Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Hravá komedie o svůdníkovi, po kterém touží celá ženská část Benátek až na jednu dívku. A do koho si myslíte, že se Casanova zamiluje?... Ano, správně :D do neoblomné, svéhlavé a sebevědomé dívky Francescy... Potom už stačí jen sledovat jeho snažení o získání jejího srdce, při kterém vás Heath Ledger na tolik vtrhne do spanilé jízdy Benátek, že na konci nebudete chtít vystoupit.... Zkrátka odlehčená romantická komedie si u mě vysloužila 4* ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Rozpustilý příběh založený na záměnách totožností. K tomu překrásné Benátky, kde i místní inkvizitoři jsou bodří chlapíci se smyslem pro humor. Tak tohle kouzelné místo Casanova neopustí i kdyby se měl oženit. „ Budeme se ženit. - Blahopřeji. A s kým? -Ještě nevíme.“ Což o to, sehnat ctnostnou nevěstu není pro muže s jeho pověstí žádný problém (cudnost je dost otrava), jenže je tady najednou něco velmi znepokojivého emancipovaná a prostořeká Francesca, která odolává jeho šarmu a přitom tolik žen po něm touží „ tolik otevřených oken a tak málo času.“ A protože v Benátkách hledá lásku snad každý nebo alespoň to co si pod ní představuje, musí se s touhle zhýralostí už skoncovat, pryč s tou všeobecnou prostopášností a hlavně s tím cizoložníkem. Tak rozhodl nejvyšší inkvizitor „My jsme katolická církev. My můžeme všechno.“ Zcela jiný Hallström, plný vtipu, optimismu a pohody a pokud na jeho humor přistoupíte budete se výborně bavit. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se na tenhle film těšila, tak jsem se bohužel u něj neuvěřitelně nudila. Navíc ten strašlivý závěr, skákání na koně a ty hrozné honičky, romantika, která nefungovala, Casanova, u kterého nepochopíte, co na něm ty ženské mají, komediální rovina byla směšná (tedy žádná nebyla)...takže jediné klady filmu byli Oliver Platt a Jeremy Irons.2,5* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval, ale nakonec volím nížší hodnocení.. Důvodů je několik. Určitě pozvolný a nesvižný úvod. Prvních třicet minut mě za tónů klasické hudby příliš nechytlo, režisér dlouho představuje situace, postavy (kterých je požehnaně) apod. Zamotané je to v těchhle pasážích hodně, děj je utahaný a NIJAKÝ, ale musím uznat, že to tvůrci zvládli i svižně rozmotat. Zkušený Hallström, který udělal ralativně velký žánrový skok, tak natočil oddychovou zábavu, která neurazí, a kterou po úvodní rozvleklosti oživí příjezd dvou bizarních postav - "sádlový" obchodník a vrchní inkvizitor. Nastává tak nejvíce podařená část filmu (i přes velmi předvídatelný scénář), ale na mém hodnocení se podepsal i závěr, kde je všeho už trochu moc. A především pak láska mezi dvěma hlavními aktéry působí hodně nevěrohodně. Být o pár záměn a převleků méně, volím jinak. Herecky film ale potěší nejvíce. Pro Heathe Ledgera byl rok 2005 více než příjemný. Ostatní postavy odvádějí to, co je třeba a rozhodně to není k zahození. Jedničku s hvězdičkou ale zasluhují i vznosná výprava, kostýmy a kamera. A místy příjemný humor!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Je to tak zbytečné, až je těžké to nemilovat. Lasse Hallström mohl film o nejslavnějším svůdci všech dob pojat jako komplexní biografické drama s pečlivě vykresleným historickým pozadím, ale proč by to dělal? Svižná slapsticková komedie nejen, že se snáz natáčí, ale hlavně přitáhne víc diváků. Obzvlášť, pokud do hlavní role obsadíte hezouna Ledgerova typu (který si nejspíš potřeboval vykompenzovat poněkud odlišným směrem orientovanou roli ve Zkrocené hoře). Hallström se opravdu nijak netrápí s věrohodností prostředí a skutečnost si překrucuje dle libosti. U jiných filmů by to působilo nepatřičně, jenže ke Casanovovi podobná rozvernost jaksi patří. Rádoby legračním úprkem před policií film začíná a stejné tempo i stejnou míru nadsázky si navzdory množství patetických proslovů udržuje až do konce. Všechno uteče tak rychle, že ani nebudete mít čas věnovat pozornost různým „detailům“ (neexistence Benátské univerzity), jež by mohly narušit jinak výtečnou oddychovou zábavu. Kličkování benátskými ulicemi, záměny identit, let balónem nad digitálním městem, všecko je fajn, všecko je barevné, pěkně načančané, čisté, všecko je v pohodě, dokonce i s inkvizicí je zde sranda. Je to vlastně taková pestrobarevná maškaráda, příjemná na pohled i na poslech. Herci se až na jednu výjimku dokázali patřičně odvázat. Tou jednou výjimkou je paradoxně právě Casanova Ledger, působící poněkud rozpačitě. Casanova film si zaslouží být viděn stejně tak, jako si zaslouží být ihned po zhlédnutí zapomenut. Je jako jahody zalité čokoládou, pakliže to hnědé na těch jahodách opravdu byla čokoláda. 60% Zajímavé komentáře: Le_Chuck, Vitason, llollita ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Dobrodružství italského svůdce Casanovy lákají režiséry už téměř od vzniku filmu. V němé verzi příběhu z roku 1918 si v jedné z vedlejších rolí zahrál, tehdy ještě pod jménem Arisztid Olt, nesmrtelný představitel Draculy z klasických upírských filmů – Bela Lugosi. (imro)
  • Skutečný Giacomo Giovanni Casanova (1725 – 1798) procestoval všechna významná města své doby a napsal kupříkladu knihy „Dějiny polského povstání“. Známějšími jsou však jeho „Paměti o patnácti svazcích“, které podávají podrobný obraz života v období rokoka. Nebyl jen sukničkář, ale také vzdělaným právníkem, studoval teologii, chemii, matematiku a medicínu. Byl také ředitelem divadla. (imro)
  • Vo filme je použitý teplovzdušný balón, ktorý bol však vynájdený až v roku 1783, keď mal Casanova 58 rokov. (Fejpof)

Reklama

Reklama