Reklama

Reklama

Shakugan no Shana

(seriál)
  • Japonsko Šakugan no Šana (více)
Japonsko, (2005–2012), 30 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Jašičiro Takahaši (kniha), Jašičiro Takahaši (komiks)

Hudba:

Kó Ótani

Hrají:

Rie Kugimija, Satoši Hino, Ajako Kawasumi, Kendži Nodžima, Micuo Iwata, Akeno Watanabe, Džun'iči Suwabe, Mamiko Noto, Nanae Kató, Šizuka Itó, Hitomi Nabatame (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v japonském městě Misaki. Hlavním hrdinou je čerstvý středoškolský student Sakai Yuuji, chlapec, který si myslí, že jeho život je a bude stejný jako životy milionů dalších teenagerů. Ještě ale neví, že se stane součástí dimenze, jež pokrývá náš svět, Guzy. Při zpáteční cestě ze školy se zrovna ne moc příjemně seznámí s příšerami zvanými Rinne a další hlavní postavou Shanou, která ho zachrání. Ta mu vysvětlí krutou současnost ohledně našeho světa a navždy změní život nejen jemu, ale i jeho dalším spolužákům a především sobě. (Kaori)

(více)

Recenze uživatele Nahmair k tomuto seriálu (2)

Second (2007) (S02) 

Shana sa prechádza, rozpráva sa o svojich problémoch, to isté Yoshida, a vlastne všetky postavy. To by nevadilo, keby sa to nedialo tak dlho, nudne, a hlavne skoro trištvrtinu seriálu. Ale ono nie. A tak sa pozeráme na šablónovitú ničím nezaujímavú romantiku. SPOILER Na konci opäť raz ťažká bitka o osud celého sveta, pri ktorej ale nikto neumrie. KONIEC SPOILERU Až sa divím, prečo na toto márnim svoj drahocenný čas... ()

Final (2011) (S03) 

Toto bola Shana? Po dopozeraní som mal pocit, akoby tvorcom zmokol scenár, následne písmenká neboli dobre rozpoznateľné, a tak to niekto pracne prepísal, a čo nevedel prečítať, si jednoducho domyslel. Mám ale silné podozrenie, že na prepisovaní pracovalo viac ako len jedna osoba, a to nezávisle od seba. Ako inak vysvetliť, že vznikla taká nesúrodá sprostosť? Dialógy? Neviem koľko viny na tom nesie preklad titulkov, ktoré som pozeral, alebo je to naozaj taká bieda, ale poväčšinou nedávajú zmysel. Postavy buď kričia, alebo prednášajú hlboké frázy, ktoré majú asi v sebe niesť posolstvá pravdy, a múdrosti, bohužiaľ prinášajú len nechápavý výraz na divákovej tvári. Je to len pompézne táranie hlúpostí do vetra. Príbeh? Aký príbeh? Pri tak geniálne napísaných dialógoch? Niečo sa tu počas tých 24 dielov predsa len deje, ale... môže sa niečo tak hrozné nazývať príbehom? Proti sebe bojujú 2 strany, pričom jedna je dobrá, a jedna zlá. Pričom, zásadne umierajú iba postavy zlej strany, zatiaľ čo strana dobrá na konci skončí len s minimálnymi stratami. Prečo je ale dobrá strana dobrá, a zlá strana zlá , to už je záhada. Asi preto, lebo tí „dobrí“ viac a ohnivejšie rozprávajú Aby som to zhrnul, v podstate, celých 24 dielov sa masakrujú 2 strany, potom sa deje dačo divné, potom dakto povie dačo závažné (čo nedáva zmysel), medzi to je tu samozrejme romantická línia Jujiho a Shany pri ktorej mi už hlava zastáva, a ak som sa predtým snažil pochopiť motivácie postáv, pri nich to vzdávam, pretože nedostávam ani stonku ktorej by som sa mohol chytiť. A tak sa to opakuje až k wtf koncu, ktorý ukazuje to najlepšie zo scenáristického umu. Na druhej strane, animácia bola pekná. A hudba sa dala tiež prežiť. To je ale asi kúsok málo. ()

Reklama

Reklama