Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 151)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alejandro Amenábar | Hudba: Alejandro Amenábar | Produkcia: Fernando Bovaira, José Luis Cuerda, StudioCanal | Distribúcia: Dimension Films (US), Warner Bros. (SPA) | Štúdio: | Rozpočet: 17 miliónov $ | Tržby: 218,947,037 $ || Vynikajúca mysteriodráma, ktorá tvorí svoju atmosféru skoro z ,,ničoho,,. Scéna, kde sa zabuchnú dvere, je jedna z najefektívnejších lakačiek bez akejkoľvek brutálnosti vo filmovej histórii vôbec. Štruktúra deja však zapečatí ten fakt, že na tento film sa oplatí pozrieť len raz. A to je veľká škoda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ta velká hacienda, ve které se celý film odehrává už se předemnou ve filmu někdy objevila, nemůžu vystát tu myšlenku, že jsem jí už někde viděl..jenže kde. Každopádně i tak jsou Ti druzí výborná duchařina, pro někoho, respektive pro tiskaře obalů na dvdčka je to gotický horor, i když nevím co je na tom gotického, ale budiž, i tak je to nářez nevídaný, kterých by mohlo být jen víc a víc, protože přesně takovéhle filmy já mám rád. Nic nervydrásajícího, se zvláštním příběhem, a opravdu hodně povedeným závěrem. Právě ty závěry se mi na těchto filmech velice líbí, jsou nápadité a hlavně když už se film podobného ražení natočí, tak se většinou závěr nezkazí a vždycky dokáže překvapit. Je dost možné, že mě chvíli rozčilovala Nicole Kidman, ale později jsem s ní docela v tom domě žil, a věřil jsem jí i ty nervíky, které ke konci filmu z ní tekly proudem, a nebylo se čemu divit, ze mě tekly taky. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Není ten Šestý smysl svého druhu prokletím nejen M.N. Shyamalana, ale také Těch druhých? Nebýt toho, že jsem Smysl viděla dřív, byla bych nadšením bez sebe, takhle jsem "šokující vyvrcholení" podvědomě tušila a od poloviny víceméně najisto čekala. Ale setsakra dobře vymyšlené, setsakra strašidelné a setsakra dobře zahrané. A Grace/Nicole bych teda za matku fakt nechtěla. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s Amenábarem a opět skvělý filmový zážitek. Stejně jako v Diplomové práci si vystačí s málem a i tady umí mistrně navodit napětí, třeba i při takové banální situaci jako je otevírání a zavírání dveří. Několikrát jsem se opravdu slušně lekl a po celou dobu jsem byl napnutý, co přijde dále. A závěrečná pointa je opravdu velmi překvapivá a pochybuju, že by ji někdo dopředu odhadl. Ti druzí jsou jasným důkazem, že lze natočit kvalitní horor i bez makabrozních scén, stačí "jen" mít kvalitní scenář a být šikovný za kamerou. A to Amenábar je až příliš :o) Navíc to musí být renesanční člověk, nejenom že si napsal i scenář, ale také hudbu (výbornou!) a dokonce byl jedním ze členů orchestru. Už se těším na Váš další film, Mistře. Mohu vám tak říkat, ne? ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERy... Usedám před obrazovku a již v prvních minutách mi film mezi řádky říká: "Pozór, na konci bude pointa." Dobrá, dobrá, to já znám, to už tak u duchařských hororů bývá, že je tam pointa. Jedem dál. V půlce je film neotřelý tím, že mi říká: "Pozór, na konci bude POINTA." No jistě, to já vím, já už i tuším, jaká bude, ale v tomhle já se většinou pletu. Na konci mi film říká: "Tak teď, připravit, POINTA!" Ty vole, no já to trefil v tý půlce. No tak to teda ne, to mi nemohli říct, že i my jsme občas TI DRUZÍ, nějak stručněji? ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Tom Cruise se na filmu podílel jako producent. Šlo o poslední spolupráci mezi ním a Nicole Kidman před jejich rozvodem. Ten se uskutečnil ve stejném týdnu, v jakém měli Ti druzí světovou premiéru. (don corleone)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama