Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (279)

kajas 

všechny recenze uživatele

Cary si po "Princezně Nevěstě" zahrál dalšího megasympaťáka, Marianna je konečně přijatelně hezká, v dětství jsem tuhle parodii vážně zbožňovala. S dlouholetým odstupem sice musím uznat, že film není až tolik vtipný, stačilo by mu klidně o 15 minut méně, ale čtvrtou hvězdičku nechávám i tak trochu z nostalgie. A taky kvůli těm kaťatům cudnosti ;). ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Vím že jako menší jsem to miloval více. Nyní už se tolik nezasměju.... každopádně "Já vidím!!!" .... slepce a jeho následného nárazu do stromu .... "Ne, zmýlil jsem se" mi utkvělo v paměti až dodnes. Nebo "Popravdě jsem mířil na popravčího " po prostřelení Robinové popravní oprátky. Jó to byly časy. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tyhle parodie...slzy smíchu se řinou proudem, ačkoliv na Hooda ve Shrekovi to nemá. Ale to nevadí, na toho nebude mít nic:) Role Mela Brookse je fakt neskutečná, ještě lepší než jeho prezident ve Spaceballech. A nechci být za zvrhlíka, ale nejspíš nejkrásnější Lady Marion uvidíte tady...teda pokud minete Bestiánovo cestování časem, kde Marion hraje Kate Mossová;) Hmmm, soutěž v lukostřelbě....... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks natočil mnohem lepší filmy i parodie, než je Bláznivý příběh Robina Hooda, ale i tak si tenhle snímek nese punc brookmenovsky ,,docela" kvalitní zábavy - nikdy totiž nesklouzává k trapnosti, urážkám či vulgaritám, drží si svůj standard, i když Brooksovi už v devadesátých letech zjevně mírně docházel dech...jeho nezměrná kreativita a originalita (reprezentovaná filmy jako Producenti či Silent Movie) je mnohdy nahrazována už jen (byť velmi umnou) rutinérskou řemeslností... Přesto jsou jeho parodie v rámci svého žánru stále ještě solidní nadprůměr... ()

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Čirá lolkovina, Mel Brooks u mě má další zářez. Vír úžasných skečů, jehož vrcholem je sluha Mrkal, šerif z Lotringemu, maur Hepčik, a rabín. Hlášky jako: "Však to znáte, tenhle provaz není pro vás" nebo: "Hej Mrkale!" "Říkals mej Hrkale?" měly skutečně říz. a ačkoliv tomu hodnocení ostatních uživatelů nenapovídá, tento film patří skutečně do zlaté síně parodií. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy si Don Giovanni (Dom DeLuise) vyndává z pusy vatové tampóny, můžete poznat parodii na Brandonova Kmotra. Během natáčení Kmotra měl totiž Brando v puse tampóny, aby jeho tváře vypadaly jako tváře buldoka. (viperblade)
  • Když se Mariana (Amy Yasbeck) koupe ve vaně, je až po okraj plná pěny. Ale když o scénu později z vany vylézá, pěna najednou zmizí. (Pepy)

Reklama

Reklama