Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři muži přepadnou srub zlatokopa Samuela Sanda, kterého i s manželkou zabíjí. Míšenecký syn Max Sand jde po stopě vrahů; je odhodlán k pomstě rodičů za každou cenu. Po řadě dní zamorduje prvního pronásledovaného muže v souboji, druhého nedlouho poté nachází v táboře pro trestance. Posledního vraha svých rodičů Sand objeví až po mnoha měsících… Steve McQueen, který ztělesnil hlavní roli, v 60. a 70. letech patřil k nejoblíbenějším hvězdám americké kinematografie. Většinou vytvářel typy tvrdých, odvážných mužů v dobrodružných snímcích. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

laik_60 

všechny recenze uživatele

snáď najslabšia mcqueenova kovbojka. :( hral tam polodospelého chlapca, hnaného túžbou pomstiť smrť rodičov, naviac miešanca neviem ci (indiánky s tal silným dominantným génom pigmentácie majú blondiakov deti ... hihi). Naviac nebol režisér republikán, tak do kovbojky zamontovať ulízaného napúdrovaného kapucína, to sa málokedy stane... slabunké veľmi slabé tri bodíky. :( ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tento film si nie tak úplne zaslúži tie 3* čo som mu dal. Príbeh je dobrý. Opisuje ako človeka zmení pomsta a tak ďalej a tak ďalej, lenže je to strašne dlhé a ubíjajúce a pozornosť sa dlho neudrží. McQueen bol na svoje pomery taký priemerný, čiže o nejakom vrcholnom hraní nemôže byť ani reč. Ale prečo tie 3*? Kvôli filmovej estetike. Nádherné lokácie a perfektné zábery aké mám na westernoch rád. ()

Reklama

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý dej, nevybočujúci z koľají tradičnej pomsty za vyvraždenú rodinu, je zasadený do atraktívneho prostredia Divokého západu. Nejde pritom o čistokrvný western, pretože snímok obsahuje aj výrazné prvky dobrodružného žánru. Nad jednoduchý dej by sa dalo povzniesť, avšak tvrdé rany logike priamo do tváre v konaní hlavného hrdinu, či jeho historické pozadie sa znášajú len veľmi ťažko (Steve McQueen tu rozhodne nevyzerá ako neskúsený mladík a už vôbec nie ako mestik). Štyri hviezdičky len kvôli tomu, že mám rád McQueena a filmy z prostredia Divokého západu. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Netradiční westernová road revenge movie ( je to složité popsat ). Míšenec, kterému umučí rodiče, se vydává pomstít třem pistolníkům. Potkává hodné, zlé i pokroucené povahy. Během putování poznává lidi, kteří zakusili i horší věci a přesto dokáží odpouštět. Film mne zaujal dosti relistickým popisem doby, chováním lidí. Hudba se sice hodí do romantických filmů, ale vyloženě nevadí. Konec filmu je velmi ojedinělý na western. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No jestli někdo nesplňuje typ indiánského míšence, tak je to Steve McQueen, ale tak to je detail. Jinak se jedná o průměrný revenge western, který navíc může nabídnout právě jen McQueena, jinak se drží osvědčených postopů a žánrových klišé. Ale to ani nevadilo, protože právě to jsem od Nevada Smith očekával, takže jsem docela spokojen. 60% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Tento film inspiroval George Lucase při výběru jména pro Indiana Jonese (Harrison Ford) ve filmové sérii o Indianu Jonesovi. Jméno Indiana bylo inspirováno jeho psem. (J.A.K.)
  • Ve filmu je Nevadovi (Steve McQueen) 16 let, zatímco jeho představiteli McQueenovi bylo během filmování už 35 let. (J.A.K.)

Reklama

Reklama