Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Je to kravina, což je nejšpíš nejvystížnější popis filmu. Kravina je to však zábavná a docela překvapivě není chudá ani na povedené momenty. Musím uznat, že při každém zjevení tajemného auta na mě vyzařovala osobitá "creepy" atmosféra, na jakou je v této podobě současná kinematografie velmi chudá. Přirovnal bych jí s tou ve "Vzpouře strojů" z režie S. Kinga, což je jen tak mimochodem má srdcovka z dětství, takže v tomto případě má na tom slušném pocitu strachu zásluhu nejspíš i špetka nostalgie. Neznamená to, že bych se bál, ale i jako horor na mě snímek působil solidním dojmem. Akční sekvence jsou na svou dobu slušné, i když v současnosti působí již hodně vtipně - to však v dobrém slova smyslu. "Auto" lze z dnešního hlediska uchopit jako zábavnou, ve své době nezamýšlenou, komedii a pokud k němu přistoupíte s rezervou a přihlédnutím k roku vzniku, těch 90 minut, mimo jiné i díky zmíněné povedené atmosféře, uteče jako voda. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stephen King sa ku snímku "Auto" vyjadril týmito slovami: "...film v druhej polovici upadne do nenápadnej nádejčiny toho typu, kedy si môžete vkľude chodiť prikupovať popcorn, pretože viete, že auto zasa nejakých desať minút nezaútočí. No je v ňom nádherná úvodná scéna, v ktorej auto prenasleduje dvoch cyklistov. Keď sa ku nim blíži, nepravideľne na nich jačí klaksónom, až ich nakonec zrazí. Na tejto scéne je niečo čo vyvoláva hlboké, takmer primitívne znepokojenie z áut, do ktorých sa hermeticky zatvárame a stávame sa tak anonymni a možno aj vrahmi." *** ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pořádné béčko s pořádnou dávkou benzínu pro mistrovské honičky a brutální nájezdy tajemného pekelného auta. Film je podobný Spielbergovu Duelu, ale je zde mnohem víc akce a mnohem víc násilí. Může se chlubit dobrým hereckým výkonem Jamese Brolina, který je zastíněn snad jen výkonem samotného titulního auta. Také skvělá hudba mi (hlavně ze začátku) připomínala o pár let mladší film Osvícení. Pěkný zážitek, nechápu to nízké hodnocení. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Krásné a ďábelsky tajemné auto bez řidiče, řízené přímo z pekla. Originální snímek,který stojí za shlédnutí. Výborná kamera, dobří herci a hutná atmosféra. Kdy se vyřítí auto prakticky odnikud a po akci zase kamsi zmizí. Nepolapitelný černý bourák, který kosí všechno kolem sebe, kdo se mu jen pouhou myšlenkou postaví na odpor. Výborná scéna, kdy auto prolétne barákem. Dobré a nečekané zvraty. Jen mi byla děsně nesympatická postava přítelkyně šerifa Wada Parenta. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Auto mně připadalo neúčinné jak z hororového hlediska, kdy až na výjimky napětí absentovalo, tak po stránce nenáročné zábavy, přestože se tvůrci snažili své dílo pojmout s ráznou dávkou nadhledu (groteskně zrychlené záběry, spokojené troubení "zlého okatého autíčka"). Některá béčka dokáží býti svou mnohostrannou jednoduchostí občas sympatická, toto dílo však do této škatulky osobně neřadím. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)
  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)
  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)

Reklama

Reklama