Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Lanark 

všechny recenze uživatele

Po výtečně vypadajícím začátku..zvlášť scéna s cyklistkou a stopařem..kdy jsem nadšeně poskakoval s Bráníkem na našem zánovním gauči, že TV Fanda konečně pustila pořádný Béčko, přišlo nemilé vystřízlivění v podobě marného pokusu herců o opravdové umírněné hraní a režiséra o opravdové režírování. Naštěstí to všechny pustilo v pravý okamžik před závěrečnou scénou, po které už konečně vím jak se musí cítit člověk s Alzheimerem na koksu. :) Škoda za ten pokažený prostředek, jinak by to byl jasný odpad a béčko roku! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a zapamatovatelné je na tom jen to auto. Zbytek je nevýrazná rutina, snažící se přiživit na úspěchu Spielbergova DUELU. Za největší chybu považuji to, že onen - všeho všudy obyčejný - vůz tu představuje ohrožení pro celé jedno město. Kdyby to byl nějaký ozbrojený pancéřák nebo tank, tak bych to bral, ale takhle vyznívá trochu uhozeně, že několik desítek lidí si není schopno poradit s jedním autem. A hlavně kvůli tomu film postrádá jakékoliv emoce, které zmíněnému DUELU nechybí právě proto, že terorizován je jednotlivec a ne početná skupina lidí, z níž nikdo nijak nevyčnívá a divákovi je tudíž úplně jedno, co se komu přihodí. 40 - 50 % ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Filmy o vraždídích autech jsou nepočetný, ale překvapivě kvalitně zastoupený subžánr. Spielbergův Duel patří k tomu nejlepšímu co kdy bylo v moderních hororech natočeno, a Christine od Carpentera sice nedosahuje kvalit špičkových filmů tohoto režiséra, ale nároky na solidní horor splňuje vcelku s přehledem. Auto, jehož název je zhruba stejně inovativní jako jeho scénář, je z téhle trojice suverénně nejslabší, ale ani zdaleka není špatné. Kombinuje to lepší ze Spielbergova Duelu, s tím lepším ze Spielbergových Čelistí. Jenže Elliot Silverstein je stotřetí v žebříčku nejlepších židovských režisérů Hollywoodu, zatímco Steven Spielberg je devátý. Rozdíl v kvalitě je tedy propastný. Zážitku to naštěstí zase tak moc neublížilo. ()

ondrach 

všechny recenze uživatele

Super film, bohužel scénáristé byli u psaní konečné části asi unavení, a proto je konec filmu nesmírně primitivní a nudný. Celou dobu jsem čekal, kdo že to auto řídí, měl jsem tip, že některý z policistů, když vědělo o všech hlášeních a vždy stihlo ujet. Auto mohlo být v pohodě řízeno vysílačkou (mohlo mít kamery) a to jsem si myslel celou dobu a doufal, že se na konci ukáže viník. Bohužel... Hodnocení 4,2 ()

marek29 odpad!

všechny recenze uživatele

Typicky sračkovitej případ otřesnýho starýho filmu, nad kterým zdejší filmoví rádobysuperkritici s bodovou hodnotou trojmístného čísla skupinově ejakulují :D mně stačily 4 minuty, 2 nepovedené kaskaderské kousky a červenou barvou, která se víc podobá rtěnce než krvi a musel jsem přepnout. Navíc točící se kolo a bota, jenž zůstaly po holce, která celá spadla za zeď :) V dnešní době se na tohle nedá dívat, ať si říká kdo chce, co chce. Sračka, na kterou nechci už nikdy vidět. FUJ! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)
  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)
  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)

Reklama

Reklama