Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další dobrodružství astronautů na planetě ovládané inteligentními opicemi. Když si kdysi dávno člověk podmanil opice a uvrhl je do otroctví, vyslal bůh na zem spasitele, který se zázračně zrodil ze dvou opic. Zatímco rodiče zahynuli, jejich potomek přežil. Jako César měl pak bojovat za to, aby vyvedl své druhy z otroctví. Opice se vzbouřily a zem byla zničena strašlivou válkou. Pak se César, jeho přívrženci, vojáci gorily i lidé vydali hledat místo, kde by opice a lidé mohli žít pospolu v klidu a míru. Lidský učitel učí opice přečíst jejich nejsvětější zákon: Opice nikdy nezabije opici. Jen generál Aldo gorila se učit nechce. Chce jezdit na koni a bojovat, nenávidí lidi, nechce s nimi žít v míru. Černoch McDonald navrhuje Césarovi, aby se s ním a moudrým Virgilem vydal do zakázaného města, které během zničující války srovnala se zemí bomba. V archivu tam najdou film, na němž César uvidí své mrtvé rodiče a vyslechne, jaká má být jejich budoucnost Všichni tři se tedy vydávají do zamořeného města, kde se ale přece jen již dvanáct let daří přežívat hrstce lidí v čele s guvernérem. Z archivních materiálů se César dozví, že v roce 3950 mají gorily zničit svět (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jelikož se jedná o zakončení pentalogie o Planetě opic, myslel jsem si, že toho bude pro diváky a fanoušky celé série připraveno více. Žádné překvapení, vylepšení nebo velkolepé zakončení se ale nekonalo. Bitva o Planetu opic je podle mě nejslabším dílem celé ságy. Ale rozhodně to tak špatně dopadnout nemuselo, kdyby bylo k dispozici víc peněz a představivosti. Scénář nepřinesl nic nového, ba naopak, je ještě horší. Dialogy mi připadaly trapné a ničím zajímavé a k tomu řada nelogičností. Masky už rozhodně nevypadají tak precizně jako na záčátku, mimika u Alda byla hrozná a jeho maska mi připadala jako namaštěná sádlem. Samotné, atomovkou zničené město, vypadá jako hromada šrotu uprostřed pouště. A průzkumná výprava, která sem míři "pěšky" bez jakýchkoliv zásob mi přišla neuskutečnitelná. No ale když si toto odmyslíte, tak se to dá překousnout. Moc toho "kvalitního" sice nezbyde (i hudba už značně změnila svou úroveň), ale pár lepších mžiků si fanoušek Planety opic najde. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A až pátý díl je pro mě výrazně slabší. Díky inteligentnímu Cézarovi se budoucnost nevyvinula pro lidi tak hrozivě, ale rovní si opicemi si nejsou. Což se snaží změnit skupina mutantů, která chce udělat puč a Cézar musí bojovat i s primitivními gorilami, které chtějí válku. Celý film je už hodně béčkový, ale dvě hvězdičky dávám především za finále po 1000 letech, které je nádherným zakončením celé ságy. EDIT: Po letech přidávám třetí hvězdu. Je to béčkové, ale krásné zakonečnení ságy a 38% si to nezaslouží. I když ta bitva na konci je totálně nesmyslná. Sci-fi roku 1973. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nejhloupější, nejpitomější a nejvíce WTF díl celého volného trilogického pokračování ála "Jak to celé začalo", navíc doprovázený hudbou, která i normálního člověka dokáže dohnat k šílenství. Takové na koleni vymyšlené "alterno" by se vůbec k Planetě opic hlásit snad ani nemělo. ~~~ 0,5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celá zápletka je strašne deravá (Cézar sa vydá do apokalyptického mesta vypočuť si nahrávku svojich rodičov, kde ich uvidia ľudia a začne sa boj). Je síce sympatické to množstvo akcie a masiek, ktoré tu je, čo chýbalo trojke, trojka ale mala zaujímavejší dej a štvorka zase uveriteľnejšie motivácie. Mdlé ukončenie série. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Chlapci z 20th Century Fox si uvědomovali, že se tentokrát má jednat o monstrózní zakončení celé série, a tak štědře přidali 100 tisíc dolarů oproti rozpočtu předchozí části (celkem tedy 1,8 milionů dolarů). A jelikož scénárista Paul Dehn minule odvedl slušnou práci, moudře usoudili, že není třeba nadále plýtvat jeho talentem, použili z jeho scénáře pouze námět a zbavili film všeho, co bylo na předchozích dílech dobré. Navrch jej opatřili horou moralistických keců, aby nezbylo nic, co by mohlo být někým považováno za závadné. A to si chudák Heston kdysi myslel, že obyčejná atomová bomba je může zastavit... ()

Galerie (88)

Zajímavosti (7)

  • Colleen Camp v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Snímek byl původně zvažován jako televizní, ale díky dobrým výdělkům předchozího dílu Dobytí Planety opic (1972) se do kin nakonec podíval. (fiLLthe3DD)
  • Během finální bitvy lze zpozorovat hned několik vybuchujících „stromových“ obydlí. Ve skutečnosti byl však kvůli nízkému rozpočtu vyhozen do povětří pouze jeden jediný domek na stromě – filmaři explozi natočili z několika úhlů a záběry poté sestříhali. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama