Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (413)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Svojho času asi najlepšia súťaž, aká kedy šla na obrazovkách. V deväťdesiatych rokoch ešte vo veľmi mladom veku som Hry bez hraníc doslova hltal. Keď som na jeden z dielov narazil dnes, bolo mi jasné, že zo súčasného pohľadu to vyznie už tak zastaralo, neprofesionálne, zlá kamera, slabí moderátori. Ale pred 25-30 rokmi to tak neprišlo. Bola to zábava, na ktorú sa dá nostalgicky spomínať. ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, patřily Jeux sans Frontiéres mezi moje nejoblíbenější TV pořady. Když je začala loni ČT opakovat, nemohl jsem se dočkat, bohužel jsem byl značnou část repríz mimo, takže jsem je nestíhal. Naštěstí existuje internet, jak jsem ale zjistil, o prázdninách se vysílalo jenom asi 25 dílů a zbytek jaksi chybí, doufám, že to ČT naparaví a dovysílá i zbytek. Takovéhle soutěže v dnešní době chybí. Nova chce nasadit jakousi americkou kravinu na podobné téma, ale to už není tak roztomilé, tak pěkně zpracované a tak slušné, jako byly Hry bez hranic. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála kultovních věcí mého dětství a právě jako malý jsem toužil se zůčastnit (ono možná i dnes). Závody v takových hloupostech s originálními rekvizitami a kulisami. Pokaždé jsem se u toho výborně bavil, ale co hlavně... člověk mohl fandit našim v oranžové! -"Republika Čéka!" ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Program som ako decko miloval. Pravidelne som s rodičmi usedal pred bedňu a fandil tým "našim" ;) Myšlienka hier je ale platná aj dnes, aj keď, žiaľ, neviem o tom, že by nejaká krajina pokračovala v tejto tradícií. Výborný nápad, skvelá zábava. Zbožňoval som "šľahnuté" témy, podľa ktorých krajiny pripravovali hry aj jednotlivé disciplíny. Bola to taká malá, pravidelná "kinderolympiáda" :) ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tyto Hry probíhali i u nás v Třebíči na Polance. Díval jsem se na ně se svoji sestřenicí, kterou jsem od té doby neviděl. Pro mě nejlepší hry všech dob. Přímo pocitově impozantní dílo. Nejnádhernější pocity, jaké jsem kdy zažil před televizní obrazovkou. Jsem rád, že jsem je našel tady na csfd.cz. Jediné co mě mrzí, že je to k nesehnání. Naprostá dokonalost si zaslouží mé plné ohodnocení. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Statisticky nejhorším státem v soutěži se stalo Nizozemsko. Přestože se her plně účastnilo po deset sérií (a to v letech 1970–1977, 1997 a 1998), ani jednou nevyhrálo finále. (CANNIBAL)
  • S myšlenkou sjednotit země Evropy zábavnou formou přišel francouzský prezident Charles de Gaulle. (Ded@M@tes)
  • Českoslovenští a čeští soutěžící vyhráli 4 z 5 ročníků her, kterých se zúčastnili (3 letní hry a jedny zimní). Jediný ročník který čeští soutěžící nevyhráli byl ten, kterého finále se konalo v roce 1993 v Karlových Varech (družstvo Šumperka v něm skončilo těsně druhé za Maďarským Kecskemétem). Jeden ze soutěžících reprezentující město Šumperk byl tehdy ještě neznámý Aleš Valenta (Olympijský vítěz v akrobatickém lyžování ze Salt Lake City 2002). (Sau)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama