Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco v ALMOST FAMOUS hraje Francis McDormand ustaranou matku prosazující heslo neber drogy, ve filmu LAUREL CANYON si zahrála drsnou rockerku, pro kterou jsou drogy a volná láska běžnou součástí života. LAUREL CANYON je známé údolí v Hollywoodu, ve kterém mají své luxusní rezidence producenti a hudební hvězdy. V jednom takovém honosném sídle mají nahrávací studio a zároveň bydlí Jane se svým milencem, rockovým guru Ianem. Jejich bohémský život ale jednoho dne naruší Janin syn Sam, který úspěšně dokončil studia medicíny na Harwardu a nyní se vrací do LA dokončit postgraduální studium neuropsychiatrie. Není sám, přivezl si s sebou svou dívku ze studií Alex. Mladý pár ovlivněný konzervativním způsobem života na Harwardu se střetává s jinou společenskou realitou. Jane se bude muset znovu naučit, jaké to je být dobrou matkou svému synovi. V roli mladého medika Sama uvidíte Christiana Balea (Americké psycho, Království ohně), jeho přítelkyni Alex hraje krásná Kate Beckinsale (Pearl Harbor, Underworld, Van Helsing). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

POMO 

všechny recenze uživatele

Krehká, inteligentná a uprimná psychológia o pokrivených ľudských vzťahoch. Príjemná, povznášajúca, dobre zahraná. Bez veľkých sĺz a preexponovaných dramatických scén. Ale aj bez väčšej stopy na divákovi. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zaběhnuté věci se mohou změnit a "zaběhnutí" lidé se mohou znovu nalézt. Syn, který si vybral seriózní povolání, aby nebyl "looser" jako jeho matka - hudební producentka, snoubenka zahloubaná jen do své disertace, matčin muzikantský objev a milenec, který si myslí, že má jasno v hudbě i v lásce a přitom tápe v obojím - ti všichni si žijí své spokojené životy a pak se potkají, protknou, užasnou a něco pochopí. Moc příjemné 103 minuty. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nevykalkulovaný, neklišoidní, přemýšlivý příběh, který jemným způsobem vybízí vnímavého diváka, ať si najde "to své". Světáckou rockerku McDormand bych chtěl mít za kámošku.... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,663,356Tržby Celosvetovo $4,412,203║ Dráma zo života čo sa na nič viac než nemusí nehrá, a to je škoda, že tak tomu chýba trošku hlbší dejový či rovinný nádych čo by mohol viac upútať a prípadne poučiť ako to v živote chodí. Tak trochu je to film bez riadneho konca, proste prídu titulky a pocit je potom ťažko stanoviť k tomu čo bolo videné. Christian Bale svojou úlohou a teda jej stvárnením samozrejme aspoň o triedu všetkých prečnieva a to tam majú 3 hlavné postavy na vlas rovnaký priestor. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Laurel Canyon je hlavně o střetu životních postojů. Zábava proti zodpovědnosti. Ležérnost proti strnulosti. Kouzlo poznávání proti stereotypu. Jak moc si jsou oba světy cizí dokazuje už Jane, když společnosti pobaveně oznamuje „to je můj syn“. Sam (nudný kariérista) a Alex (upjatá studentka) mají ideály, plány a zásady, jenže jejich nalinkovaná budoucnost má cenu spíše teoretickou.Teprve soužití s Jane v jejím domě plném „života“, jim dokáže, že praxe často bývá v rozporu s teorií. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně jsem si udělal ten správný "good time" a shlédl jsem v klidu Laurel Canyon.... a... Po shlédnutí mě napadla okamžitě asociace na nedávnou hru v TV NOVA pod názvem Nejslabší - máte padáka! A kdy by (hypoteticky) měla zaznít otázka: "Je Frances McDormand dobrá herečka?" Při kladné odpovědi by z úst Zuzany Slavíkové coby moderátorky mělo zaznít její pověstné.. "... ANO, to je správná odpověď!" A pokud ne tak je to špatně, moc špatně. Tenhle film stojí a padá s Frances, nic víc, ale nic míň. A to sakra v tomhle případě vůbec není málo!!! Ano, říkám že Frances McDormand je byla a doufám nadále bude dobrá herečka!!!! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mezilidské vztahy vždy plnily scénáristické deníčky. Nejinak je tomu v příběhu odehrávajícím se v proslaveném údolí Hollywoodu. Do svobodomyslného života producentky Jane tak náhle vstoupí syn-lékař s atraktivní přítelkyní Alex. Měli být sami, studovat. Klidný pobyt se však rázem mění na kontrast mezi životem studované dvojice a bohémským přístupem k povinnostem, značně posilněným alkoholem a volnou láskou. Citové odcizení však nefiguruje pouze mezi matkou a synem, ale i mezi dalšími zúčastněnými. Jemně načrtnutá psychologie tak diváka osloví a s mírnými výkyvy jen nepustí až do závěrečných titulků. Pomalým tempem nám tvůrci předkládají zakázané ovoce (prolínání obou světů). Film jistě osvěžují herecké výkony – zejména Christian Bale, Kate Beckinsale (pro mě bezesporu příjemná změna) a pochopitelně Frances McDormand v úlohách hlavních a duo McElhone a Nivola (bráška Pollux Troy z Face/Off) v těch vedlejších, které milostné napětí o to více rozvíjí. Nenápadný, přesto svěží film, si zaslouží hlubší pozornost!! Každý si z něj vezme to, co považuje za podstatné!! ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

V jedné epizodě Přátel se objevuje podobný konflikt syna s matkou. Mámocuc Ross v ní líbal Chandlerovu matku, se kterou on měl vždycky komplikovaný vztah. Na ploše pouhých 20 minut mi to vše přišlo nejen zábavnější (to se od sitkomu dá čekat), ale dokonce i věrohodnější - což pro Laurel Canyon nevyznívá zrovna lichotivě. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Příjemné drama o znuděných zbohatlících a jejich fádních problémech s krásnou Kate Beckinsale mě nenudil, ale podruhé se na něj nepodívám. Někteří herci ve vedlejších rolí zde předvádějí velmi dobré herecké výkony. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Nedostatek obsahové invence v lehce vyčpělém intelektuálním hávu načichlý zastydlou sexuální revolucí. Typický film pro „Americké nezávislé léto“, aneb „ukážeme vám, jací jsou mladí američtí inkousti, jak je známe my“. Lehce slabší, než průměrný studentský film. Kromě toho nesnáším rádobyumělecké bohémstvo se svojí cool a free fazónou. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pět zajímavých a dobře napsaných postav, jejichž mnohoúhelník dobře funguje i díky skvělému obsazení. Ale stejně musím použít jejich analogii s hudbou a prohlásit, že to sice bylo dobré, ale nevtáhlo mě to. Malý plusový bodík za zakončení v ten nejlepší moment. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ešteže Sam a Alex prišli na to, že žijú životy podľa nejakej nudnej knižky, a že Jane dostala rozum v správnej chvíli, lebo zašlo by to ďalej a už by sa z toho nevyhrabali. Výborný Bale a fantastická McDormand ... štvrtá hviezda za nich. Mám ich oboch veľmi rada. Aj hudba nebola zlá. Celkom príjemná vec. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Beckinsale si s McDormand rozdáva bozky priamo pred jej synom a dobre že mu nevytiahne z nohavíc brko, nuž celé to je také voľnomyšlienkárske, roztopašné, akoby oslava voľného štýlu života. Mne to prišlo viac menej miestami zvrátené a otrasne nudné. Charaktery neboli nejako rozvinuté a vlastne ani nemali charakter. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Pěkné drama o lidských vztazích s výbornými herci (McDormand, Bale, Beckinsale), které je promotáno lehce i s hudebním prostředím. 78%. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drama, kde se střetávají dva zcela odlišné světy - svět matky a syna. Zatímco ulítlá matka si po celý život nedělala vrásky ze svého nespoutaného způsobu života, upjatý a zodpovědný potomek nikdy nechápal její životní postoje. Rozdíly vyplouvají na povrch návratem Sama a jeho přítelkyně Alex do rodného domu v Hollywoodu, kde matka Jane produkuje desku svého nového (kolikátého už?) mladého milence a jeho skupiny. Sam úspěšně dostudoval a nastupuje na své první místo na psychiatrii, Alex, která ještě studuje, potřebuje klid na závěrečnou práci. Stále více ji ale přitahuje skupinka pohodářů okolo Jane, postupně propadá kouzlu bohémského plynutí jejich dní a vzdaluje se Samovi natolik, že podlehne i svodům v podobě tělesného sblížení s Jane a jejím milencem.Také Sam je stále více fascinován kolegyní v práci, ovšem jeho morální zásady mu nedovolí zajít dál, než by chtěl. Děj graduje odhalením milostného trojúhelníku, vzájemným obviňováním a usmiřováním. Finále přináší zklidnění Jane, která ví, že nebyla dobrou matkou a na svůj život není až tak pyšná, jak se zdálo. Sam zase zčásti uvolňuje pouta své odpovědnosti a začíná přemýšlet i srdcem. Velmi uvěřitelné herecké výkony, přesvědčivá McDormandová, charismatický Christian Bale. Film přirozeně a lehce plyne, osvobozen od patosu, který tento žánr často provází. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příjemná a upřímná sonda do zdánlivě bezstarostného vztahu, který narazí na nečekané překážky. Skvěle zahrané, bez přehnaného tlačení na city, ale bohužel i bez větších ambicí zanechat v divákovi hlubší stopu nebo alespoň pocit dílčí výjimečnosti tohoto filmu. 70% ()

Beast 

všechny recenze uživatele

Nijak neurazí, ale také nic nezanechá. - Po úvaze jsem ubral ještě jednu hvězdičku - po měsící mi přišla pozvánka na druhou projekci a jméno filmu mi už nic neříkalo a já šel skoro poduhé - opravdu jedním uchem dovnitř druhým hned ven. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý střet dvou životní stylů. Na jedné straně hedonistická matka Frances McDormand a její přítel, rocker Alessando Nivola, na straně druhé vzdělaný a slušný pár Christian Bale. Sympatické na režii Lisi Cholodenko je, že příběh nechává volné plynou (někdo by řekl až pomalu), nevytváří žádné umělé problémy a necháva postavy volně a reálně interagovat. Čtyřlístek zmiňovaných herců navíc hraje hodně uvěřitelně, čímž vzniká hodně uvěřitelné dílo. Dlouho jsem se rozhodoval jestli tři nebo čtyři, ale díky parádnímu soundracku vyhrává hodnocení vyšší I can't control my heart... I wouldn't want to, even if I could. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Takovéhle filmy jsou fajn. Prostě poklidné drama o lidech, kteří řeší obyčejné lidské starosti. Zkrátka film ze života, každému osud připraví něco jiného. Bale a Beckinsale na začátku svých hvězdných kariér a už tenkrát předvedli dobré výkony. Hodně se mi líbil Alessandro Nivola, jeho silné charisma a pohled na život. 70% (with J.) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Nemam už moc rád ty typy filmu kde se upejpavá holka nechá svést nesvázanou povahou buď kluka nebo v tomto případě matkou a klukem zároveň.Jinak příběh o páru Bale a Beckinsale,kteří se sami hledají a náhodou jim k tomu má pomoct nová práce a divoká povaha matky Christiana Bale...No nevím maximálně 60 % a to za scénu v hotelu kde je vidět naštvanej Bale a za pohledy Natashy McElhone. ()

Reklama

Reklama