Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (279)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kokotina jak prase, ale místy vcelku zábavná. Vůbec mi nevadilo, že Robina Hooda pojali jinak – do toho jsem taky šel, jen mi místy vadila až neuvěřitelná trapnost některých skečů – jsem se až styděl za samotné tvůrce. Našla se tu ale i celá řada srandovních momentů – zvláště pak pás cudnosti a sbíječka + slepý sluha (ten típek byl nejlepší na celém filmu). Na hercích bylo vidět, že se bavili – já to pojal jako oddechovku před obědem a svůj účel to splnilo. Že bych to musel někomu doporučovat, to asi ne, ale ztráta času to taky není. Asi nejvíc mě bohužel iritovaly ty zpívající sekvence – to byla hrůza. Amy Yasbeck  byla ale pěkná ženská, to se mu uznat. I za ní dám nakonec o jednu hvězdu víc, než jsem měl původně v plánu. Šedý průměr 50%. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Tuhle parodii jsem viděla kdysi dávno a pamatovala jsem si z toho jen ty vtipné kousky. Při druhém zhlédnutí mě proto zarazilo, kolik hluchých míst mi v paměti neutkvělo. :-) A tak jsem se místy královsky bavila a místy mi bylo lehce stydno. Nicméně tenhle Robin Hood má pro mě asi největší charisma, tudíž níž než na 3* jít nemůžu. :-) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $35,739,755Tržby Celosvetovo $40,300,000║ Na dnešnú dobu nehorázne povrchné a nezábavné, bez jediného poriadneho vtipu, čo by skutočne rozosmial, Cary Elwes v úlohe Robina Hooda vypadá fajn ale to ja asi tak všetko, nuž nemá vďaka otrlému scenáru čo predviesť aby to bolo zábavnejšie, než si asi Mel Brooks myslel. Zbytočnosť v rámci paródie, viac sa pobavím a zasmejem na výbornom due Costner-Freeman a to nemusia ani nič parodovať. /20%/ ()

Toyotomi 

všechny recenze uživatele

Čirá lolkovina, Mel Brooks u mě má další zářez. Vír úžasných skečů, jehož vrcholem je sluha Mrkal, šerif z Lotringemu, maur Hepčik, a rabín. Hlášky jako: "Však to znáte, tenhle provaz není pro vás" nebo: "Hej Mrkale!" "Říkals mej Hrkale?" měly skutečně říz. a ačkoliv tomu hodnocení ostatních uživatelů nenapovídá, tento film patří skutečně do zlaté síně parodií. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nech je Mel Brooks akýkoľvek kultový tvorca, tento film sa mu nevydaril. Je to asi také vtipné ako úvodná sekvencia: áno nápad "Ty hajzel Mel Brooks" je dobrý, ale je to zle nastrihané, nevtipne nakrútené a neskutočne dlhé - a ku konci aj trápne. V tomto duchu sa nesie celý film. Herci sú slabí a scenár je obdobnej kvality. Tento film ani z 1/8 nedosahuje kvality paródií od ZAZ. Nakoniec dávam nadhodnotených 40% len kvôli dvom veciam: kvôli scéne za plátnom a kvôli krásnej Marianne (hlavne kúpeľová scéna je super!). Nevidím absolútne žiaden dôvod, aby ste sledovali tento film. Radšej si znova pozrite Hot Shots! I tisíce pozeranie Hot Shots! je zábavnejšie ako toto. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy se šerif (Roger Rees) ptá prince Jana (Richard Lewis) ve vaně na jeho pihu, je narážka na jiný film Mela Brookse, a to Mladý Frankenstein (1974). Konkrétně na měnící se polohu hrbu Igora; stejně tak i scéna, kdy poté, co šerif nechá zatknout Robina, mu později pokyne: „Walk this way.“ (uncass)
  • Gag s Robinovým přízvukem (protože já nemluvím jiným akcentem, na rozdíl od jiných Robinů Hoodů), je opět odkazem na Costnerova Hooda. V německém dabingu se tento gag změnil na "Because I -- unlike some other Robin Hood -- do not cost the producers 5 million" ("Protože produkce nestojí 5 milionů, na rozdíl od jiných Robinů Hoodů"), ve francouzském a italském dabingu to je zase "Because unlike other Robin Hoods, I do not dance with the wolves" ("Protože netancuji s vlky, jako jiný Hoodové") což je odkaz na Costnerův film Tanec s vlky. (viperblade)

Reklama

Reklama