Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (306)

Barak 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když Walken někoho chytne za ruku a nahodí ten svůj psychopatický výraz, tak mě mrazí. Tohle má parádní atmosféru a super konec. Pět je možná moc, ale už jsem to viděl několikrát a vždycky mě to dostane.... ()

Yomega 

všechny recenze uživatele

Od Davida Cronenberga jsem sice čekal více, ale přesto se jedná o velice poutavý a kvalitní snímek. Slabinou je trošku nevyrovnaný děj, kdy po velice slušně rozjetém začátku film v půli ztrácí dech, aby ho opět popadl v posledních minutách. Hvězdou filmu pro mě překvapivě nebyl Christopher Walken, ale Martin Sheen. Při jeho „hitlerovském“ projevu nad odpalovacím zařízením nukleárních střel běhá mráz po zádech. Trošku jiný Cronenberg, ale rozhodně ne špatný. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Nemôžem inak ako 2*. Určite by si to pýtalo viac kvôli skvelej Kingovej predlohe a výkonu Christophera Walkena. Scenár je, aj napriek výbornej predlohe, slabučký a réžia takisto pokuľháva a nezlepšuje sa to počas celého snímku aspoň tak ako Johnnyho problémy s chôdzou po autonehode. Samotná autonehoda je strašne lacno spravená. Komu vznikol v hlave takýto nápad? The Dead Zone sa pre mňa stáva najväčším premrhávakom. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

To jsem zase jednou naletěl. Kouknu na TV program a zjišťuju, že tohle dávaj od 23:20. Kouknu na hodnocení a komentáře, řikám si, to musim vidět. Ale co je na tomhle tak skvělýho, že to má červený hodnocení? Mrtvá zóna nebyla ani tak ve filmu, jako spíš v mym pokoji, když jsem na to nehnutě a bez většího zájmu koukal a místy skoro zavíral oči, jak to bylo utahaný a nudný. Knížku jsem nečet, ale jestli je stejně "napínavá" a "zábavná", jako tenhle snímek, tak to teda potěš koště. Pro mě nejhorší filmová adaptace Kinga, jakou jsem doposud viděl, druhou hvězdu dávám hlavně za mladýho Walkena. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, jen to zpracování na mne působilo moc standartně. Prostě mě ten film nedostal... Ale to už je úděl filmového zpracování spousty špičkových autorů hororů (King, Lovecraft...), ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Pěkné, tak přesně tak si představuji docela ucházející kvalitní horor, ne takové hrůzy, jako je Texaský masakr apod. Ale bohužel musím vzít v potaz mou nelibost v Christophera Walkena, čímž můj celkový dojem značně pokulhává. Lehce mi vadí fakt, že příběh začíná lehce pozměněně na rozdíl od své knižní předlohy, čímž je podle mě ovlivněn celý snímek. Ale když vezmu v potaz všechno kolem a kolem, bylo to velmi pěkné a působivé. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Netradičně civilní (v rámci fantasy žánru) kingovka adaptována překvapivě přiměřeným Cronenbergem dala za vznik skvělému filmu, kterému těch pět hvězdiček nedám jen proto, že z předlohy šlo vytěžit ještě více, což pan režisér a scénárista v jednom musel vědět. ()

mak. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších filmů podle románu S. Kinga. Sice to někdy trochu drkotá, ale Christopher Walken je úžasný a atmosféra správně Cronenbergovská. ()

ecis 

všechny recenze uživatele

Jeden najmenej zvlastny a najviac "pozeratelny" Cronenberg. Sam som bol prekvapeny ako David dokazal sklbit mnozstvo zanrov do jedneho klbka a vysperkovat to fantastickym Christopherom Walkenom, absolutne atmosferickou hudbou a spravnym nadychom mysterioznosti. Kniznu predlohu som necital, ale viem, ze sa jej dostalo kvalitneho spracovania od majstra rezisera. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Jeden z "nejnormálnějších " flimů Davida Cronenberga a zdařilá Kingovská adaptace v jednom. A jedno obrovské plus navíc - Christopher Walken v hlavní roli. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Film má své světlé chvilky a špatné. Bohužel těch špatných je ve filmu více. Kniha je fantastická a hodně napínavá se skvěle prokreslenými postavami. Ve filmu je hodně znát dějová strohost a úsečnost. jakoby ten film neměl jasně daný koncept, jakoby jste sledovali úseky ze života zlomeného muže s nadpřirozenými schopnostmi. Navíc se moc neřešil zdravotní stav Johnnyho Smithe, což v knize patří mezi to nejlepší. Takhle se jedná o průměrný film se zajímavou zápletkou. 60% ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Kdo zná filmové adaptace Kingových románů, ten ví, že jsou buď geniální, nebo průserové. Tato adaptace rozhodně není geniální. Dobré herecké výkony jsou stahovány dolů nízkým rozpočtem a nejvíc se šetřilo na komparzu. Když na politické shromáždění vycházející politické hvězdy, na kterém by člověk čekal tisíce lidí, umístíte hlouček, který by se vešel do kloubového autobusu, nemůžete čekat, že tím uděláte kdovíjakou parádu. Tohle prostě tahá za oči. Tři hvězdy s odřenýma ušima. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších Kingových adaptací, která nicméně na svou předlohu nemá, snad i díky tomu, že Cronenberg nedokázal rozvést aspoň jednu z několika knižních zásadních dějových linek do pořádného napětí ( přesto řejžův trademark i zde zafunguje - viz. zajímavý způsob sebevraždy ). Walken je víc než v pořádku, průměrná věc - 60 % ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Pridať polhodinku naviac, detailnejšie vykresliť postavy a trocha zamiešať dej a bolo by to omnoho lepšie. Tak tú máme "iba" sympatického Ch.Walkena v slede pozliepaných scénok, ktoré gradujú v absolútnom závere. Aj ten mi ale príde veľmi skratkovitý a natočený štýlom "bum bác a je to". ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Mrtvá zóna mě nějak neoslovila. Nejspíš je to stářím snímku a srovnáním se všemi těmi dalšími příběhy, které jej později kopírovaly a z něj čerpaly. Moc rád bych ho viděl před nimi jenže bohužel a tudíž jenom 3/5 ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem se začal věnovat skrytým pokladům z pera Stephena Kinga. Mrtvá zóna je zatím poslední a musím říct že mě to mile překvapilo, Walken je skvělý, mrazivý, zápletka jednoduchá ale účinná. Bavilo mě to... ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Akurát som dopozeral . Zaujímavý počin , ktorý môžem odporučiť . Herecké výkony sú dobré. Film má 111 min. Dĺžka je za mňa akurát. Predlohu bohužiaľ nemám prečítanú ale musím uznať ďalší kvalitný počin. Ale čo sa dá čakať od filmu, ktorý je podľa kníh od S. Kinga ? . Celkové hodnotenie za mňa je 75%. ()

Lokran 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z námětů čerpajících z toho co by kdyby, a jak tomu lze zabránit. Zde pomoci muže, který po nehodě získá nadpřirozené schopnosti předvídat budoucnost, a tak je může využít pro budoucí blaho lidstva. Škoda jen, že takoví lidé nejsou skuteční, protože jeden šílený a dementní americký prezident tu právě teď je... ()

Reklama

Reklama