Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (457)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Zaneprázdnená sociálna pracovníčka dostáva k 38 prípadom, na ktorých pracuje, prípad číslo 39. Ten sa zdá byť klasickým prípadom, kedy dieťa musí odolávať zneužívaniu zo strany rodičov. Keď ale rodinu navštívi, zisťuje, že tento prípad nie je rozhodne obyčajný a že sa v domácnosti odohráva niečo tajuplné. - Myslel som si, že som tento horor pred pár rokmi dosť nadhodnotil, ale po opätovnom pozretí som o tých piatich hviezdičkách úplne presvedčený a už dlho som nevidel niečo, čo by ako horor fungovalo podobne ako Case 39. Scenár tu je naprosto vynikajúci a jeho prevedenie do finálnej podoby je úžasné. Výber Jodelle Ferland do úlohy dievčatka je vynikajúcou volbou, pretože toto dievča sa pre tento žáner narodilo a vo výborne zvolených kostýmoch vyzeralo ako dieťa gotiky. Nemám v hororoch rád Hollywoodske herečky, ale táto pani Renée Zellweger tu naprosto hviezdi a každá jedna scéna s ňou je presvedčivá. Atmosféra je miestami hodně hustá a niektoré scény patria k tomu najlepšiemu z 2000s. V podstate celé to budovanie príbehu a to, že tvorcovia nechávajú dosť možností pre fantáziu diváka, mi na tomto snímku imponovalo najviac, pretože je tu použitý ten najfunkčnejší prístup k tomuto žánru a mohli by sa z tohto učiť všetci béčkoví tvorcovia. Podarila sa aj technická stránka s velmi štýlovou kamerou, creepy soundtrackom a výbornou grafikou efektov. Záver je výborne zvládnutý a len umocnil môj pocit uspokojenia. O negatívach k tomuto filmu nemôžem nič napísať, pretože som žiadne nenašiel. Pár vonkajších faktorov vplývajúcich na tento horor sa ale nájde. Hlavne ten, že v roku 2009 vyšiel dosť podobný horor, ktorý je zároveň mojím najoblúbenejším moderným hororom. Táto téma mi jednoducho sedí. A je tu aj jedno sklamanie. Režisér v roku 2009 vydal v USA dva špičkové horory a potom sa vrátil do Nemecka a začal tvoriť TV produkciu, čo je obrovská škoda, pretože jeho talent je bez hraníc. + Jodelle Ferland + herec z Jigsaw + herec z The Midnight Meat Train a 10 Cloverfield Lane + herečka z The Babadook + 2 herci z iZombie + 2 herečky z iZombie + herec z The Whispers a The Exorcist + herečka z Annabelle a Annabelle: Creation + herečka z Dawn of the Dead + herečka z Leprechaun: Origins a iZombie ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec poměrně spíše zklamání, od režiséra Pandorumu jsem čekal o něco víc, navíc když to je ve stylu Orphan. Ale bohužel je tu sice pár slušných scén třeba sršně s Cooperem nebo sem tam lekací scéna, ale je to naprosto zabitý nehereckým prknem jménem Ferland, je neuvěřitelné že tahle holka hrála v Silent Hillu hodně slušně a v Seedu taky nebyla nejhorší a tady předvádí fakt něco neuvěřitelnýho že kdybych byl Zellweger(která už má nejlepší za sebou) tak jí zabiju hned v úvodu nebo aspon při scéně s hráškem. Bohužel tam kde Orphan překvapuje tam Případ ztrácí a hlavně ho ubíjí debilní konec plný efektů který by se myslím film obešel. Těšil jsem se ale nakonec jsem zklamán ale ne nijak extra. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Po zprvu celkem dobrým začátku s nasraným fotříkem, se zase rozehraje dobře známej příběh o ztělesněným zlu a jde to od 10ti k 0, ne že by to teda bylo vyloženě špatný, ale nic novýho pod sluncem a mnohdy to je docela stupidní, navíc Renée Zellweger se sem moc nehodí, sama by asi chtěla něco hereckýho předvést, ale nemá moc co, může tak maximálně pištět a utíkat, naproti tomu Jodelle Ferland sice má co hrát, ale moc sem jí to nevěřil. Průměr, ale zabavilo to a vraždy rozhodně vynalézavý ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Případ číslo 39 je velmi milý horůrek se zajímavým příběhem a solidní gradací. Jodelle Ferland je ve své roli *spoiler ďáblíka konec spoileru* skvělá. Renée Zellweger moc nemusím, protože je ošklivá, ale zde mi to příliš nevadilo. Já ty 3* budu muset skutečně dát, protože filmu, jako hororu, skutečně nemám moc co vytknout. Ke konci jsem si sice trošku pospal, ale vem to čert, nebo bych měl snad napsat vem to ďábel? Jeden z povedenějších hororů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho jsem otálel s puštěním tohoto filmu, přestože jsem k tomu neměl žádný pádný důvod. Nemám totiž žádnou averzi vůči Renée Zellweger (moc tuto herečku neznám a Deník Bridget Jonesové jsem nikdy neviděl…), navíc mi filmy o „divných“ dětech nikterak nevadí. Jen prostě nebyla chuť a hlavně jsem svou pozornost věnoval jiným filmům. Poslední dobou jsem však už přesycen céčkovými monster filmy a tak jsem se rozhodl nasměrovat svou pozornost jinde a hlavně si dodělat pár restů (no vlastně jich mám celou hromadu, co se hororového žánru týče). Nejčastěji je tento film porovnáván s Orphanem (který jsem viděl) a nezbývá mi nic jiného, než souhlasit s názory, že Case 39 je prostě po všech směrech slabší. To však neznamená, že by se Alvartovi nepodařilo natočit průměrnou podívanou, která by měla skončit někde v odpadkovém koši. Příběh nám místy nabídne docela zajímavou atmosféru, která se sice snaží rozpoutat psychologické peklo, ale vytvořené napětí hodně krát sráží na kolena nudnější pasáže a předvídatelné „lekačky“. Navíc mi přijde, že je zde i spousta nedotažených scén, které si zasloužily mnohem lepší zacházení a hlavně propracovanost. Přitom taková scéna s troubou nevypadala vůbec špatně. Trošku to už však skřípalo v uvěřitelnosti momentů, kdy přišly o život některé postavy. Nicméně Case 39 místy nabídlo divákovi docela zajímavou podívanou, herecké výkony taky nebyli nejhorší a našlo by se tu několik momentů, kvůli kterým stojí za to vidět tento film. Takže za mě průměrné hodnocení. 50% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Scény, kde byla Emily (Renée Zellweger) zachycená u ohně, byly natáčeny v blízkosti skutečného ohně. Jedinou výjimkou je scéna, kde sedí na gauči, zatímco místnost je v plamenech. Tento záběr se natáčel na dvakrát. (beran-ek)
  • Rozpočet činil 27 000 000 $. Film se natáčel v Burbanku v Kalifornii a ve Vancouveru a Coquitlamu v Kanadě. (beran-ek)
  • První plánovaná premiéra filmu se měla konat v únoru 2008, ale byla ještě několikrát odložena. (Chatterer)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama