Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle pokračování rozhodně nesedne každému, je to hodně jiné než první film, který se zde z části opakuje, ale na druhou stranu si říkám, že je tohle něco, co docela dobře dál rozvíjí myšlenky, které první film měl. Pořád jsem nečetl předlohu, ale očividně bych měl. Já jsem s tímhle dílem moc spokojený, ty lidi z podzemí mi vždycky připadali skvěle děsiví. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Neporovnateľne slabšie ako famózna jednotka. Niet sa čomu čudovať, pretože jednotka nedala veľký priestor na nadviazanie. Prvá polovica využíva všetko, čo ostalo po jednotke zábery, kulisy, masky a celkový dej no v druhej polke sa to už zvrháva do trápnosti až klišé. Pridanie telepaticky vyvinutých ľudí klaňajúcich sa atómovke bol len trápny pokus scenáristov o predĺženie filmu, aby mal aspoň tú štandardnú hodinu a pol. Film skončil tak ako zvyčajne končia skoro všetky pokračovania úspešných jednotiek- úplná bieda. Na nepokazenie si dojmu s pojmu Planéta opíc neodporúčam sledovať vôbec. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

První půlka se nese v duchu originálu, a i když jen těží z jeho slávy, je to zábavné. Ovšem druhá půlka už je tak neskutečně pitomá. Tohle nemělo vzniknout. Planeta opic je klasika, která nikdy neměla mít následovníka, pokračování. Konec jedničky už nevyniká tak dobře, když se ještě pokračuje dál. Slabé 2 hvězdy. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Druhý díl pentalogie o opicích je takový rozporuplný. Opice lovící lidi jsou opět vtipný, nicméně snaha studia 20th Century Fox šokovat po vizuální stránce je dnes už spíš na škodu. Zamítli scénáře od Sterlinga (první film) i od Boulleho (autor knižní předlohy) a napsali si sami píčovinu o lidech z Falloutu - uctívačích atomu s psionickejma schopnostma navíc. Zatímco první film vypadá k světu i dnes, zde jsou efekty, na nichž papaláši z 20th SF stavěli, už mega fousatý a když se na začátku filmu Taylor "propadne", tak jsem se taky propadal k záchvatům smíchu.. Navíc to finále v podobě detonace Alfy a Omegy je takový ... prostě na píču, když víte, že jsou další tři opičí filmy - tak co jako bude? Zbylý tři filmy prostě budou vycucaný z prstu namísto reálnýho základu z prvního filmu (nebo prvních dvou). Ale aspoň tam byla zase Linda Harrison - pořád se na ní dobře kouká. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé. Tvorcovia sa snažili posunúť dej z prvého dielu dopredu, ale nevyšlo im to. Snaha je vidieť, no dejovo to až moc odskočilo od kultovej jednotky (a vlastne od celej série). Pozerať sa na nejakých nadľudí so schopnosťou telepatie?! ma má akože zaujaťť? Minimálne prvá polovica je pozerateľná, žiaľ od nástupu spomínaných nadľudí sa koná otočka o 180 stupňov a i ked to navonok vyzerá ako, že sa vysvetlujú niektoré z veci z Planéty opíc... prichádza jedna nelogická vec za druhou, doprevádzané jednou stupiditou za druhou. Apokalyptický záver pridáva štipku na zaujímavosti a otvára dvere daľším dielom, ktoré možu priniesť (a priniesli) pohľad na Planétu opíc z iného uhľu. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (17)

  • Původní film Planeta opic (1967) se odehrává v roce 3978 a tento v roce 3955, tudíž by se buď nemohli setkat a opice by dávno zkoumaly tuto posádku, nebo by tato druhá posádka byla již důchodového věku, když by Taylor (Charlton Heston) a jeho společníci přistáli. (A7X92)
  • Tvůrci počítali s natočením scény s dítětem - poloopem, poločlověkem. Producenti se nakonec zalekli ztráty ratingu a ve filmu se tato scéna neobjeví. (HellFire)
  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama