Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Recenze (403)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Asi najlepší vojnový film, čo som kedy videl, vážne...nadupaná akcia, parádne natočená, ani chvílku mi nedala vydýchnuť....no proste pecka...len škoda absencie dabingu...ale ináč pecka. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s jihokorejský filmem dopadlo víc než dobře. Místy až krutě realistický, místy zase dost hrající na city, ale celkově minimálně nadprůměrný snímek.Stejně jako o válce jsou Pouta války i o lásce k rodině. Jenom ta kamera se občas mohla uklidnit. Dost lidí tady srovnává Pouta války se Spielbergovým Ryanem, ale já si nemyslím, že tyhle filmy toho mají krom tématu zase tolik společného, ale je pravda, že o originalitě se zde moc mluvit nedá. ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Oproti Zachraňte vojína Ryana mnohem realističtější a oproti Bratrstvu naohrožených mnohem emotivnější. Je jen škoda, že se režisér ty přirozené emoce snaží znásobit klasickými hollywoodskými manýry, jako je příliš patetická hudba, flashbacky do dob míru a rámcování do současnosti (to osobně nemám vůbec rád), čímž se film stává trochu kýčovitým. A to je škoda, protože jinak bych neměl proti filmu výhrady. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

ani som neveril, ze korejci mozu nieco dobre natocit, nieto este vojnovy film. na moju radost vynikajuca filmarcina presahujuca o 2 urovne aj vojaka rayena. po trochu rozvlacnom zaciatku pride ostra akcia, kt. trva az do konca a hovori o tom, ze vo vojne by radsej mali umirat ti co ju zapricinili a nie nevinni... ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

90% - Tae guki je ďaľší skorodokonalý dôkaz kórejského poňatia tradičného hollywoodskeho veľkofilmu. Čo ho od neho však odlišuje je, že to dokáže zaobaliť aj do príbehu, pri ktorom človek cíti aj nejaké emócie a ktorý ho vtiahne do seba tak, že v najvypätejších scénach ani nedýcha. Nejde ani tak o štruktúru príbehu - začiatok je hodne kýčový, ale postupne sa film graduje to takých obrátok a dejových zauzlení, ktoré len poukazujú nato, že Kang má čo povedať a hlavne vie ako to povedať. Mojich 90% je len za malú drobnosť a tou mám na mysli neustále používanie ručnej kamery. Áno navodzuje to nebývalú autenticitu, ale zároveň to hodne sťažuje orientáciu vo filme a dodáva filmu hodne klaustrofobický nádych (mne by sa páčilo viac, keby to viac prestrihal s menej rozkývanou kamerou). Inak nemám čo vytknúť - efektné scény sú dokonalé (lietadlo či severokórejské mesto sú vizuálnymi vrcholmi, tie emocionálne radšej spomínať nebudem - kvôli spoilerom, ale samozrejme finále tam určite patrí). Herecky je film takisto bezchybný - najvýraznejší je predstaviteľ Jin-Taeho Dong-Kun Jang (inak Min-sik Choi má vo filme len cca 2 minutovú scénu). Celkovo je tento vojnový veľkofilm jedným z najpôsobivejších zobrazení vojnovej krutosti, aké kedy bolo nakrútené a hlavný podiel na tom má skĺbenie akcie s Príbehom v dokonalej neprikrášlenosti bez absencie falošného pátosu a čiernobielej typizácie. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Ač se jedná o válečný film s téměř rutinním scénářem, je přece jenom něčím výjimečný. Nesnaží se ukázat, že je válka špatná, to ví snad už každý (až na pár lidí za velkou louží), ale ukazuje to, jak válka dokáže změnit člověka. A to paradoxně toho, který si to vůbec neuvědomuje, a naopak osočuje ostatní (stejně jako přívrženci jedné ideologie osočují ty druhé). Pouta války zachycují boj osamělého a zatraceného muže, který neuznává žádnou ideologii, nemá svědomí, sny a ani touhy, ale má poslání. Poslání ochránit svého bratra za každou cenu. V tom je nejsilnější moment celého filmu, který tak získává nadpozemský rozměr v momentě, kdy Jin-Tae kryje závěrečný ústup svého bratra. Aneb si dovolím malou parafrázi - jeden proti všem, všichni proti jednomu. Pouta války jsou strhujícím dramatem, které má jen dvě výrazně slabá místa: (Následuje vysvětlení možný SPOILER, který je dle mého názoru spoilerem jen v případě, že jste film už viděli;), takže alespoň upozorňuji...) Trikové kopance při leteckých utocích a muže, který křičí na polorozpadlou kostru, aby promluvila. To pak místo emočního vydírání, které známe z americké produkce, přichází na řadu úsměv na rtech, který se k takovým scénám vůbec nehodí. [září 2006] ()

milicjant 

všechny recenze uživatele

Abych praudu řekl, po tom naprosto přesvědčivým hodnocení, které si tu od vás Pouta války vysloužily, jsem čekal něco fakt revolučního. Postupem času však přicházelo mírné vystřízlivění, poněvadž mi film po dobu promítání nedokázal zcela předat to, co ho zřejmě dělá výjimečným pro jiné. Takhle jsem viděl „jen“ kvalitně rozmáchlý příběh, kde je pouze válka obsazena do hlavní role. Válka, jak ji (ne)známe z podobných počinů- krutá, syrová a nespravedlivá. Forma skrz jakou jsme vtahováni přímo doprostřed všech těch hrůz je bezesporu výborná (korejci, no) a jen umocňuje ten slušný dojem z filmu. Řekl jsem slušný? Pouta války naprosto selhávají tam, kde by měly mít, alespoň podle sloní dávky patetismu, největší sílu. Takže i přes tu deklarovanou lidskost mě nechávají naprosto chladným. Jistě, s úžasem obdivuju to vynikající ztvárnění, ale pro hlavního hrdinu by mě určitě slza neukápla. Škoda. 6/10. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Velkolepé existeciální drama s úchvatnou výpravou, výborným příběhem, skělými zápletkami a naprosto silným koncem. Naprosto realisticky zobrazená válka doprovázená skutečně grandiozní hudební stránkou a dějovými flashbacky. Chvílemi mi to přišlo jako skombinovaný Gladiátor s Ryanem. Jeden z nejlepších válečných filmů, co jsem viděl! ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejlepší válečný film který jsem kdy viděl, vznikl v produkci Jižní Koreje. Jedná se o příběh dvou bratrů které v jejich bezstarostném mládí zastihla a ze všedního života vytrhla invaze Severokorejské armády na území právě Jižní Koreje a vypuknutí dnes již skoro neznámé, kruté, Korejské války. O tom se nedá moc mluvit. To se musí vidět a naplno vychutnat. Hodnocení mluví za vše. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Korejci se rozhodli, že natočí film a la "Zachraňte vojína Ryana". Inspirace Spielbergem je více než patrné. Nejde jenom o věrohodné zachycení válečných scén, ale především i o city. A tak byl stvořen příběh dvou bratrů, kteří na sebe nedají dopustit a ten starší se snaží zabránit odvodu mladšího, aby ve válce nakonec skončili oba. Po boku bojují, ale jejich vztah se ve válce mění. Válka je oba mění. Nelze říct, že jen jednoho z nich, jiní jsou oba. Z krásné bratrské lásky se tak stává komplikovaný vztah, který jen těžko může vyřešit jen čas. Válka pokračuje a my sledujeme, jak hlouběji se bratři propadají a jak se snaží nalézt východisko ze zvěrstev, která jsou páchána. Mladšího vidíme na začátku, jak zaváhá při zabití nepřátelského vojáka a sám málem zemře. Příště už váhá mnohem méně. Stávají se z nich zvířata? Je to jimi, anebo válkou? Myslím si, že tato témata jsou ve filmu rozpracována mnohem lépe než v konkurenčním "Ryanovi", ale přesto je film až moc podobný. Hlavně pokud se týká bojových scén. Válka je zachycena s téměř až strojovou přesností. Když kulka zasáhne, bolí to. Když bouchne mina, sakra že to bolí. A to pořádně. Navíc je ve filmu pouze to, že nám připomíná, že válka se netýkala pouze Američanů, ale i dalších národů. Stejně jako všude je pak neskutečně nesmyslná a ničí lidské osudy. Ne, ani tohle vlastně není tak objevné, ale je to podáno způsobem, který vás urazí rozhodně méně než jiné filmy. Asi těžko bude ve snímku chybět patos, mám však pocit, že není až tak výživný. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/09/navzdy-spolu-marketa-lazarova-pouta.html ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Korejská válka trochu jinak. 1) Naturalisticky exhaltovaná historie korejské války je dramatický příběh sám o sobě, jak průběh tak i její morální pozadí. Vidíme jihokorejskou válečnou hysterickou propagandu, která se pravděpodobně nijak nelišila od ideologického působení Severu. Postavy jsou statisté v krvavém konfliktu, s nímž nemají nic společného, který si nepřejí a který je jim vnucen vládnoucími vrstvami. Naturalismus zobrazení vojenského utrpení zde není samoúčelný, ale pomáhá poukázat na zbytečnost a vyprázdněnost ideologií, jejichž jediným účelem je boj o vliv a moc._____ 2) Nepřehledné bojové akce mi trochu lezly na nervy stejně jako zbytečně natahované souboje._____ 3) Film působí autenticky a historicky věrohodně._____ 4) Český dabing zážitku z filmu nepřidá._____ 5) První polovina je dost nudná, druhá výrazně lepší._____ 6) Zaujali mě 27letý Bin Won (student, mladší bratr Čin Sok) a 32letý Dong-Gun Jang (čistič obuvi, starší bratr Čin Tche)._____ 7) Za humánní poselství si snímek zasluhuje ocenění. Ovšem s ohledem na uvedené výhrady dávám jen tři hvězdičky. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější válečný film pocházející z velké dálky. Nádherný příběh o bratrech u kterého ukápne slzička a Korejská válka se vším všudy. Nádherné, akční, válečně a dojemné! ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

První syrový válečný masakr z prvního pohledu, který nevznikl v Hollywoodu, co jsem viděl. A zároveň zatím poslední, který si zaslouží klidně 150%. V době vzniku tohoto filmu všichni básnili o Ryanovi nebo Bratrstvu neohrožených a nikoho by ani ve snu nenapadlo, že něco podobného by mohlo vzniknout třeba v takové Jižní Koreji. Přišel rok 2004 a ono se to stalo. Pouta války se výše zmíněným snímkům vyrovnají ve všech ohledech. Jsou stavěny na silném příběhu dvou bratrů, které změní válka k nepoznání. Technická stránka, jednotlivé bitvy, celková výprava, to vše divákovi ukáže korejskou řezničinu bez okolků a způsobem do té doby, kromě Ameriky, nevídaným. 100%. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Technické zpracování dokonalé, v tomhle ohledu si Pouta války v ničem nezadají s nejnaleštěnějšími hollywoodskými spektákly, ale marná sláva, pachtění dvou Korejců za Korejské války mě holt nebralo tolik za srdce jako osvobozování Evropy a navíc jsem nikdy nevěděl, co je ta nebo ona postava zač. Oni ti Korejci vypadají všichni podobně i bez uniforem a ve vojenském už je člověk nerozezná vůbec :) Ale jinak dobrý, milovníkům válečných iflmů můžu s klidem doporučit. ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě opravdu dostal. Strhující příběh dvou bratrů, kteří jsou proti své vůli odvedeni do armády. Jejich blízcí zůstávají daleko a všude kolem nich běsní válka. Všechno v co věřili, jejich plány a sny jsou pryč. Jediné co jim zbývá je láska a víra v toho druhého. Jenže i tady se láska může změnit v nepochopení a nenávist....... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Južná Kórea 1950. Parádna produkcia, všetky možné detaily aké si len vojnový historik môže predstaviť boli vyšperkované na maximum. Od autenticky obitých M1 Garand pušiek až po dymiace na uhol zhorené končatiny šikmookých vojakov. S týmto sa tento veľkofilm môže zrovnávať hocijakým vojnovým veľkofilmom a obstojí. Bojové scény pri ktorej neustále explodovali bomby a trhali ľudské telá na kúsky boli tiež výborné a hoci ich bolo na môj vkus až príliš veľa a po čase sa opakovali a trocha nudili boli po technickej stránke zvládnuté dokonale. Nemôžem na ne povedať ani jedno krivé slovo. čo mi však výrazne vadilo to boli herecké výkony a všeobecné hranie Kórejčanov. Mne tá ich kultúra nehovorí absolútne nič a pri hociktorých srdcervúcich scénach je mi z ich výrazov povedal by som až na smiech. Príbeh mal obrovský potenciál a zo začiatku ma nesmierne bavil avšak po pretransformovaní staršieho brata z dobrého človeka na zviera som stratil súvislosti. O psychologické pochody charakterov som prestal sledovať, bolo to až príliš nerealistické narozdiel od iných substancí tejto snímky. Posledných 20 minút síce stálo za to ale predtým som sa extrémne nudil. Užíval som si vizuálnu stránku ale nedokázal som uveriť vojakom ich utrpenie na toto proste nemali. Spielbergov Ryan je numero uno !!! ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Škoda těch několika patetických scén. Bez nich by to bylo mnohem lepší. Dalo by se říct, že v rámci žánru se divákovi nedostane ničeho, co by už mnohokrát neviděl, ale i tak je to velmi dobrý a působivý film. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Pouta války těží se silného příběhu dvou bratrů na pozadí korejské války, ale často až tuze moc tlačí na pilu ve snaze udělat na diváka ještě větší dojem. Zdaleka ne všechny flashbacky lze označit za funkční a vydařené. Náhodných setkání v pravý čas na pravém místě se tu sešlo až podezřele moc. U filmů, kde se prolíná několik dějových linií mi to většinou nevadí a toleruji to, ale nikoliv u jediného příběhu, jeho uvěřitelnost je pak podrobena těžké zkoušce… Filmu v mých očích nepřidaly ani heroické výkony v zákopech. Když vezmu v potaz, že na začátku byl mladší bratr z důvodů svých zdravotních potíží sotva schopen boje (nehledě na jeho nulové vojenské zkušenosti), tak mi vůbec nešlo pod nos, jak se v závěru oháněl svou zbraní a kosil nepřátele v zástupech. Starší bratr byl na obuvníka bez výcviku taky skoro supervoják, ale ten se tak alespoň profiloval od začátku. Hudba byla příliš nevyvážená a občas i nevhodně zvolená (např. ten sentimentální úvod). Teď to asi vypadá, že jsem cvok, když dám čtyři hvězdy a pak napíšu tohle. :-)) Nicméně Pouta války nejsou přes všechna zmíněná negativa vůbec špatným filmem, své fanoušky si bez problémů najdou a hodnocení někde nad 75% si zaslouží. Co se velmi podařilo, je přesvědčivé a velmi precizní zachycení bojových scén a vylíčení šílenství války, kdy proti sobě ideologie poštvou obyvatele jednoho národa. Nesmyslnost konfliktu, krutý dopad války na obyčejné rodiny, bezdůvodné a bezcitné násilí páchané na obou stranách, to vše se podepíše hlavně na samotných aktérech - vojácích. Až na pár drobných škobrtnutí můžeme takovou zdařile vykreslenou proměnu sledovat prostřednictvím postavy staršího bratra. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Kórejská vojnová veľkoprodukcia v ktorej sa snúbi to najlepšie zo súčasného technického vypracovania vizuálu bojov so silou emócii, ktoré majú dar Kórejčania intenzívnejšie divákovi podávať a tak sa staneme svedkami životého príbehu dvoch bratov na pozadí vojenského konfliktu a nie naopak. Treba uznať, že podobnosť Vojakovi Ryenovi sa nedá zaprieť. Niekedy až príliš naturalistické vyobrazenie bojových scén dá poriadne zabrať žalúdku, poste nič sa neprikrášľuje, najmä scény v zákopoch o život súperiacich vojakov vyzbrojených len pažbami pušiek a vôlou k životu sú zhmotnením besnenia vojny. A nebojte neobíde vás ani záverečná 20 minútová očista plačom. 4,5* ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Vojnový film nevšedného kalibru. Miestami som si ho zrovnával so Spielbergovým Ryanem, ktorý je o to % lepší. Čiastočne mal Brotherhood v niečom o trošku náskok (emócie tu boli viacej vyhrotené). Efekty - no tie boli na kórejský rozpočet viac než len primerané. I v tomto sympaťáka Ryana film o čosi predbehol. O akčné scény tu ani v najmenšom nebola núdza. Naopak. Leteli ako smŕšky rozbitej vázy, ktorej úlomky poskakovali ako na bežiacom páse. Miestami ste sa ich nevedeli ani nabažiť. Neustále boje v zákopách, všade šľahajúci oheň, nekonečne lietajúce strely, rozfláknuté telá a k tomu bratské nezhody. Obsahovo veľmi vydarený, postavami dobre zahraný, citovo naladený nadpriemerný film. Čo viac si len priať?... ()

Reklama

Reklama