Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrtelný virus vyhladí stovky tisíc životů ve Velké Británii. Aby britská vláda zabránila dalším smrtím, rozhodne se postavit zeď, která zadrží nakažené v zemi vzniku epidemie, Skotsku. Ten, kdo se pokusí o útěk, zemře. Sama zeď je tak masivní bariérou, že se nikomu nepodaří dostat ven. Ani dovnitř! Skotsko bylo zavřeno před zbytkem světa – navždy… Za 25 let je virus jménem „Sekáč (Žnací stroj, Žnečka)“ úplně zapomenut. Jenže teď začal v Londýně znovu vylézat na povrch. Vláda nemá na výběr a musí za bariéru poslat elitní jednotku, jejíž úkolem je objevit práci doktora Kana, který byl už jen kousek od objevení léku na „Sekáče“. To, co je čeká za zdí je záhadou, pekelným prostředím ruin. Co objeví, však přesahuje nejdivočejší představy kohokoliv z nás. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (797)

Filmpub.cz (Jiří Šíma)

"Soudný den je krutá zábava pro zkušeného diváka, který má již nakoukáno něco od Šílených Maxů počínaje, po Úsvit mrtvých konče. Na film je nutno nahlížet jako na totálně fiktivní výpověď jednoho srandisty - Marshalla, který se rozhodl parodovat vše, na co si vzpomněl. Jen se divím, že mu na to dal…"

Filmweb.cz (Filip Šula) odpad!

"Kromě charismatických postav chybí snímku také propracovanější akce, zaujme maximálně závěrečná automobilová honička, v níž se čtyři lidé za jízdy perou na předních sedadlech bentleye. Film Soudný den je ve zkratce zbytečnou a neoriginální variací na známé téma, která postrádá vše, co akční sci-fi…" více

Kinema.sk (Jano Hušták)

"Prezradiť môžem to, že scenár Súdneho dňa nemá žiadne prehnané ambície a dôkladne pokrýva celú paletu žánrových klišé. V niekoľkých miestach, kde sa Marshall snaží o obmeny, sa ktovieako netrápi logikou či uveriteľnosťou deja, a tie zákonite trpia. Problematické sú najmä záverečné fázy príbehu, pri…" více

MovieZone.cz (Matěj Svoboda)

"Soudný den je zkrátka problematický film. Jestliže přistoupíte na pravidla hry a smíříte se s tím, že Neil Marshall si natočil tuhle divočinu čistě pro radost z toho, že si může dělat co chce, užijete si ho se vší jeho úchylností a divokostí. Jestli se však váš nadhled a režisérova vize nesetkají,…" více

Playall.cz (Lubomír Hort)

"Tento snímek už znova vidět nemusím, ale kdybych na něj nešel, tak bych toho setsakramentsky litoval. A to samé doporučuji i vám. Uvolněte se, jděte se pobavit. Jděte na Doomsday a podpořte režiséra, ať opět natočí další skvělé, akční béčko. Já se prostě chci bavit a doufám, že chcete i vy…"

Premiere.cz (Radim Bartík)

"Tvrďačka s atletickou postavu Rhony Mitry životu nebezpečné momenty většinou jen suše komentuje krátkými nadávkami: nepohne s ní ani brutální mučení. Její silácké pózy ale časem začnou být k smíchu, a stejně tak neobstojí ani zbytek filmu. Explodující či useknuté hlavy vypadají dobře, stejně jako…" více

Tiscali.cz (Petr Koten)

"Většina akčních scén v Soudném dni důstojně zapadá mezi střední kinematografický proud, souboje ani závěrečná honička nenudí. Marshall má cit pro napětí i obrazovou kompozici, vypůjčené nápady občas realizuje lépe než tvůrci originálu. Snímek jako celistvé dílo ale sotva obstojí. Postrádá to…"

Velkaepocha.sk (Petr Šváb)

"Celkově je Soudný den spíše horší film. Co se týče konce světa, už jsme na plátně viděli ledacos, ale uvažte: Chladná, hrubá, necitelná žena zabíjí lidi jako mouchy při policejním zásahu v Londýně; dá si cigaretu; dostane za úkol zachránit svět; vlítne mezi tlupu krvežíznivých potetovaných kanibalů…" více

Související novinky

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama