Reklama

Reklama

Místo v životě

(seriál)
Rodinný
Česko, (2006–2008), 26 h 40 min (Minutáž: 51–56 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Martinu Lukešovou (Barbora Siedlová) a jejího přítele Jana Kadlece (Ondřej Vetchý) potkáváme ve chvíli, kdy se Martina dozvídá, že je těhotná. Rozhodnou se po delší době opět vrátit do Žďáru oznámit novinu rodičům Martiny Lukešovým (Simona Stašová a Miroslav Táborský), ale stane se neočekávaná věc V prvním díle se poprvé potkáváme s novými hrdiny. Místostarostka Petra Janatová (Anna Šišková) musí řešit složitý úkol s obyvateli satelitního městečka. Současně netuší, že její manžel advokát Janata (Jan Hrušínský) má milenku a už vůbec nepředpokládá, že by se s ní mohl rozejít. Dalším novým hrdinou je otec novináře Kadlece (Luděk Munzar). Vedle hlavních postav se můžeme těšit i na další oblíbené tváře - protřelého podnikatele Václava Rokytu (Tomáše Hanáka), jeho ženu (Petru Jungmanová), svérázného policistu Šrédra (Bohumil Klepl) či starostu Tichotu (Jaromír Dulava). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

kosoj 

všechny recenze uživatele

Také se řadím mezi příznivce ultraakční kamery. Moc mě mrzí, že autoři nezařadili i zrychlovačky a zpomalovačky. Ale to už by bylo asi moc hightech a na „Bournův mýtus“ by do kina nikdo nešel. První řada ještě fungovala z nostalgie Místa nahoře a kromě té nápadité vizuální invence bych jí v rámci žánru nechal být. Druhá už je parodií. Hodně strmý pád. ()

gusman 

všechny recenze uživatele

Na soudy je asi trochu brzy, ale už teď se mi to nelíbí :D. Bohužel je vidět (a to negativně) změna celého realizačního týmu, jiná produkce (všichni víme jaká), snaha o dynamickou kameru styl TV NOVA a její seriály k tomu opravdu nepřidá + blbosti a kraviny ve scénáři a špatné prolinky na Místo nahoře. ()

Reklama

Mimomisu

všechny recenze uživatele

Ted jsem to poprvy nahodou zahledl v nejaky reprize a po deseti minutach si rikam, co asi moje mile csfd na tu priserne roztresenou kameru. No nebyl jsem zklaman. Dal na to koukat nehodlam, ani hodnotit nebudu, ale nemyslim, ze ten alzheimer za kamerou je lidem, pro ktere byl tenhle serial urcen, prijemny ke sledovani :) ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné pokračování seriálu Místo nahoře. Nova se položila více do akčních scén než Česká televize v první sérii. Hlavní postavou zůstává investigativní novinář Ondra Vetchý, který se musí potýkat se zkorumpovanou radnicí nebo vymahači dluhů, kteří mu vyhodí do povětří auto. To jsou motivy, které bohužel nebyly ve Smyckově první sérii využity a jsou jistě znatelným plusem Místa v životě. Další pokračování, Místo v životě 2, se mi nezdálo už tak zajímavé a přišlo mi zbytečně dlouhé. Osudy jednotlivých postav byly už značně vyčerpány a místy připomínaly křeč. I tak se ale dle mého názoru jedná o lepší televizní počin z produkce TV Nova. ()

cross odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi 20 minut a víc už neuvidím! Po velmi slušném původním seriálu se na obrazovky dostává pokračování, které pohřbívá všechny příjemné dojmy a to naprosto devastujícím způsobem. Přepálený scénář, podivný realizační team a především, proboha, kamera nad kterou zůstává rozum naprosto devastujícím způsobem stát. Něco tak děsivého se hned tak nevidí - když pomineme podivné ostření i použitý materiál, je neuvěřitelné, jak se všechny záběry třepou, hýbou, poskakují a neudělají ani jeden klidný záběr... Původně jsem si myslel, že se autoři snaží zakčnit, ale když tento jev neustále přetrvával, pochopil jsem, že se někde stala chyba! Bože, tohle si nenechte ujít, protože něco tak špatně udělaného se hned tak nevidí... Podobným způsobem totiž dokáží zkurvit pokračování kvalitního seriálu jedině na Nově.... ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Pokračování seriálu Místo nahoře (2004). Název se změnil, protože pokračování produkovala Nova místo České televize. (BoredSeal)
  • Natáčelo se ve Slaném, Roudnici, Hobšovicích, Žatci, Nové Vsi pod Pleší, Veverské Knínici a Brně. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama