Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dorazila nová móda. Zombieky nestříleme přimo mezi očíčka, ale děláme z nich domácí mazlíky. Stačí jim dát na krk speciální obojek, kterými je budeme ovládat. Takže by nemělo hrozit, že vás bude chtít někdo sežrat, ovšem, pokud bude obojek fungovat. Mohlo by se totiž stát, že třeba vaši sousedi najednou zmizí. Originální zombie film, který v tomto žánru působí jako závan čerstvého vzduchu. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Komediální zombíkovina zasazená do 50 let, jejíž stylizace se povedla na výbornou, a dobře kontrastuje se zombie realitou. Zasazení černobílého dokumentárně-instruktážního filmu o Zomconu byl dobrý tah a děj si drží do polovinu filmu konstantní tempo doplňované o černý humor. Škoda, že se později děj začíná rozmělňovat a jde spíše o dětský příběh, ale i přesto se jedná o docela zábavný počin. * * * ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Fascinuje ma, že práve v takom žánri ako sú "zombie filmy", dokážu tvorcovia predvádzať toľko invencie a radosti z filmárčiny. Keď už si myslíte, že vás po Braindeade či Súmraku mŕtvych nič neprekvapí, príde tento neuveriteľne štýlový, milý film, ktorý by som odporúčal ako dokonalú zábavu pre celú rodinu, keby v ňom nebolo toľko vybuchnutých hláv, ohryzených končatín a mŕtvych detí. Carrie-Anne Moss je v úlohe starostlivej mamičky, ktorá kvôli svojmu synovi kľudne vyprázdni do skautíka celý bubienok svojho revolveru, absolútne očarujúca. A záverečný Fidov šluk z cigarety ma prinútil na konci filmu tlieskať... aj keď som pri tom sedel v kresle doma v obývačke. ;-) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

In the brain and not the chest, head shots are the very best. 1) Spoiler. Zombie Wars skončily, lidé vyhráli a pod otcovským dohledem ZomConu šťastně žijí v domech po vysídlencích, kteří byli odesláni do Divoké zóny. Ve fašizoidním novootrokářském řádu je všem dobře, jen je třeba být ostražitý a hlídat si staré lidi. 2) Zajímavý nápad dostal slušivý kabátek v podobě precizní výpravy, vtipných situací i šlehu společenské satiry. Všechno je moc pěkné, ale já se nesměji, ba naopak, přímo se nudím. Proč asi? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Tenhle film je od tvůrců, které zombie milují a skvěle jim rozumějí. Zasadit příběh do luxusního předměstí 50. let je skvělý nápad. Všechno načančané a do toho občas ten malý masakřík. Prostě nádhera. Stejně dokonalý je nápad s rodinou, které se odcizuje otec, a syn s matkou tíhnou ke své vesměs sympatické zombii. Billy Connolly exceluje, zvládá totiž minimální mimiku mrtvoly, ale přitom víme přesně co cítí. Carrie-Anne Moss jako krásná panička je také skvělá. Perfektní hudba jen dotváří celkový dojem. Po více zhlédnutích dám téhle parádní satiře asi maximum. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Tehotenstvo postavy Helen Robinsonovej bolo do filmu vložené kvôli tomu, že herečka Carrie-Ann Moss bola počas filmovania skutočne tehotná. (Greenpeacak)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama