Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo se jednou zapletl do sítě zločinu, jen těžko uletí... Christian Morelli (Alain Delon), profesionální zabiják, má zabít afrického politika. Úkol odmítá a prchá před zadavateli zakázky. Na útěku potká Claire (Catherine Deneuveová), do které není těžké se zamilovat, a společně prchají do Tichomoří. Když se po nějaké době vracejí do Paříže, chce Christian skončit se svou "profesí". Ale nebude snadné jen tak opustit zločineckou organizaci... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapil humor, protože v "delonovkách" to zase tak častý jev není. Scéna s koucourem na baloňáku a některé hlášky co ze sebe Alain jsou hodně vydařený. Alain s Catherine mají dobře daný postavy, například když Catherine klopí zrak, zatímco Alain se sebevědomě dívá gangsterovi do očí. Ovšem tu jejich lásku jsem jim nevěřil, ale těžko říct, zda to nebyl tvůrčí záměr. Ovšem jinak námět i zpracování dobrý, řekl bych ryze francouzský. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Alain Delon jako chladnokrevný vrah, který by pomalu rád změnil zaměstnání, vypadá v osmdesátých letech stále nevěrohodněji a více přihřátě, i když to má mezí ním a stále atraktivní Catherine Deneuve pořádně jiskřit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když hraje Delon v kriminálním filmu, je to obvykle dobrý. Když si k tomu ale zároveň napíše i scénář, vyleze z toho vždycky taková samolibá ptákovina. To se potvrdilo i tady. Nejdřív nám samozřejmě Delon musí ukázat, že ještě nepatří do starýho železa, takže hned na začátku se dozvíme, že jeho postava má asi o 20 let mladší milenku. Ta je ve filmu úplně zbytečná a během první čtvrtiny zmizí ze scény, ale to by prostě nebyl Delon, aby si tohle nedal do scénáře. Taky se nám Delon musí detailně předvést nahej ve sprše, ale chápu, že třeba jeho fanynky tohle dokážou ocenit. Jinak Delonova postava samozřejmě působí strašně supermansky a nesmrtelně, takže vůbec nemáte ani nejmenší pochybnosti, že všechny padouchy zlikviduje s prstem v nose. Nechci film vyloženě jenom kritizovat, protože občas má nějaký lepší okamžiky, ale pokud chcete koukat na film s Delonem, tak prostě dejte ruce pryč od všeho, kde jeho jméno zároveň figuruje i u scénáře. Kdyby všechny Delonovy scénáře skončily vyhozený v popelnici, tak to žádná škoda nebude. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další průměrná delonovka. Po Samurajovi a Arzentovi je Delon zase za špičkového zabijáka a stejně jako v Arzentovi chce po fádní úvodní vraždě pověsit řemeslo na hřebík, ale jeho zaměstnavatelé to vidí jinak a tak s nimi po venkovské romanci s Deneuve musí zúčtovat. Děj ani ta trocha akce extra nezaujmou, tu a tam se povede nějaký fórek (Delon chytí paní domácí za kozu a pak ji složí) a Deneuve je kočka. Když jí Delon vrazil facku, tak jsem v souladu s názvem filmu utrpěl menší šok - ale fackování ženských prostě k těmhle starým kriminálkám patří. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I zabiják nelítostný a krutý, může začít chovat krůty! Delonův assassin, co hledá hřebík k pověšení, má tuze rád zvířátka a nenechte se zmást, že nadvakrát odstraní velrybu kuchyňskou a nechá vykrvácet proradného skunka! Scénář nevykazuje mazanost lišky, herci někdy připomínají slony v porcelánu, mléčné sklo sprchy neukáže fanynkám ptáčka a tím šokem je nejspíš konec, protože já do poslední chvíle sýčkoval, že budou mít práci červi. I v tom kulatém výřezu jsem ještě vyhlížel raketu země-vzduch.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrná francouzská kriminálka, kterou drží nad vodou charisma Alaina Delona a věčný půvab a šarm Catherine Deneuve. Nic víc k tomu nelze dodat. 60%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vystavěný příběh o dosluhujícím nájemném vrahovi, který již nechce znovu dostávat nabídky a proto ukončí oficiélně svou kariéru. Jenže objednavatel zakázek má jiný názor na věc a snaží se přimět stárnoucího zabijáka, aby neodcházel od řemesla... Dramatické události, které se jedním radikálním rozhodnutím rozjedou těžko naberou menších obrátek, je na zabijákovi, jak se k tomu postaví.. Na pozadí skvělá ústřední melodie od brilantního autora. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Není šokující, že Delon v osmdesátých letech hrál v hlouposti. Není šokující, že Deneuve hrála ve zbytečném filmu. Šokem je, že na tohle dal Sarde peníze. A ještě více šokující je, že jsem tuhle ptákovinu dokázala dokoukat do na růžovém obláčíčku se vznášejícího konce, který na štěstí pro diváka smyslů nezbaveného byl pouze němý a tak zaniklo veškeré „ňu, ňu, ňu, ťu, ťu, ťu, šmudliky, šmudliky." ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, ničím nevybočující alainovka, ve které má hlavní hrdina i své tvůrčí prsty, což je ve scénáři a stavbě narace opět znát. Catherine Deneuve je tu na hranici svého mládí a ačkoliv trochu bezkrevná, k pomaličku šedivějícímu Delonovi se dobře hodí. Viděno v dabingu Novy 1996. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodnému snoubení toporného Delonova neherectví s klišovitým scénářem chybí k dokonalosti jen tragická smrt ústředního mileneckého páru. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Mám Delona i Deneuve moc ráda a jejich přítomnost pro mě většinou znamená téměř jistou kvalitu a solidní hodnocení filmu. Váhala jsem mezi třemi a dvěma hvězdičkami, ale tady mi to opravdu moc nesedlo - od zvláštního děje až po těžko pochopitelné jednání postav. Jediné, co bych vyzdvihla, je tradičně skvělá hudba Philippa Sardeho, jejíž motiv byl dost chytlavý. Asi si budu muset na spravení chuti dát jiného Delona. https://www.youtube.com/watch?v=2PRW4ZCdj1I ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Žádný šok mi tento snímek nezpůsobil, velice příjemný hudební podmaz by to nedovolil a herecký ansámbl taktéž ne, navíc pozorný divák jistě rozklíčoval onen "šok"... Pro stárnoucího zabijáka, který chce "do důchodu", mám pochopení... ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Vcelku prostý děj, předvýdatelný, ale je to natočené svižně, bez sentimetality a zbytečných přiblblých keců, takže je to vcelku příjemných a nenáročných 100 minut, kdy můžou fandové obdivovat Alaina Delona a Catherine Deneuve. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Robin Davis mi hovori leda tak hovno a film ma dost prekombinovany dej. Jediny dovod, preco film nejde do odpadu, je ucast Alaina Delona /Sicilsky Klan/ a vybornej Catherine Deneuve, vsetko ostatne je spatne - pribeh, dej, rezia, dialogy, herecke vykony, strih. 30 % ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Alainu Delonovi šediny sluší. A sluší mu i role nájemného vraha Martina (nebo Christiana) ve středním věku, který by se rád usadil a užil si za těžce vydělané peníze trochu klidu. Třeba na své farmě, kterou spravuje poněkud nesymetrický pár: nechutný Felix a krásná Claire. A tady se to dle očekávání zkomplikuje. Martinovi jsou v patách zabijáci, které připravil o šéfa, a také jeho bývalý zaměstnavatel. Na farmě dojde k masakru (mimochodem způsob odpravení ženy, která komando zabijáků vede, se jen tak nevidí) a Martin s Claire se dávají na útěk… Ve filmu je vyvážený poměr konverzačních, akčních i komorních scén, kupodivu je zde i dost vtipných momentů, které příběh odlehčují a dělají z něj v podstatě zábavnou podívanou, při které divákovi obavami o osud postav vlasy nezšednou. A Alain Delon a Catherine Deneuve tvoří zajímavý pár – krásný, ale chladný. Mezi Martinem a jeho kotětem to jiskří víc. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Než dá košem. Všem nekošer štacím. Se škorpiony. V plné luně. Je stále nejlepší. V oku pomněnkový lesk i chladné ostří. Věrný své elegantnosti. Zavázán svému řemeslu. Profesionál s postřehem, ve zbrani. Na mušce má své bídné objednavatele. Alain Delon - takový, jaký je. V černém sametovém kabátě. Poklidný, přemýšlivý. Nemluvný hrdina, který se rozhlíží, který koná. Ví přesně, kde kdo stojí. S malým množstvím citového jiskření a bonusem pro fanynky jako zpestření. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Kukuřice, bažiny, kukuřice, bažiny a do toho Delon jako chovatel krůt. Teda vlastně nájemný zabiják. Moc toho tady nenamluvil, drahoušek, o to víc využíval kouzla svých modrých očí, hulil jednu Rothmansku za druhou, ale celkově na mě působil takovým emočně okoralým a unaveným dojmem. Spojení s Deneuve mě taky moc neoslnilo. To snad byl víc sexy vztah s tím jeho kocourem (čtyřnohým). Ale špatný film to nebyl, to zase ne. Klasická stará škola s moc hezkou hudbou. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný thriller se slušným Delonem. Čím je starší, tím je lepší, ale tahle ohraná písnička nebyla nic moc. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Průměrná alainovka s mizerným scénářem, charismatickými herci a pokroucenou filosofií: 50% (zatím 325 hodnotících je na průměru 62%). ()

Reklama

Reklama