Reklama

Reklama

Najlepšie platenú úlohu vo svojej kariére dostala držiteľka Oscara za drámu MONŠTRUM Charlize Theron. Za úlohu elitnej lovkyne ľudí s nadľudskými schopnosťami dostala 10 miliónov dolárov. V akčnom príbehu, situovanému do 400 rokov vzdialenej budúcnosti, keď smrtiaci vírus takmer vyhladil ľudstvo, má jej hrdinka spáchať atentát na vplyvného politika. Charlize Theronovou uvidíme vo filmovom spracovaní komiksu Jinx. Scenáristom filmu bude autor pôvodného komiksu Michael Bendis. Theronová stvárni hlavnú hrdinku Jinx - lovkyňu ľudí, ktorá sa spoločne s ďalším zločincom rozhodne začať nový život. Hotovosť, ktorú k tomu potrebujú, si hodlajú získať z úkrytu mafiánskych peňazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (372)

choze 

všechny recenze uživatele

Původní seriál neznám, ale může to být docela zábavná záležitost. Ne tak film. Kromě pěkného designu a pár vychytávek (telepatický kontakt rebelů během akce) tu nic nefunguje. Scénář je slaboduchý, režie tápe a film je nudný a s přehledem prohrává s konkurencí v podobě EQUILIBRIA ("idylická" společnost budoucnosti) i UNDERWORLDU (černovlasá cool vražedkyně v černém koženém kostýmu). Akční scény jsou zabity chaotickým střihem (to je fakt na facku), obsazení herci nevýrazní a Charlize Theron přímo tragická. Její kostým nestojí za nic, černý přeliv jí nesluší a navíc je její postava neskutečně otravná. Pro ženské akčňáky jako TANK GIRL či BARB WIRE mám slabost, dal jsem bez újmy na zdraví i CATWOMAN a speciálně se pak těším na ULTRAVIOLET, ale tohle ne, tohle zavání humusem obzvlášť koncentrovaného smradu - ELEKTROU. Fuj. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V logice příliš děravá a dějově prostince připitomělá komiksová adaptace, která se snaží marně skrýt za cool vizuální kabátek dlouhého videoklipu, jenž však vinou nepřehledného střihu a rutinérského kamerového pojetí ztratí na působivosti už po pár minutách. Velký rozpočet ještě nedělá dobrý film, takže naleštěné město roku 2415 působí až příliš chladně a kostýmy jako by vypadly z extravagatnějšího butiku současné módy než aby reflektovaly dobu. Škoda toho, že Charlize Theron úspěšně sahá po titulu nejvíce sexy komiksové hrdinky stříbrného plátna a z Martona Csokase bude jednou při větším zájmu režisérů víc než jenom „ten, který se porval s Mattem Damonem v Bournově mýtu“, ani oni dva totiž nepozvednou laťku kvality z bahna o nic výše. I když je pravda, že závěr parafrázující jednu z prvních kapitol Bible je docela úsměvný. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kostýmy z vietnamské tržnice, střelba mezi okvětními lístky (ó, jak stylové), obří létající fazole s Kobayashim a příběh, který vám celou dobu na škále pocitů osciluje mezi volný a ukradený. A vězte, že ani překolorizovaná stylizace MTV nezakryje skutečnost, že je vše studené jak čumák korejského psa, kterému udělali boudu v pultovém mrazáku.. Catwoman, Elektra, Ultraviolet i Aeon Flux je flus do tváře fanoušků komiksových adaptací a akčních sci-fi. Kdybych byl správné šovinistické čunče, poslal bych všechny čtyři hrdinky zpátky k plotně, ale já jednak takový nejsem, ony nemůžou za to, že je jejich filmoví adaptátoři takhle zmršili a navíc, silně pochybuji, že by některá z nich uměla vařit.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Velká nuda, nebýt Charlize Theron, tak se neni ani na co kukat, ale ten její sexy obleček a sexy tělo prostě udělaj svý a tak nemůžu dát zas tak nízký hodnocení, ale jinak v porovnání například s podobným filmem Ultraviolet to dost ztrácí, protože tenhle film je založenej spíš na příběhu, jenže ten je mega trapnej a nudnej, že sem měl každou chilku chuť to zabalit. Kdyby aspoň bylo spousta akce, jenže to ne, to by to asi bylo jenom akční béčko na který by se dalo koukat, to by přece nešlo, tak z toho radši udělali béčkovou sci-fi sračku, ale zase abych byl spravedlicej, tak sem tam se akce objeví, ale na Theron je hodně vidět, že to neni žádná akční hrdinka a nebýt rychlejch střihů, tak by ty její komba byly akorát tak pro zasmání, ale co koukat se na to dalo ()

klerik 

všechny recenze uživatele

ELEKTRA+BARB WIRE Tak zabudnutia hodný film sa len tak nevidí. Charlize to síce bohovsky sekne a zo začiatku to zaváňa Dickovským SF, ale vykľuje sa z toho Barb Wire 2. Akčné scény sú zle natočené (a sú primálo akčné), scenár je neuveriteľne pozliepaný a patetické finále je len ohavné zavŕšenie... Namakané prostredie je cool a miestami dosahuje ľadovosť EQUILIBRIA, ale príbehu, ktorý sa v ňom odohráva, skrátka nemôžete uveriť. Ostáva dúfať, že Ultraviolet napraví povesť "ženským" akčniakom... ()

Galerie (140)

Zajímavosti (11)

  • "Aeon Flux mě zaujala hlavně svými nedostatky. Je to morálně ambivalentní hrdinka, která se často chová iracionálně nebo nemístně," přiznává režisérka filmu Karyn Kusama. (Reiniš)
  • Na základe filmu bola vytvorená aj hra na PlayStation 2 a Xbox. (Greenpeacak)

Související novinky

Charlize točí bez přestávky

Charlize točí bez přestávky

16.01.2006

Charlize Theron si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek pracovní vytíženosti. V North Country utekla z nepodařeného manželství k hornické práci a předpokládaný akční hit Aeon Flux selhal nejen u… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno