Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je krásný příklad toho, že k natočení dobrého filmu není potřeba ani sofistikovaný scénář, ani hromada peněz. Stačí mít originální nápad a vizi, jak to všechno přenést na filmové plátno. Tohle se myslím Silversteinovi povedlo na výbornou – zasadil pro diváka zajímavý námět zabijáckého bouráku do atraktivního pouštního prostředí, přičemž samotné scény, ve kterých se ďábelský automobil objevuje, obohacuje výborná hudba a režisérův smysl pro drama. Kromě toho se Silverstein mohl spolehnout na kvalitní herecké výkony svých svěřenců. James Brolin je v hlavní roli přesvědčivý, já bych vyzvihl i svého oblíbence Ronnyho Coxe, který celému filmu dodává lidský rozměr. Je s podivem, že se tomuto filmu nedostalo takového ohlasu jako třeba Spielbergovu Duelu, protože minimálně v akčních pasážích se mu určitě vyrovná. ()

marek29 odpad!

všechny recenze uživatele

Typicky sračkovitej případ otřesnýho starýho filmu, nad kterým zdejší filmoví rádobysuperkritici s bodovou hodnotou trojmístného čísla skupinově ejakulují :D mně stačily 4 minuty, 2 nepovedené kaskaderské kousky a červenou barvou, která se víc podobá rtěnce než krvi a musel jsem přepnout. Navíc točící se kolo a bota, jenž zůstaly po holce, která celá spadla za zeď :) V dnešní době se na tohle nedá dívat, ať si říká kdo chce, co chce. Sračka, na kterou nechci už nikdy vidět. FUJ! ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor s nie veľmi zaujímavým dejom a nie celkom dobre natočený. Ale musím hodnotiť trochu nadpriemerne, lebo snímok má tú nádhernú atmosféru 70. rokov v Amerike. K tomu si ešte zachováva trochu tajomnosti a ani herecké výkony nie sú zlé. Po sľubnom začiatku som čakal trochu viac pekých báb no bohužiaľ nedočkal som sa. A k tomu ani žiadne gore tu nebolo... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pěkný horor, o zábijáckém autě bez řidiče co terorizuje obyvatele městečka kdesi v poušti , Auto vypadá velice pěkně a i děsivě, pěkně kosí jednoho za druhým. Má to krásně temnou , ale zároveň i dobrodružnou atmosféru. Na horor je to akorát. Ps- piráti silnic jsou všude tady by ho nestačili bodovat. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Je to kravina, což je nejšpíš nejvystížnější popis filmu. Kravina je to však zábavná a docela překvapivě není chudá ani na povedené momenty. Musím uznat, že při každém zjevení tajemného auta na mě vyzařovala osobitá "creepy" atmosféra, na jakou je v této podobě současná kinematografie velmi chudá. Přirovnal bych jí s tou ve "Vzpouře strojů" z režie S. Kinga, což je jen tak mimochodem má srdcovka z dětství, takže v tomto případě má na tom slušném pocitu strachu zásluhu nejspíš i špetka nostalgie. Neznamená to, že bych se bál, ale i jako horor na mě snímek působil solidním dojmem. Akční sekvence jsou na svou dobu slušné, i když v současnosti působí již hodně vtipně - to však v dobrém slova smyslu. "Auto" lze z dnešního hlediska uchopit jako zábavnou, ve své době nezamýšlenou, komedii a pokud k němu přistoupíte s rezervou a přihlédnutím k roku vzniku, těch 90 minut, mimo jiné i díky zmíněné povedené atmosféře, uteče jako voda. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)
  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)
  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)

Reklama

Reklama