Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kluka šikanují spolužáci a on je nasraný tak si to vybíjí na mravencích těm se to nelíbí tak ho zmenší a unesou.  Mají dvě možnosti buď ho zabijou nebo naučí chovat jako mravenec jelikož je to animák zvolí druhou možnost. Animák je to průměrný zvířata se ještě dají naopak lidské postavy vypadají podobně hnusně jako v animáku Mezi Námi Zvířaty co vyšel ten samý rok. Nebudu to srovnávat s Pixarem , protože to je jak srovnávat Hurvínka s Pinokiem. Za 2   vtipné scény (trávící ústrojí žáby a hlava člověka s mluvícími vši) 2 hvězdy. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že tento film není tak špatný... Jednouchá záminka, příjemná animace a hlavně myšlenka. Chápu, že mnozí vidí v mraveništi to co já a tudíž ideologii komunismu dohnanou k dokonalosti. Vyšším cílem je budování lepších zítřků nejen pro mě, ale pro nás všechny... Může to fungovat? Samozřejmě, že ne, ale hezky se na to kouká... Mravenec pomůže vždy jinému mravenci - proč, protože to tak má být..Člověk není mravenec- bohužel či bohudík. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Mě se to celkem líbilo. Solidních 70%. Sice předvídatelné od začátku do konce, ale natočeno velmi svižně a pohodově. Sem tam nějaký ten vtípek, který mě pobavil a zasmál jsem se. Grafické zpracování pěkné, v dnešní době již standard. Bylo tam pár dobrých nápadů a detailů a hlavně bitvy byly fakt dobré. Musím říci, že jsem po komentářích zde mile překvapen. U mě spokojenost. A trošku moralizování na závěr taky neškodilo (myslím, že toho nebylo moc a hlavně to bylo výstižné) Howgh! ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

venovane vsetkym, keri su pod osem. nebezpecne infantilny pribeh, moralizujuci so stastnym koncom a vsetkymi klise ake len vacsina animakov v poslednej dobe ma - hrdina, kt. je na zaciatku zly, ale na konci je dobry, par utaranych kolegov a vlastne je to zase len o zvieratkach :(( podla mna jedine ta biedna animacia to ako tak zachranuje. 35% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// animace je příjemná, hudba je výborná, příběh je pro děti poučný, český dabing je v pohodě -oproti jiným animákům je to málo vtipné, navíc už to tu v jiné podobě bylo/// Myslím si že ty nej animáky máme za sebou a teď nastala doba, kdy i menší studia začnou (už začaly) chrlit jednu animačku za druhou. Tu lepší a tu horší. Divák sice díky tomu má možnost výběru, ale může se taky spálit, protože čím dál tím častěji spozoruji film který zřejmě nebude oplývat tou pravou kvalitou. Mravenší polepšovna je první film, který jsem z této nové vlny animáku zhlédl, takže na přímé srovnávání je ještě brzy. Přesto jsem od ní čekal méně, takže jsem ve výsledku se snímkem spokojen. Určitě směřuje spíše k tomu nejmladšímu publiku. Jen díky bohu ale není infantilní. Pouze odrostlejším divákům nepřinese tolik nového a v podstatě recykluje zaběhlé schéma, které jsme mohli vidět ve filmu Život brouka (mimochodem, ten byl o hodně vtipnější) a v dalších. Rovněž ani postavyčkami, nesahá třebas jen po kotníky takovému Za plotem. Ale zase co by sme chtěly vykouzlit u mravenců. Děj sice z počátku není tak odzbrojující jako v dalších dvou třetinách, ale v každém ohledu musím vyzdvihnout akční scény připomínající Hvězdnou pěchotu a nebo Hvězdné války. Neříkám tedy, že by tohle stačilo (na Áčkovej animák) ale rozhodně to má něco do sebe a je to celkem inteligentí a to mi stačí./// Celkem 74%/// ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • 50-milionovému animáku nepomohli ani slavné hlasy v obsazení či produkující Tom Hanks. Po prvních třech dnech promítání (28. - 30.7. 2006) Mravenčí polepšovna utržila jen 8,4 milionu dolarů, což stačilo na 5. příčku. Celkový výdělek v amerických kinech se po dvou měsících vyšplhal na 27,5 milionu USD. Nepomohlo ani paralelní uvedení 3D verze v Imaxu, které mělo v přepočtu na kina mnohem lepší výsledky. (imro)
  • Mezi animovanými mravenci rozeznáte pohlaví podle toho, že samečci mají tykadla obrácené dopředu a samičky dozadu. (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama