Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scénář:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrají:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(více)

Recenze (296)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nebýt malé vnučky, která si seriál velmi oblíbila, byl by mě tento slovenský sitkom minul. Neviděla jsem všechny díly, ale působil na mne sympaticky a díky měkké slovenštině se dobře poslouchal. Vtipné hlášky a příběhy z každodenního manželského a sousedského soužití mě občas rozesmály. Jedná se o lidovou zábavu v rodinném duchu a proto nelze tento počin slovenské televize porovnávat s americkou či britskou produkcí, které mají v tomto žánru dlouholetou tradici a zcela jiný druh humoru. Nenucenost herců a jejich plné nasazení, vzájemné popichování a přehrávání dává tušit, že i oni se při natáčení dobře bavili. Slušný průměr a na přání vnučky musím ještě hvězdičku přidat. ()

klokyn 

všechny recenze uživatele

Prvá séria ešte mala nejakú úroveň, potom však tento seriál čoraz viac upadal a tretia séria už stála len na prvoplánových vtipoch a akože smiešnych grimasách hercov. Nečudujem sa, že Marcin spoluprácu ukončil, zrejme sám videl úpadok a postupný krach nielen seriálu, ale aj jeho spoločnej spolupráci s Krausom. V čase písania tohoto komentáru som momentálne dokonca zo susedov znechutený, pretože akonáhle prepnem na Markízu, tento seriál tam beží. Momentálne prebieha asi štvrtá repríza sitkomu, čo už je len pre silné žalúdky. Markíza chce z toho asi ťažiť donekonečna. ()

Reklama

ethos 

všechny recenze uživatele

Tento druh humoru nechápem a dúfam, že ani nikdy nebudem príde mi to ako trapný humor pre dôchodcov, ktorý si vždy raz do týždňa večer pustia susedov a potom sa na nich zvyšok týždňa tešia. Tak tak fakt nechcem skončiť. A jak tak pozerám na tie kometáre pod tak mám pocit, že český priatelia nás majú tak trochu za debilov a ja sa im ani nečudujem, po vzhlidnutí tejto sračky. Odkazujem im však, že ja mám tiež o veľa radšej čeké humoristické programy a že väčšina Slovákov považuje susedov za sračku. Teda aspoň dúfam. ()

waits odpad!

všechny recenze uživatele

Jako první díly Heleny. Tvůrci si myslí, že sitcom se vytváří tak, že se naprosto nezajímavé, natožpak směšné, dialogy doplní huronským smíchem, herci se pak, aby kompenzovali nebo možná podpořili, čert ví, pitomost děje pitvoří nebo deklamují jako v oblastní Sokolovně v amaterském divadle. Myslím, že bych taky mohl být scénaristou. Nekecám. Latka je totiž tak nízko, že jím může být každý. Hlavně hodně samplovaného smíchu! ()

fredisek odpad!

všechny recenze uživatele

Sitcom vás musí oslovit po jednom díle. Nemá smysl čekat na to, co se stane, jelikož tenhle žánr je přece vystavěn na situaci. Když se salvy smíchu spouštěly i po obyčejném "ahoj" (ostatně ony ty salvy smíchu neustávaly skoro vůbec), tak jsem si řekl, že BUĎ JSOU SLOVÁCI EXTRÉMNÍ OPTIMISTÉ, NEBO PRODUCENTI TOHOHLE SERIÁLU EXTRÉMNÍ TRAGÉDI. Hádal bych spíš to druhé. Další důkaz (po českém Comebacku, nebo Heleně), že sitcom zvládají leda tak Angličané a Američané, a asi nemá cenu jim permanentně lézt do zelí. I když bych rád jednou pustil televizi a v ní viděl komediální seriál, který by mě bavil stejně jako Přátelé nebo The Big Bang Theory a přitom jeho originálním zvukem byla čeština (případně slovenština). Sitcom je jeden z nejnáročnějších žánrů vůbec. Musíte permanentně bavit, nemáte možnost si na pět deset minut odpočinout jako v celovečerní komedii. Tady každá sekunda hraje roli a každá druhá sekunda musí být vtipná. Jenom apeluji na všechny případné tvůrce českých sitcomů: Se švejkovským "humorem" na české publikum nechoďte. Budu velice vděčný za sofistikovaný sitcom, opravdu moc. ()

Galerie (605)

Zajímavosti (130)

  • Série se natáčela v Ateliérech NAD v bratislavském Ružinově. (Duoscop)

Reklama

Reklama