Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Recenze (708)

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Co čekat od filmu, kterej se jmenuje CIKÁNing? Vejdělek je prostě tragéd. Nejhroší je ovšem to, že kvůli natáčení takový sračky zapálili Tatru 805!!! Nasrat jim do rukou a nepustit k vodě. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu sem protrpěl, to byla hrůza, strašně amatérský, ostatně jako celej film(Vejdělek tu Redakci prostě zapřít nemůže), pořádně nevysvětlený a tak sem se v tom docela plácal, až za nějakou dobu sem pochopil jak se věci maj a už to bylo trošku lepší, ale pořád to dost haprovalo, jenže v tu dobu do filmu přímo vlítnul Bolek Polívka a celej tenhle film rozsvítil, jedinej on a Marián Labuda snesou přísnější měřítka všichni ostatní jsou daleko za nima.Bolek je naprosto skvělej, být ve všech scénách tak neváhám a dávám plný hodnocení, jenže buhužel tomu tak neni. Do hlavního příběhu je ještě vloženej takovej vedlejší vyprávěnej příběh a to jako fakt dost zhusta nudí a dá se říct, že je skoro o ničem, prostě ztráta času, kterej mohl využít Bolek, no on vlastně ani hlavní příběh neni kdovíco, ale Bolek a jeho hlášky ho pozvedávaj do plusových hodnot ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Roming je typický český kompromis. Jako komedie to není moc zábavné a neustálé urážky se časem přejí, ale Vejdělkovi se podařilo nastolit uvěřitelnou atmosféru života barevných flákačů. Polívka si roli burana ze staré školy užívá a bez problémů utáhne celý film i za méně výrazné hlavní postavy. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Pohádkové pasáže ano, ale celkově dojem velmi rozpačitý. Vladimír Javorský jako obvykle skvělý. Použití neherců nešťastné. A Boleček už se mi docela zajídá. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, který zůstal někde na půli cesty. V rámci české filmové tvorby tvoří průměr, ale ve srovnání se světovou filmovou špičkou by beznadějně propadl. Srovnání s Kustoricovým snímkem Černá kočka, bílý kocour se vzhledem k tématu a formě filmového sdělení přímo nabízí a právě na tomto případě je vidět rozdíl mezi průměrem a mistrovským kouskem. Kladem snímku je výkon Mariána Labudy, který své postavě propůjčil prožitek a uvěřitelnost. Výkon Bolka Polívky mi přišel poněkud šablonovitý a ostatní postavy působí často jako pouhé figurky. Celkový dojem: 45 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Forma snaživě poetická, obsah až na pár parket zcela vybydlený.. Zůstává jen vyšší level dlaždiče Stano a Javorský, který postupem času vypadá jako skřet, co čeká na čerstvé masíčko z Půlčíka. Vejdělek je Gadžo. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

ROMing je dalším z důkazů úpadku české kinematografie. Tato komedie s obrovským potenciálem hřeší na absolutně neschopnou režii (která je sice stokrát lepší než u Účastníků zájezdu, ale stále to nestačí ani na podprůměr) a na jednostranné charaktery. Bolek Polívka má striktně omezenou slovní zásobu jen na pár nadávek, které navíc stále dokola opakuje a již po deseti minutách začne příšerně nudit. Jednou z mála světlých stránek se tak stal Marián Labuda, který jako jediný působí přirozeně a navíc všechny přehrává rozdílem třídy. Během sledování jsem se párkrát zasmál (zahřívání se v autě, Myslíš že jsem spal?, zásobování) a nudil se jen místy, avšak pan režisér mě nepřesvědčil, a tak hodnotím průměrně. Po Účastnících zájezdu lze zaznamenat znatelné zlepšení, jenže by to chtělo větší nadšení, ať už ze strany herců, tak ze strany scénáristy. PS: Hudba byla skvělá ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Duo Labuda - Polívka výtečně pobaví, film jako takový ale po dvou třech dnech vyšumí a nezanechá hlubší stopy. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Ach jo, nevím nevím...Ačjsem se kochal záběry rodného kraje... pohled na lokalitu Hrabák od Havraně a elektrárna Počerady má své kouzlo... :-) ale ale film je to velmi nemastný neslaný... První polovinu filmu jsem čekal, že se to "rozjede" a když jsem pochopil, že se to nerozjede... trpělive jsem čekal na konec... Nevím, ale moc jsem se nenasmál.... Za pozornost stojí tak leda hudba... a to je tuze málo... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S podobným nápadom by sa dali robiť zázraky. A hlavne keď sú k nemu ponúknutí takíto luxusní herci. Hlavný dej je len nedovrzaná road-sranda. O dejové spestrenie sa snaží vedľajšia, pomocná eposová línia, čomu dávam plus. Z oboch by sa dalo ale ubrať, pretože rozťahanosti plus nedávam. Toto bola teda jednoznačne Polívkova najsedlákovejšia rola od 'Dědičství...' a musím priznať, že hlavne on znova držal humor filmu v pozerateľnej úrovni. Aj keď stupídnym, ale trefným sposôbom. Slovo *íča vyskloňoval, vyčasoval, vystupňoval a vytvaroval v toľkých spôsoboch, že by sa z toho dal spraviť slovník. 65%. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

včéra shlédnuto a ještě dneska si pomlaskávám;-) nemám pocit, že by český film byl tak úplně v prdeli:o)) a taky jsem si z toho filmu odnesla jedno velké moudro - "farář ví hovno.. a mlží..":-)) joooo a vladimír javorský - mňam:-) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film jsem sledoval s přáteli v podnapilém stavu a během filmu jsem se zasmál pouze jednou. Humor a vulgární hlášky většinou vyznívají křečovitě, ale popravdě jsem už od začátku očekával, že nepůjde o komedii jako takovou, ale myslel jsem, že mě film bude něčím šokovat, zarážet, ale ono nic. Scénář je neslaný, bledý a po skončení filmu jsem si říkal, že bych si pustil desítky jiných filmů, než tento znovu protrpět. Je pěkný, že film doprovází cikánská hudba a že je na začátku filmu zachycena romská ulice, ale to je asi vše co bych k tomu filmu přičetl k dobru. Musím opět k české kinematografii napsat, že se jedná o další zbytečný film, který nemá co nabídnout. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky.... ()

sud 

všechny recenze uživatele

V televizních reklamách, v době kinopremiéry, běželo několik vtipných kratičkých ukázek z filmu s dovětkem: "Přijďte se do kina bavit na Roming". Ty, zhruba tři nebo čtyři, vtipné scény a hlášky ve filmu sice jsou, ovšem jsou rovněž jediné z téměř dvouhodinového filmu. Zbytek je prázdná nuda. 30%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Lacná cigánska roadmovie. Za zmienku tu stoja snáď len predstavitelia dvoch hlavných úloh. Bolek Polívka a Marián Labuda stvárnili svoje postavy veľmi presvedčivo. Chvíľami som zabúdal, že sú to vlastne obyčajní gádžovia. Nebyť ich dvoch, tak "ROMing" by bol takmer o ničom. ** ()

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama