Reklama

Reklama

Parta studentů střední školy se velmi dobře baví v místním zábavním parku. Rozhodnou se i pro Ďábelskou horskou dráhu. Jenže jedna z dívek, Wendy, má špatné tušení. Někteří kamarádi z horské dráhy vystoupí, jiní na atrakci zůstanou. Dráha se rozjede a po několika vteřinách vykolejí a všichni ve vozících zemřou. Předtucha se vyplnila. Po společném pohřbu obětí chce Wendy školu opustit. Spolužačky se jí snaží pomoci, aby se netrápila a nedávala si za vinu smrt ostatních. Kamarád Kevin objeví na internetu článek o pasažérech letu 180, kteří vystoupili kvůli zlé předtuše z letadla, jež později spadlo. Ti, co přežili, pak ale za nejasných okolností stejně zemřeli. Hrůzná vize se začne naplňovat. Smrt postupně nalézá všechny Wendiny přeživší kamarády. O pět měsíců později jsou naživu už jen Wendy, Kevin a Wendina sestra Julie. Smrt ale nezapomíná... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stále sledovateľné, ale nápady akoby už vyprchali a až dvakrát tu vidíme, ako sa nejaká postava rozhodne vykrikovať do nebies: ja neumriem, ja neumriem, len aby vzápätí očakávane umrel. To bolo také prvoplánové. Presne ako napísal Trevor, dlhšia pauza by prospela. Lenže potom by sa asi toľko nezarobilo. V kinematografii je jasne nastavený cieľ: rýchlo točiť, rýchlo zarobiť. Kľudne aj za cenu toho, že to trochu pokafreme. Divák si zanadáva, ale hlavne, že zaplatí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak už to v této sérii zkrátka chodí - kdo se vyhne jednomu ladnému švihu kosou v podání Chmurného žnece, toho v blízké budoucnosti čekají tupé cepy, drtící mlýnská kola a rozzuřené kombajny.. Wong se drží zavedeného schématu jak lejno košile, domino-efektem náhod způsobené mordy jsou dostatečně krvavé a příliš mladí na smrt zkoumají fotografie ve stylu Donnerova The Omen jako o život. Originalita veskrze žádná, ale co jsem čekal, to jsem dostal. Kdo očekával existenciální drama o kurdské pastevkyni jaků putující krajinou s tureckým chlapcem trpícím Downovým syndromem, musí čekat někde jinde.. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ubohé, hloupé, nudné a nezajímavé pokračování dvou kvalitních vyvražďováků. A přitom takový potenciál! Pocit blízké smrti na horské dráze přeci zažíváme všichni. Havárie (neberu to jako spoiler, protože tady všechno, co se může posrat, se taky posere) ale nebyla vůbec dobře natočená a speciální efekty jsou z toho vidět na kilometry daleko, takže působivost se nekoná. Stejně tak metrem jezdíváme kdekdo každý den a je to pro nás už taková rutina, že si málokdy uvědomíme, v jak reálném nebezpečí se vlastně ocitáme. Je to velmi vděčné prostředí pro nějakou katastrofičku. Ale je zas pravda, že to metro je ještě natočeno docela dobře, součástí jeho scény je ale jeden z mnoha logických nesmyslů, které rovněž snímek provázejí. Nesmím opomenout také dialogy, jejichž stupidita nezná mezí a jsou tak pravděpodobně největším záporem spolu s velmi nepříjemnými charakterovými vlastnostmi všech postav. Final Destination 3 nenabídne ani jedno překvapení. I když se o něj tvůrci možná snažili, ale když má přijít, je natolik předvídatelné, že by větším překvapením bylo, kdyby nepřišlo. A pak jsou tu ještě úmrtí. V jedničce byly slušné, v dvojce grandiózní, ale ve trojce jsou to v naprosté většině případů akorát rozprsky a smáčknutí. A nakonec ještě závěr, který užuž vypadal dobře, avšak zcela ztroskotal, jelikož je to (možná spoiler) akorát mnohonásobně trapnější variace na konec z jedničky. Jo a ještě ihned podpořený dokonale nehodící se hudbou v titulcích. Dávám miniaturní hvězdičičku za scénu v soláriu, která sice byla asi nejpředvídatelnější (pokud to vůbec jde), ale byla aspoň trochu zajímavá. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

CD/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +další díl na skladě -nepřináší nic nového/// Před pár lety byl Nezvratný osud 1 velkým překvapením v tomto žánru a dnes je již zřejmé, že odstartoval novou sérii. Kterážto nás podle předpokladu bude každé 3 roky bombardovat novým pokračováním. A přestože série má sestupnou tendenci, tak za každý nový díl jsem rád. V tomto díle se však jedná o kopii děje z jedničky, který je přesně nalajnovaný a bohužel tak nedojde k překvapení, nedejbože k šoku v podobě něčeho převratného. Obsazení nových tváří není nic nenormálního, tady s povděkem kvituji že mladých (narozdíl od dvojky). Možná zde chybí nějaký hláškař, který by mohl přijít o hlavu (viď Stiflere) ale i přesto výběr postav je dobrý (beru v potaz typizaci charakterů). Film tedy nakonec vyniká hudebním doprovodem a efekty (bohužel je na nich poznat počítačovost). Samotné smrti jsou sice husté (především u solárka jsem zatajil dech, srdce bušilo a já to velice pomalu rozdýchával) ale již nedosahují morbidity z jedničky a detailu z dvojky, což je škoda. I atmosféra je slabší a to hlavně díky jedné dějové linii (nekoná se ani žádné nové scénáristické vysvětlení) a rovněž bylo ubráno na mysterióznosti. Sem zvědavý kde se to stane příště (typoval bych metro, výškovou budovu, loď) Nechme se překvapit!/// Celkem 68%/// ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Začátek sliboval standardně zábavnou teenagerskou vyvražďovačku pro teenagery a milovníky nevkusu, ovšem po slušném zahájení na horské dráze už to šlo s filmem z kopce. Nejen zoufale slabý scénář, ale hlavně a především extrémně nesympatické postavy (respektive jejich představitelé) a to v tomto pořadí: 1) hlavní hrdinka, která mě svým hnusným, protivným a zpruzeným xichtem iritovala i v Die Hard 4 coby Willisova dcera 2) v těsném závěsu za ní nemastný neslaný bezvýrazný trubec - její parťák s xichtem třídního bonzáka a učitelské ližprdelky 3) poloretardovaný hýkající černý opičák s xichtem rwandské horské gorily (je třetí jen proto, že naštěstí brzy zhebl a nesral mě tudíž příliš dlouho). Jediné vtipné a s nadsázkou zahrané postavy byly dvě soláriové Barbies, kvůli kterým (a jejich skvělé scénce) ale téhle blbině tři hvězdy nedám. / No vida, jak se některé názory po čase mění... Po další repríze vůbec nechápu, proč jsem měl prvně s tímhle skvělým filmem nějaký problém, je to parádní oddechovka. A solárko samozřejmě vede. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (17)

  • Konec byl po negativních ohlasech zkušebního publika přetočen, stejně jako u prvních dvou filmů. (imro)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama