Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

burina 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarena parodia.Najlepsi bol samozrejme Cary Elwes,ktoreho by som si mozno vedela predstavit aj vo "vaznejsej" verzii Robina Hooda.Ten kostym mu velmi sekol.:)Okrem neho ma este rozosmial Mel Brooks so svojou gilotinkou a serif.Najvtipnejsie mi asi prisla scenka zo "svatby" Marion a serifa.:))) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Robin Hood měl jako každý hrdina i sklony se uvolňovat, takže se choval mimo očekávanou normu. Ta je sice hódně široka, vlastně tak moc široká, kolik člověk snese. A co už člověk neunese, tak ho to zničí. Robin Hood je virtuální hrdina. Ten baví svými krdinskými kousky kdekoho. Tedy každého, kdo se jím chce nechat bavit. Já tímhle příběhem ne. jedině že by mě někdo pořádně navnadil.***Očekávaná norma je jen mýtus? Asi ano.***(8.10.2010) ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

S Melem Brooksem člověk pochopí pojem "kulometný humor". Kadence je několik pokusů o vtip za minutu, cíl strefí malé procento, většinou se spíš cítíte trapně, ale když už se trefí, zanechá škodu. Málokdy to je skvělé, ale člověk se na to nedokáže zlobit a z každého filmu si dva/tři gagy vždy natrvalo zapamatuje. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci vás varovat, jestli nezrušíte ty nehorázné daně, poradím lidu, aby se proti vám vzbouřil." Až takhle zákeřný dokáže být ten loupežník ve slušivých punčochách, který se, na rozdíl od své konkurence, pyšní tím, že nemluví s cizím přízvukem. Mě tedy vždycky hrozně bavilo tohle čekání na to, až se Robinu Hoodovi ztopoří meč a zaútočí na pás cudnosti zvrhlé Lady Mariany. Zažije se při něm totiž taková spousta srandy, slovních hrátek a slepcových hlášek, že je mi úplně jedno, že se jedná o naprosto nedůstojnou hovadinu vzhledem k vážnosti legendy o zeleném mužíkovi. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti (a mně ty znalosti chyběly) předlohy možná ještě horší než kdybych ji znal (či spíše si ji pamatoval). "Parodie", která evidentně pomohla zrodu líným parodiím typu _____ (Epic, Disaster, Scary) Movie, ve svém stylu parodovat věci jejich téměř doslovnou rekreací, jen s pokusem vložit tam něco svého, ideálně vtipného. Několik málo vtipných scén se tomu upřít nedá. Celkový dojem jsem z toho ale měl nemastný neslaný. Raději Caryho Elwese v Princezně Nevěstě nebo Mela Brookes v Blazing Saddles. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Filmový debut Davida Chappelleho. (Mihail123)
  • Když Marianina (Amy Yasbeck) služebná Broomhilda (Megan Cavanagh) skáče z hradu na svého koně a ten jí uhne, je možné si všimnout, že podlaha již byla prasklá a propadnutá ještě před tím, než služebná dopadla. (Sign)
  • Ve scéně, kdy si Don Giovanni (Dom DeLuise) vyndává z pusy vatové tampóny, můžete poznat parodii na Brandonova Kmotra. Během natáčení Kmotra měl totiž Brando v puse tampóny, aby jeho tváře vypadaly jako tváře buldoka. (viperblade)

Reklama

Reklama