od Mela Brookse. Nevim no, nějak mi tam prostě Elijah Wood vůbec neseděl. Jinak docela dobrý bitky (hlavně ta závěrečná), hodně krve a brutality - to se mi naopak líbilo. Zbytek ovšem za moc nestojí. Ale zase jsem se u toho ani nenudil a docela to rychle uběhlo, takže dávám 3 hvězdičky. Když se tak koukám, kterejm filmům jsem dal 3 hvězdičky, tak si řikám, že je to až moc. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Leželo mi to doma pěkně dlouho, nechtěla jsem se po Football Factory dívat znovu na totéž: pití, řev, násilí jakožto nezbytné průvodní jevy lásky k fotbalu. Ani Hooligans se bez toho neobešli, ale fanouškovský folklór byl tentokrát spíše jen křovím pro hlavní posty: přátelství, sounáležitost, rodinné pouto. Hodně silné 3*. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Poněkud plochý náhled do prostředí, kam se běžný občan nedostane a normálně uvažující člověk snad ani nechce dostat. Mě zkrátka záležitosti kolem fotbalových rowdies ani trochu neoslovují. Nechápu to jejich kastování do klanů, jejich identifikaci s klubem, kterou jsou ochotni hájit i za cenu násilí, nerozumím, proč si tak ochotně dávají do držky, proč si přímo domlouvají bitky s jinými klany a tenhle film mi to určitě neobjasnil, přestože se mi ve slovech jednoho z hlavních protagonistů Peta snažil myšlení těchhle hošanů s přebytkem testosteronu přiblížit. Je to umně a realisticky natočené s působivou atmosférou, je to skvěle zahrané (Charlie Hunnam válí), ale je to plytké. A to Woodovo vyznání a poděkování směrem ke svému rváčskému mentorovi v samotném závěru je až k pláči (tím nemyslím dojemné). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film dost podobnej Football Factory, ale jedna vec je odlisuje. Zatimco Factory mi prislo spis jak cerna komedie, tak tohle je podstivy drama. Jinak je to v podstate to samy, planujou se bitky, sem tam se porvou a z fotbalovejch zapasu tu vlasne skoro nic nevidime. Co se tyce hercu, tak Charlie Hunnam je v pohode typek, kterymu tu drsnost clovek veri. Naopak Elijah mi sem moc nesed, mozna to byl zamer, aby byl jako pest na oko, stejne jako amik mezi britskejma hooligans, ale krome par mist, kde byl skutecne drsnej, sem mu to proste neveril. Jinak kamera a hudba jsou fajn a celkove to reziserka zvladla moc dobre. Na 5* to sice neni, ale tech 105 minut jsem se dobre bavil a parkrat jsem byl i pres predvidatelnej pribeh napnutej a to se musi ocenit. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Celosvětové tržby činily v přepočtu 3,8 mil. amerických dolarů, z toho 0,3 mil. v Severní Americe. (NIRO)
  • V roli zasahujícího policisty v Manchesteru na nádraží se objeví bývalý fotbalový výtržník Cass Pennant, který na konci 70. let vedl skupinu ICF z West Hamu. (don corleone)
  • Ve filmu bojují Green Street Elite (West Ham) s "firmami" ostatních klubů, a to Yid Army (Tottenham Hotspur), Zulu (Birmingham City), Red Army (Manchester United) a Bushwackers (Millwall). (Sufferer)

Reklama

Reklama