Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Herecká kombinace Charles Bronson a Jan-Michael Vincent se mi moc líbila. Prakticky už tyto dvě jména v titulcích mě navnadila se na film mrknout. Jakmile ale film spustil přišlo pár "vtipných momentů" které mě rázem nutili si "překalibrovat" měřítko hodnocení filmu na "nebrat tolik vážně". Přece jen pokud hned na začátku (v rámci ukázky co je "pan Mechanik" za machra) když se vycapí celý z okna, aby ho bylo vidět všude okolo + tak trochu naivní předpoklad že se nepřijde na to kde požár začal mě hodně zklamal a táhlo se to celým filmem. Takže mrzí mě to opravdu moc, ale tady jde logika stranou až příliš :(. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým Bronsonovi tá večne do tváre padajúca dlhšia štica svedčí omnoho viac, ako holá hlava Stathamovi v primitívnom remaku zpred pár rokov. Tak je to aj s celým filmom. Toto je klasický príklad pre diplomovú štúdiu o porovnaní úrovne hollywoodskej stredne rozpočtovej akčnej zábavy 70tych rokov a dneška. Pri tejto starej klasike som sa fajn nenáročne zabavil, pri novej rádoby cool verzii som sa cítil celý čas iba trápne. Aspoň z tohoto filmu vieme, u koho sa učil robiť bomby zo "žuvačiek" MacGyver. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Nemůžeš stát nad pravidly, odmítnutích jedněch přijímáš druhé. První půlhodina filmu je výborná, pak se bohužel projeví Winnerova průměrnost. Na rozdíl od Mellvileho nedokáže pojmout mužské homosexuální pouto přijatelně a celá výuka pak vyzní poněkud trapně. Naštěstí stejně jako v Death Wish má v záloze eso - Bronsona, a na něm celý film stojí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle snímkem to u mě režisér Winner konečně vyhrál. Mechanika (zabijáka) okamžitě řadím mezi nejlepší Bronsonovy věci, které jsem viděl. Mnohem, mnohem výše než nemastné neslané Přání smrti. Film je strhující podívanou, náladou mi nejvíce ze všeho připomněl legendární Dostaňte Cartera s Michaelem Cainem - slabou scénu jsem nenašel, od začátku do konce to zkrátka bylo všechno výborné. Úvodní "němá" patnáctiminutovka, motocyklová a automobilová honička, závěrečná akce s brokovnicemi... A k tomu úsporné, avšak úderné dialogy mezi Bronsonovým ani černým, ani bílým panem Bishopem a jeho mladým učedníkem. Ač se to nezdá, film se vlastně zabývá tématem přátelství a tím, k čemu může vést. Mechanik jistě není pro každého, ale já na něj nedám dopustit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Úvodních 15 minut a posledních 15 minut filmu rozhodně stojí za vidění. Je tam atmosféra, akce, napětí, prostě všechno, co u takovýho filmu nemůže chybět. Jenže těch dalších cca 70 minut uprostřed tohle všechno nějak postrádá. Některý filmy s každym rokem zrajou jako kořalka, ale tady mam dojem, že film prostě zestárnul. Jinak Charles Bronson v jedný z řady typickejch rolí drsoně je celkem uvěřitelnej a sympatickej. Jan-Michael Vincent naopak působil ve filmu jako pěst na oko a připadal mi, že tam omylem zabloudil cestou ke kadeřníkovi. Dávám slabý 3 hvězdy a tu třetí snad jen kvůli tomu, že honičku s poměrně vzácnym Fiatem 130 jsem v žádnym jinym filmu ještě neviděl. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Začátek filmu je zcela bez dialogu. Nikdo nemluví celých 16 minut. (ČSFD)
  • Obraz, na který se Arthur Bishop (Charles Bronson) dívá ve svém domě, a který se později v několika prostřizích ve filmu ještě objeví, je "Zahrada rajských potěšení", jehož autorem je Hieronymus Bosch. (rawboy)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama