Reklama

Reklama

Neuvěřitelný život rockera Coxe

  • USA Walk Hard: The Dewey Cox Story (více)
Trailer
Komedie / Drama / Hudební
USA, 2007, 92 min (Director's Cut: 120 min)

VOD (1)

Kdyby Dewey Cox skutečně žil, prošlo by jeho ložem přes čtyři stovky dívek a paní, zplodil by přes třicet dětí a třikrát by ochutnal vlastní svatební koláče. A nejen to. Kdyby Dewey Cox žil, zcela jistě by se stal jednou z největších rock'n'rollových a vůbec hudebních hvězd, co kdy chodily po planetě, a klaněl by se mu celý svět. Dokonce by měl i vlastní hudební show, do níž by za ním klidně zašel třeba Elvis Presley nebo The Beatles. A protože by Dewey Cox byl opravdový drsňák, nepochybně by ochutnal veškerý alkohol a všechny drogy, které se dají sehnat. Kdyby tedy skutečně žil. Jenže on nežil... Ve výborné parodii na populární hudební životopisy, jako jsou Walk the Line nebo Ray, se kromě známého Johna C. Reillyho v úloze sekáče Coxe ve vedlejších rolích objeví také Jack Black či Patrick „Bobby Ewing“ Duffy. Scenáristou hudební komedie je Judd Apatow, autor briskních komedií Zbouchnutá a 40 let panic, režie se chopil Jake Kasdan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $18,317,151Tržby Celosvetovo $20,575,243Tržby za predaj DVD v USA $15,656,853 //počet predaných kusov 801,130║ Zábavný úlet s výborným Johnom C. Reillym, plus k tomu pekné chytľavé pesničky. /60%/ ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Když jsem se tenkrát ožral a poblil na koncertě Kelly Family, kde jsem dělal dozor své alternativně nezávislé sestře, myslel jsem si o sobě, že jsem ten největší rockový bouřlivák pod ocelovým nebem. Ale zřejmě jsem příliš předčasně usnul na vavřínech. Kam se seru na Deweyho Coxe! Takoví lidé by měli vyhrávat Týtý a Slavíky namísto slušňáka Karla, který by nezobral drogu ani po čtrnáctidenním žhavení lebky zvaném Budík na Guantanamu. Přiznejme, že tahle komedie jednoznačně leží a padá na panu Reillym, který je dostatečně necharizmatický až odpudivý na to, aby působil jako rockenrollová hvězda světové extratřídy vtipně. Navíc podává naprosto bezchybný herecký výkon a toho čtrnáctiletého retardu s hlasem jako zvon má vepsaného ve tváři a nezvyklá ho ani, když mu zfetovaný bedňák mává čurákem přímo před očima. No, hluchých míst je tu stejně jako vtipů, u kterých bych hýkal, přesto jsem se párkrát od srdce pousmál a u hitovky Rock Hard bych sundal i sako, aby mi nepřekáželo při mém erotickém tanci, ale bohužel jako rocker žádné nevlastním. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek jsem viděl v Director's cutu a je opravdu tvrdý oříšek. Já se celou dobu výtečně bavil. Ale to je tím, že mám rád parodie (a tahle opravdu nemusela jít po kolena do bažin plýtké zábavy, jako jiné dnešní parodie které se tímto probrodí do kategorií B až C), viděl jsem většinu filmů z "vlny hudebních biografií" a osobnosti a období na které se zde naráží mi nejsou neznámé. Občas to bylo až moc "ujeté", ale i tak ty dvě hodinky příjemně utekly. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Pri životopisných filmoch sa vždy nudím, výnimkou je snáď len Forrest Gump. Walk Hard je presne tým čo od neho čakáte. Má v sebe skvelú hudbu, niektoré skladby sú remakenuté dokonale, dostatok humoru-bluesové solo Dewyho za mladých čias či drogový kútik sú nezabudnuteľné, avšak aj určitú dávku nudy, aby sa nepovedalo. Beatles skvelí, samotné parodovanie životopisu sa tvorcom podarilo zachytiť veľmi dobre, židia sa nezaprú a ukončím opäť pri nežnejšom pohlaví - scéna Odette Yustman ako spolu s Deweym fajčila MJ, je najsexy časť filmu. Odporúčam, ale pozrieť si kino verziu, director´s cut je príliš dlhý, najmä počas stredného obdobia neuveriteľného života rockera Deweyho Coxa:) ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"Smell that shit, baby!"Že Apatow je zárukou kvality, je jasné. Ale že Walk hard bude taký nárez som nečakal. Najmä po pár minútach, keď Dewey prerezal vlastného brata napoly som si povedal, že to bude blbosť. Na moje prekvapenie sa však stal opak a ja som sa počas celého filmu excelentne bavil. Tých hlášok tam bolo neuveriteľne veľa, situácie boli tak absurdné a "nekorektné", že moje výbuchy smiechu boli veľmi časté. A úsmev som mal na tvári počas celého filmu. A to niesom fanúšik životopisných filmov o muzikantoch(veľa som ich nevidel, ak vôbec nejaký...) a hudobné filmy nemám veľmi rád. Ale tu ešte aj hudba bola výborná(najmä skladbu Walk hard nemôžem vyhnať z hlavy a Let's duet je geniálna-tie slová...). Walk hard je ešte o triedu lepší ako Knocked up a Superbad. Jedna z najlepších komédií. Škoda, že o nej vie len málo ľudí. Zaslúžila by si určite väčšiu pozornosť. A scéna prvého kontaktu Deweyho s trávou ma rozsekala: Sam: [after Dewey accidentally barges in a room filled with smoke and groupies] [coughs] Sam: "Get outta here, Dewey!" Dewey Cox: "What are you all doing in here?" Sam: "We're smoking reefer and you don't want no part of this shit." Dewey Cox: "You're smoking *reefers*?" Sam: "Yeah, of course we are; can't you smell it?" Dewey Cox: "No, Sam. I can't." Girl Groupie: "Come on, Dewey! Join the party!" [takes a hit off a joint] Sam: "No, Dewey, you don't want this. Get outta here!" Dewey Cox: "You know what, I don't want no hangover. I can't get no hangover." Sam: "It doesn't give you a hangover!" Dewey Cox: "What if I get addicted to it or something?" Sam: "It's not habit-forming!" Dewey Cox: "Oh, okay... well, I don't know... I don't want to overdose on it." Sam: "You can't OD on it!" Dewey Cox: "It's not gonna make me wanna have sex, is it?" Sam: "It makes sex even better!" Dewey Cox: "Sounds kind of expensive." Sam: "It's the cheapest drug there is." Dewey Cox: [at a loss and out of excuses] "Hmm." Sam: "You don't want it!" Dewey Cox: "I think I kind of want it." Sam: "Okay, but just this once. Come on in." [videl som director's cut] ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Postava Deweyho Coxe (John C. Reilly) si vzala více či méně inspiraci z Johnnyho Cashe a filmu o něm (Walk the Line, 2005). Stejně jako Cash, krom toho, že jsou oba muzikanti s výjimečným životem a nesmrtelnou hudbou, zemřeli oba v 71 letech, 4 roky po sobě. (ArsenalEagle)
  • Keď je vo filme vidieť rebríček najpredávanejších pesničiek, Deweyho fiktívna skladba Walk Hard je na štvrtom mieste. Na prvých troch boli skutočné hity: #1 You, You, You od skupiny The Ames Brothers, #2 No Other Love od speváka Perryho Coma, #3 P.S. I Love You od skupiny The Hilltoppers. (U_S_O)
  • Dewey Cox rozbije v průběhu filmu 6 umyvadel. (Baffer)

Reklama

Reklama