Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři muži přepadnou srub zlatokopa Samuela Sanda, kterého i s manželkou zabíjí. Míšenecký syn Max Sand jde po stopě vrahů; je odhodlán k pomstě rodičů za každou cenu. Po řadě dní zamorduje prvního pronásledovaného muže v souboji, druhého nedlouho poté nachází v táboře pro trestance. Posledního vraha svých rodičů Sand objeví až po mnoha měsících… Steve McQueen, který ztělesnil hlavní roli, v 60. a 70. letech patřil k nejoblíbenějším hvězdám americké kinematografie. Většinou vytvářel typy tvrdých, odvážných mužů v dobrodružných snímcích. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních westernů, které jsem viděl - a už je tomu padesát let. Na rozdíl od jiných jsem si dosud pamatoval brutální vstupní scénu (proto také jsem si pustil televizi raději o půl hodiny později) a dokonalou a dokonanou pomstu. Televizi jsem měl ale také zhasnout o půl hodiny před koncem; vyhnul bych se tak pomateného jednání hlavního padoucha, který měl zlato, pušku a kámoše a přesto se dá na útěk, když spatří hlavního hrdinu, s nímž si mohl vypořádat účtu kdykoli dříve. Na to, že trestanci v USA dostávají mzdu v naturáliích, jsem také už zapomněl. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Neni to uplne nejhorsi western a taky to neni uplne nejhorsi film Steva McQueena, ale taky tomu hodne chybi do 5* hodnoceni. Vendetta ride movies mam rad a taky me bavi, kdyz je hrdina mladej panic a v prubehu filmu se vytuni v drsnaka. Max Sand se chvilema chova jako dement (ve stylu Jonase Corda Jr.), mel po skonceni svy msty jet zpatky do rezervace prznit indianku... Jinak na to, ze Jesse Coe byl s nozem nejlepsi, toho v prehrade moc nepredved - skakal tam s nozem jak dement, to jsem se fakt musel smat :D ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si zase nabila dr... ústa! Koukám Steve McQueen navíc jeden ze 100 nejlepších westernů, říkám si dám tomu šanci. Ale popravdě to žádný velký zážitek nebyl. Steve McQueen hrál retarda navíc nadabovaný Ondrou Vetchým, děj ani figury neuchvátily. Na tomhle místě se snažím pochválit aspoň dobrou muziku a krásnou krajinu, jenže ... tak nějak ... Dvě a půl bych to viděla. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Účel svätí prostriedky. To je krédo hlavného hrdinu filmu, ktorý sa rozhodne pomstiť smrť rodičov a môže tak urobiť len vtedy, ak zapadne do sveta na odvrátenej strane zákona. Niekoľkokrát musí prehodnotiť svoj morálny postoj, aby mohol dospieť k cieľu. Western so zatiaľ najlepším monológom mentora ku greenhornovi. Filmu však chýba režijné navodenie atmosféry a lepšie využitie postavy mentora. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Tentokrát nie je primárnym cieľom hlavného hrdinu zlato či peniaze, ale POMSTA rodičov. V tomto duchu to v podstate začína a končí. Tento film sa snaží ísť sofistikovaným poňatím ako je PRAVDA, až po číru BRUTÁLNOSŤ. Navyše Steve McQueen bol hercom A-kategórie. Jeho charakter naoko dobrého chlapca sa pomaličky transformuje v medziach na hranici zákona a šikovne (a občas s chybami-dolapenie) si ide za svojim. A už samotný (podobný) útek z väzenia sme neskôr videli v Motýlikovi. Ale z výpovedného hľadiska sa dejové variácie potĺkajú s nanajvýš priemerným odkazom a jeho ambicióznosť nemá šancu výraznejšie prehovoriť. Ako ľahšia oddychová vec ale ideál. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Tento film inspiroval George Lucase při výběru jména pro Indiana Jonese (Harrison Ford) ve filmové sérii o Indianu Jonesovi. Jméno Indiana bylo inspirováno jeho psem. (J.A.K.)
  • Ve filmu je Nevadovi (Steve McQueen) 16 let, zatímco jeho představiteli McQueenovi bylo během filmování už 35 let. (J.A.K.)

Reklama

Reklama