Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (481)

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Tak v tomhle se tedy s ostatními oslavnými komentáři tady úplně míjím - film vlastně šedivý průměr, ani komedie ani drama, žádné zásadní zvraty či vývoj se tu nekonají, Marcusova matka je fakt nána po všech stránkách takže (s výjimkou pokusu o sebevraždu, ze které z pohledu kluka fakt mrazí) je její osud divákovi ukradený, sám Marcus - ač slovy jeho divné matky je "tak výjimečný" - je výjimečný snad pouze střihem podle hrnce. A ano, pak je tu opravdu výborný Hugh Grant, jenže kde on nehraje dobře, že...? Takže za mě tuctový film, dokoukáte a zapomenete, o čem to vlastně bylo. Body navíc za Granta a moment s mrtvou kachnou, jinak 40%. ()

rengers 

všechny recenze uživatele

Příběh bez větších nápadů. Sobecký chlápek, kterého nezajímá nic jiného, než vlastní pohodlí. Má to být trochu komedie, ale moc jsem se u toho nenasmál. Myšlenka filmu je ale skvělá. ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to docela prča a není to až tak strašná romanťárna jak to vypadá. A (tehdy) malej Hoult to zahrál výborně. ()

ZelenyPaul 

všechny recenze uživatele

Život je někdy složitý, ale většinou si ho komplikujeme sami. Je dobré to občas vidět na plátně, navíc s inteligentním britským humorem. (Doufám, že jste zaregistrovali pozdrav Nicku Hornbymu - na zdi pověšenou vlajku Arsenalu :) ()

fandorin 

všechny recenze uživatele

vcera vecer jsme koukali docela hodne pozde v noci 20 min na Tarkovskeho Stalkera, ktery, ac se nam libil, nas natolik vycerpal, ze jsme se rozhodli jit radsi spat. Jeste jsme se ale chteli podivat na zacatek filmu About A Boy, ktery jsme dokoukali az do konce, a ktery nas naplnil novou energii, tak jsme se jeste vratili a dokoukali toho Stalkera. ()

Benilta 

všechny recenze uživatele

Pohodová romantická komedie, která se místy mění i v drama, co vám dokáže zpříjemnit den hlavně svou volností. Dojemné ponaučení a skvělá zábava splynou v jedno. Určitě zde jde o jeden z nejlepších filmů poslední doby v daném žánru. Budu se opakovat, ale také bych chtěla zdůraznit, že Hugh Grant skutečně velice příjemně překvapil, role mu přesně padla do noty a on toho zaručeně využil. Děkuji za skvělou náladu, kterou jsem díky filmu JAK NA VĚC získala. A věřím tomu, že i příště se po dalším zhlédnutí, budu cítit stejně. ()

Cristiena 

všechny recenze uživatele

Mimořádně vtipná romantická komedie o třech lidech, kteří se snaží najít sami sebe - a že to není cesta zrovna jednoduchá.Skvěle vybrané písničky jemně dokreslují mistrně rozehraný příběh, kdy zavrzelý starý mládenec, neskromně si žijící z pěnez po jedné jediné složené otcově písničce, vlivem okolností a náhodou poznaných osob poněkud změní svůj jednotvárný pohled na život.Chlapec,do té doby šikanován, konečně najde svou cenu.Film, který se lehkým nenáročným a vtipným pojetím snaží nastínit poměrně závažné téma. ()

cmman 

všechny recenze uživatele

80% - velmi dobře. Hodinka a půl příjemně uběhne a vy stále bádáte nad tím, jak to asi dopadne, s kým bude "péct" Hugh na konci. Mám rád britské romantické komedie. ()

vojtazz 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se kouknul po dlouhém odkládání a s očekáváním další nudné trapné hughgrantovské romantické komedie. No a ono se z toho romantického mouly s trapným britským přízvukem vyklubal hustej týpek s velmi coool britským přízvukem a to ještě ve dosti povedeném a zábavném filmu. Velmi příjemné překvapení. ()

Baži 

všechny recenze uživatele

Krásná romantická komedie, ale spíše komedie, než romantická. Floutek Will, co v osmatřiceti letech nikdy nepracoval a uzavřel se na svůj ostrov balí svobodné matky a narazí na maleho Marcuse, což jim oběma nadobro změní život. Grant je přímo úžasný, ale nejlépe bratři Weitzovi vystihli způsob vyprávěni: v ich formě zvlášť Will a zvlášť Marcus - nejkouzelnější byly vždycky nahlas řečeny Willovi myšlenky "och ne ten malý smrad", ale z úst mu vyšlo "miluju děti". Ten dynamický způsob vyprávění s celou spoustou komických i tak trochu dojemných scén zajišťuje báječný dívácký zážitek. (na závěr je třeba podotknout, že se na to člověk musí dívat v originále, hlavně kvůli úžasnému Grantovi) ()

SK_sprco 

všechny recenze uživatele

Pri pohlade na tie dnesne fuckovacie komedie, ktore preferuju cim viac nadavok tym viacej srandy, bol tento film priam vykupenie. Vynikajuce navarene dielko, kde nechybal cierny anglicky humor, excelujuci Grant, skvelo zahrane vedlajsie postavy a Nicholas Hoult, z ktoreho bezpochyby vyrasie herecka hviezda. Vsetko do seba zapadalo a scenar nemal jedno slabe miesto. Pre mna prijemne spestrenie. Humor, ktory je v dnesnej dobe vzacny. Holt, podobnych skvostov sa toci coraz menej. ()

boticelli 

všechny recenze uživatele

Nezaujal mne podivny nerealny pribeh (matka po pokusu o sebevrazdu druhy den pricupita domu z nemocnice aby se sama dal starala o synka..?) a stejne tak finalova (asi dojemna) scena vystoupeni na podiu, takove umelecke citove (v mych ocich trapne) vydirani... Nejhorsi mi prisla zaverecna scena, kdy v jedne mistnosti spolu laskyplne slavi postavy co spolu cely film nemohli vyjit - a to ze neni prehnane kycovite??? Hura, hura mame tady happy end a ohromne pohlazeni po dusi... Mimochodem Hugh u mne zustane navzdy asexualni atrapa muze a ten chlapec - to byl opravdu nesnesitelny spratek... :))) PS: Smrt kachny byla opravdu k zasmani, skoda ze se v podobnem duchu nenesl cely film. ()

borboleta 

všechny recenze uživatele

Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Je to velice sympatický film, ale na čtyři hvězdičky to nemá, nemyslím si totiž, že by mi nějak zásadně utkvěl v paměti. Ale je pravda, že Hugh Grant se mi tu líbí víc, než v jinde. ()

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama