Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (388)

novoten 

všechny recenze uživatele

Milý film, na který se zprofanovaný pojem "jako ze života" hodí jako na málokterý jiný. Chudák William se v úloze poloamatérského novináře náhodou dostane do zákulisí rockového koncertu a odtamtud už je jen krůček k jeho zapojení do velkého turné oblíbené kapely. A navíc to vypadá, že se zamiloval do spolucestující fanynky, na kterou ale nikdy nebude mít. Jestli mě na tomto filmu něco uchvátilo, byla to právě Williamova příběhová linie s Penny Lane, která mě emočně prakticky rozložila a při většině jejich dialogů jsem měl poctivě autentický pocit v žaludku, který sám by stačil, abych na Almost Famous do konce života nezapomněl. Tady Crowe trefil přesně do černého a o to větší škoda je, že je právě jejich příběh svým způsobem nedopovězený a film se ve zbytku stopáže soustředí spíš na bromance hlavního hrdiny s Russelem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to najhoršie. Síce zo začiatku som myslel, že pôjdem nanajvýš na dve hviezdy, no časom sa príbeh rozbehol. Bolo zábavné sledovať tie pokušenia, ktoré na mladíka striehli a ako im odolával, hoci nie vždy sa zadarilo. To najlepšie na snímku je však hudba, ta bavila, neskutočne. Aj vďaka nej slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k nemalému zástupu nadšených fanoušků klasického rocku. I když Stillwater je kapelou přeci jen trošku zidealizovanou, na požitku ze sledování to pranic neubírá. Fantastický soundtrack, kterému se z poslední doby vyrovnal snad jen z filmu Všechny moje lásky je doprovázen neméně nabitým dějem, kde o narážky na jednotlivé kapely (Deep Purple, Eagles...), setkání s hvězdami (Black Sabbath, David Bowie) či pohledy na zaplněné koncertní haly není nouze. Kate Hudson je paradoxně to jediné, co mi na filmu vadilo. V její roli bych si dokázal představit několik jiných osobností, které by do dané role sedli o mnoho lépe. Veškeré ostatní role jsou obsazeny bez chybičky a ode dnes je ze mě fanoušek Billy Crudupa. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

mať v pätnástich trojku s fairuzou balk a annou paquin, písať o rockovej kapele do rolling stones a jazdiť s ňou po turné a festivaloch, kde hrajú dylan s bowiem a po večeroch si telefonovať s legendou hudobnej kritiky - to by bolo niečo pre mňa... ja som síce raz napísal recenziu na koncert miroslava žbirku do školského časopisu. no on nemá také pôvabné sexuchtivé groupies a môj život sa tým nijak zásadne nezmenil - asi že nežijem v USA, krajine, kde americký sen čaká na každého na každom rohu, stačí mať len šialenú matku a sestru s kopou LP-čiek pod posteľou... inak ma to až na scény, kde som sa mohol kochať vyberaným mäskom, pomerne nudilo, hoci ako coming-of-age film to je celkom originálne poňaté ()

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Zrejme vyššia moc ma odpinpongovala rovno do doby, ktorej hrubá skica sa mi už dlhšiu dobu zjavuje v približne trojminutových intervaloch, pousmiala sa nado mnou a taktne ma poopravila. Úprimne, no nemilosrdne, ako by povedala jedna skrz Cameronov oprášený polodenníček žijúca a dýchajúca postava. Áno, tušíte správne, film Almost Famous bol božskou manou, pokrmom, ktorý som si vychutnával aj napriek neskorej nočnej hodine a vôbec som nemal strach z kalórií - skôr z faktu, či sa z toho úderu vôbec spamätám. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (46)

  • Úvodní píseň zpívají Alvin a Chipmunkové. (griph)
  • Philip Seymour Hoffman (Lester Bangs) měl kvůli nabitému rozvrhu na natáčení svých scén pouze čtyři dny. Po celou dobu měl chřipku. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama