Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1874 a na Divokém Západě probíhá stavba železnice. Když při průzkumu terénu narazí na tekuté písky, tak musí trasu změnit. Jedinou možností je, že povede Rock Ridgem - pohraničním městem, kde se každý jmenuje "Johnson".  Intrikán a generální prokurátor státu Hedley Lamarr chce koupit pozemky podél nové železniční trasy co nejlevněji, a tak se rozhodne vyhnat obyvatele městečka. Posílá na ně gang desperátů pod vedením svého asistenta Taggarta. Zaskočení obyvatelé městečka požadují, aby byl jmenován nový šerif, protože již několik let ve městě žádný není. Na radu Lamarra je vybrán Bart - černoch pracující na stavbě železnice. Ten měl být původně oběšen za to, že udeřil Taggarta do hlavy lopatou. Lamarr se domnívá, že Bart pohorší obyvatele města natolik, že dobrovolně opustí Rock Ridge a on pak převezme "neposlušné" město. Jenže šerif je důvtipný, a když v městském vězení narazí na opilce a bývalého pistolníka Jima, známého jako "The Kid Waco", začne pracovat na překonání nevraživosti vůči své osobě. Lamarr zuří, že se mu nedaří zbavit se Barta, a tak se rozhodne zničit Rock Ridge s pomocí armády kriminálníků. Bart má 24 hodin na to, aby vymyslel, jak město ušetřit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice sem necekal nejakej vrchol v zanru parodie, ale doufal jsem aspon ve slusnou komedii ve stylu Manituova bota, ale tenhle film je vsechno mozny jen ne komedie. Samozrejme se tu naky vtipy najdou, ale daj se spocitat na prstech jedny ruky a kuli tomu nebudu tenhle film oznacovat za komedii. Ale abych filmu nekrivdil, parkrat sem se skutecne zasmal, treba kdyz to chtel cernoch vytahnout. Nejvic se mi na filmu libila uvodni pisnicka a pak Gene Wilder, kterej vypadal jako silenej chudacek, ale byl to docela frajer. Cleavon nebyl spatnej, ale byl takovej nijakej. Z ostatnich stoji za zminku jen Mel Brooks v roli dementniho guvernera. Furt jsem cekal kdy uz to pride a film se rozjede, jenze celej film je v takovym pomalym, misty az uspavacim tempu a navic tu jsou vylozene strasny sceny, jako treba zpev cernochu. I kdyz jsem se moc nenasmal, tak je film kvalitne natocenej, takze mu ty 3* dam. ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Jako většina Brooksových filmů jsou Sedla nevyrovnaná,občas vtipná velmi,občas vůbec,ale líbí se mi tady ta Brooksova sebereflexe,která je patrná hlavně v závěru,kdy se postavy dostanou do filmových ateliérů.Gene Wilder s Cleavonem Littlem jsou geniální dvojka a hlavně - smál jsem se dost.Mnohem více než u Spaceballs.Jeden z nejlepších Brooksových filmů,jakkoli je občas velmi laciný. ()

Reklama

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Páni, myslel jsem si, že ten film je novější. Dosazení černocha šerifem předčí jen druhý Tucet špinavců, kde pošlou černocha na tajnou misi do Německa v nacistické uniformě. Vtipy jsou sice sem tam plytké, ale bavil jsem se. Posledních pár minut, kdy se na plátně objevují postavy jak se jim zrovna zlíbí a skutečně jde o velkou melu se mi teda za mák nelíbilo, ale zbytek filmu docela ušel :) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý,co si mám o Blazing Saddles myslet.V několika vzácných momentech,ve kterých figurují Gene Wilder a Cleavon Little (nejlépe oba) je to skutečně brilantní westernová pocta,plná vkusných vtipů a skvělých dialogů.Ovšem jakmile je na scéně jiná postava nebo jiná postava v kombinaci s výše zmíněnými,film upadá do trapné a naprosto nevtipné křeče,na kterou si moc dobře vzpomínám z Producentů,kteří v ní strávili celou stopáž.Mel Brooks má bezpochyby zvláštní smysl pro humor,který mi dokonale sednul v Mladém Frankensteinovi,jeho další filmy mě ale zklamaly,což do značné míry platí i tady.Pár skvělých momentů totiž dobrý film nedělá a nudil jsem se až nepříjemně často,což jsem opravdu nečekal a vzhledem ke krátké stopáži je to docela smutné. 65 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks je prostě legenda a místy dokázal na plátně vytvořit tak dobré filmy s tak dobrými scénami, že se naprosto zaslouženě zapsaly do historie světového filmu, nikoli jen komedie. Právě "Ohnivá sedla" jsou jedním z takových filmů a já jsem rád, že jsem ho konečně mohl vidět. Ten nekorektní humor je skvělý. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

  • Film se natáčel ve stejných exteriérech jako snímek Westworld (1973). (Pumiiix)
  • Film se umístil na devátém místě v anketě Bravo's list, 100 Funniest Movies (100 nejzábavnějších filmů). (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Tvůrce Médi chce umřít na Divokém západě

Tvůrce Médi chce umřít na Divokém západě

06.12.2012

Když přišel s projektem Méďa, většina hollywoodských studií ho odmítla. Včetně Foxů, pro které Seth MacFarlane vytvořil veleúspěšný animovaný seriál Griffinovi. Nakonec se Méďu ujala menší produkční… (více)

Reklama

Reklama