Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Dobré odpoledne, chlapci a dívky. Povězte mi, kolik z vás už někdy muselo zabít zombie? Po všech těch zombie filmech a Sci-Fi béčkách jsem z Fida naprosto nadšenej. Konečně někdo dotáhl k dokonalosti to, co před dvěma roky naznačil závěr Soumraku mrtvých. Inspirace je víc než očividná a geniálních okamžiků je neúrekom. Pocta starým béčkovým scifárnám je už jen takový bonus, kapka krve na rakvičce. ● Úvodní černobílé reklamně instruktážní intro pro děcka ve škole ve stylu 50. let je geniální. ♪Do hlavy je to nejlepší, mozek se tím zneškodní…♫ Zbytek je sice v křiklavě veselé barvě, ale pořád jsem měl pocit, že koukám na film z 50. let. Kamera, herci, hudba…, tohle je prostě skvost. Další svěží závan shnilého masa na zatuchlém poli zombie filmů. Umístit příběh do doby plné nadšení a elánu byl skvělej nápad a všeobecná apatie ke smrti vytváří opravdu bizarní kontrast s duchem doby. 90 % mrtvých hold chce být zombíkem a ne nějakou debilní hlavou v rakvičce. A navíc je to drahý jak prase. Vlastně mám pocit, že se důchodců moc lidí nebojí. Emmette Mitcheli, z prachu jsi vzešel a v prach se obrátíš a z prachu toho již se nevrátíš. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Rozhodně originální film, který je odstartován skvělým instruktážním filmem. Pak se sice dobrý nápad trochu rozmělňuje, vzniká stylizovaný, ale naprosto klasický příběh. Naštěstí tu však stále zůstávají perfektní černohumorné situace. Celkový dojem nakonec výrazně vylepšuje závěrečné zombie řádění za zvuků rozverné hudby a samotné zakončení vůbec. Velmi silné tři hvězdy. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak zkoukl jsem dneska dva retro filmy které vzdavají hold/parodují, starý filmy. Jeden byl Fido a druhý Alien trespass. A AT dopadl o dost lépe tohle mi přišlo takový o ničem a dost nudné. Všechno bylo fajn, kamera, hudba, styl, a ten feeling ale nijak mi to nepadlo do oka a tak jsem se neustále koukal na hodinky kdy bude sakra konec. Naneštěstí to zachraňují herci kteří byly sympatičtí. Ale prostě jsem se nějak nemohl bavit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zlatko, nehraj sám baseball. Vyzeráš ako samotár.“ LEN 60%? Bože ja som sviňa. Taký zábavný scenár! Taká krásna výprava, masky a kostýmy! Ten film je nakrútený s láskou k žánru. Škótsky herec Billy Connolly je skvelý (zasa – usvedčený pedofil z AKTOV X: CHCEM UVERIŤ, expert na hady z RADU NEŠŤASTNÝCH PRÍHOD, verne fanatický John Brown z PANI BROWNOVEJ). Vlastne všetci sú skvelí. Plus scenár je bomba – odohráva sa v „alternatívnych“ 50. rokoch 20. storočia, kedy sa síce rozšírili zombíci, ale ľudia ich skrotili a teraz ich používajú na kosenie trávnikov, roznášanie novín a umývanie áut. Scenár je čertovsky originálny, prečo niečo také jednoduché a pritom super nikomu doteraz nenapadlo? Bohužiaľ, napriek nádherne štylizovanej atmosfére som sa nudil. Ale hanbím sa za to. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dorazila nová móda. Zombieky nestříleme přimo mezi očíčka, ale děláme z nich domácí mazlíky. Stačí jim dát na krk speciální obojek, kterými je budeme ovládat. Takže by nemělo hrozit, že vás bude chtít někdo sežrat, ovšem, pokud bude obojek fungovat. Mohlo by se totiž stát, že třeba vaši sousedi najednou zmizí. Originální zombie film, který v tomto žánru působí jako závan čerstvého vzduchu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Helen Robinson (Carrie-Anne Moss) má ve filmu pětiranný revolver, ale v 53. minutě filmu z něj vystřelí celkem 9 krát bez přebití. (Stanley619)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama