Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

viperblade 

všechny recenze uživatele

To musej dělat titulky ohněm? -To je fakt. Vždycky, když točej Robina Hooda, podpálej nám celou vesnici. Když mi bylo osm, miloval jsem tenhle film. V té době jsem se u něj třískal smíchy a to jsem ani pořádně nevěděl, že to má být parodie (tehdy jsem ani nevěděl, co to parodie je, pochopitelně.) A teď, když jsem už o něco starší, se prakticky nic nezměnilo. Sice už se u toho netřískám smíchy tak, jak předtím, ale pořád je tohle jedna z mála posledních dobrých parodií. Navíc, už mám něco nakoukáno, tak dokážu ocenit i cílené parodie (samotný Robin Hood, Kmotr). Možná jsem ovlivněný dětskou nostalgií, ale tohle je film, na kterém jsem vyrůstal a který mě jen tak neomrzí. Zvláště dnes, kdy je slovo parodie tak často spojováno s hnusy největšího kalibru. Na všechny tyhle tvůrce bych poslal Jeníčka (nenechte se zmást jménem, je to už vlastně velkej chlap!) A krásnější Marian jen tak někde nenajdete… prostě za 100 %. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarena parodia.Najlepsi bol samozrejme Cary Elwes,ktoreho by som si mozno vedela predstavit aj vo "vaznejsej" verzii Robina Hooda.Ten kostym mu velmi sekol.:)Okrem neho ma este rozosmial Mel Brooks so svojou gilotinkou a serif.Najvtipnejsie mi asi prisla scenka zo "svatby" Marion a serifa.:))) ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po útěku z maurského vězení a dlouhé plavbě (!) se Robin z Loxley (Cary Elwes) dostává zpět do svého rodného kraje. Jenže zjišťuje, že se za jeho nepřítomnosti hodně změnilo - celá jeho rodina je mrtvá (a to včetně oblíbené kočky, která se zadusila když pojídala oblíbenou zlatou rybku), celý hrad vzali exekutoři a navíc ubohé vesničany terorizuje král Jan se svým nohsledem, šerifem ze Shnilákova. A tak se musí Robin za pomoci několika věrných pustit do boje proti nesmírné přesile, nejen za záchranu slabších, ale i pro srdce krásné Marion... Parodie, ty já můžu - a i když si vezmou na paškál mojí oblíbený historický příběh, tak mi to moc nevadí (pokud z něj neudělají frašku plnou fekálního humoru).. Sice se i k tomu tady Mel Brooks chvilkama blížil, naštěstí vždy včas zabrzdil, a tak je film koukatelný i pro mladší diváky. Dvakrát mi ale nesedlo herecké obsazení, zvlášť představitel Robina Hooda, Cary Elwes, byl tak trošku na přesdržku :) Ale co, hlavní je že dobro opět zvítězilo nad zlem, a ke všemu se dostavil i v mini roličce Patrick Stewart aka Richard, Lví srdce... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

S Melem Brooksem člověk pochopí pojem "kulometný humor". Kadence je několik pokusů o vtip za minutu, cíl strefí malé procento, většinou se spíš cítíte trapně, ale když už se trefí, zanechá škodu. Málokdy to je skvělé, ale člověk se na to nedokáže zlobit a z každého filmu si dva/tři gagy vždy natrvalo zapamatuje. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks mi už do modernejšej doby, za ktorú považujem aj 90te roky, pretože som bol vtedy v teen veku, príliš nepasuje. Odvtedy som film nevidel. Samozrejme vie stále napísať a zrežírovať kvalitný gag s pointou, len to už nemá tú správnu nostalgickú príchuť. Navyše parodovať Robina Hooda mi nepripadá ako obzvlášť cool nápad pre bláznivú komédiu. Ale prečo nie, raz za čas v telke niečo podobné môže potešiť. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Scéna, kdy šerif (Roger Rees) spadne skrz střechu k Latríně (Tracey Ullman) a ona se ho následně pokusí svést, byla kompletně improvizovaná. (viperblade)

Reklama

Reklama