Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 3
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (1 531)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

strašně jsem se na to těšila a věděla jsem proč :) jak mě mnozí připravili, že to není zas tak úžasný jak se zdá, čekala jsem všechno.. ale co jsem viděla.. předčilo moje očekávání.. sklidem a čistým svědomím můžu tvrdit, že příběh o proti Šifře, byl zajímavější.. a to mám Šifru velice ráda.. udělat krimi z voleb papeže.. no klobouk dolů :) on ten Brown ví jak lidi zaujmout :) Tom Hanks mě opět dokázal, že i když stárne, na jeho herectví to nemá vliv :) k tomu vynikají výkon Ewana McGregora a i ostatních, k hudbě Hanse Zimmera se nemusím nijak zvlášt vyjadřovat.. pro mě je to "Bůh" a tak nádherně dotváří celou atmosféru, že i v takovým vedru, jsem měla husí kůži :) a práce pána Rona Howarda se mi začíná líbit.. z podprůměrný knihy udělal nadprůměrný film :) i když se na filmu najde mnoho chyb a několik přehnaností.. dokáži je odpustit, já jsem se prostě ani chvilku nenudila.. plus ta úžasná architektura.. za mě 90% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Instantní rychlokurz symbologie aneb expertem snadno a rychle, kdy sám slovutný profesor Langdon je v lekcích o hodinu napřed a orientaci v prostoru, tak může zvládat téměř kdokoliv stačí jen sledovat šipky a drobečky, které cestou upustili Jeníček s Mařenkou. Slibně se rozvíjející začátek zaplněný nepřeberným množstvím makrozáběrů, kdečeho a podbarvený chytlavou hudbou Hanse Zimmera, však hodně rychle zabředává do řídké kaše ukuchtěné z těch nejlevnějších ingrediencí, které byly dostupné na trhu. Na začátku se sem tam objevuje snaha vyprávět ale v momentě, kdy se začne utíkat jde vše do kopru. Cesta z bodu A do bodu B zpět do bodu A přes bod C ve výsledku působí dost kostrbatě. Navíc jsou Andělé a démoni ochuzeni o výpravnější lokace z Šifry a Iena McKallena. Takhle se tváří jako hybrid mezi Sběrateli kostí a Purpurovými řekami. Předlohu jsem nikdy nečel ale kam se bude děj ubírat mi bylo jasné už v okamžiku, kdy se na plátně objevil hlavní padouch jehož odtajnění na konci mělo být vrcholem filmu. Scénáristické berličky a nelogičnosti tu tvoří převážnou většinu děje a zapříčiňují infotainmentový efekt, díky němuž se k Andělům rozhodně v budoucnu rád vrátím, i když je to takové ošklivé mňoukající koťátko. Dan Brown asi vážně nemá rád Vatikán a už vůbec ne umění jako takové. 5/10 PS: třetí hvězdička je za scénu s fontánou, v níž Langdon dokázal, že není tak blonďatým jak se mohlo zprvu zdát. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Více akce a násilí, zajímavé .... ovšem nedostačující, zpracování Angels & Demons mi přišlo spíše jako Cestománie po Římu, občas nucené, hloupé, předvídatelné a naivní, .. ale přesto dobrý Thriller, který má zase něco do sebe. Hudbu měl na starost opět vynikající Hans Zimmer a Ayelet Zurer byla opravdu elegantně sexy. Od příběhu jsem čekal mnohem více tajemna a zamotanosti. Záběry byly i zde opravdu dobré a atmosféra na diváka jen dýchala. 60 % ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

KOMENTÁŘ MŮŽE BÝT CHÁPÁN JAKO SPOILER!!! Vyčítat Danielu Brownovi to, že neumí napsat knihu tak, aby nemusel kopírovat pointy z jeho předchozích knih, je stejně bezpředmětné, nefér a hloupé, jako vyčítat Stellanovi, že nám nezazpíval pár hitovek od ABBY. Andělé a démoni se mi líbili hodně, i když jsem už v necelé půlce filmu věděl, kdo je hlavní „bad guy“. To bych ale rozhodně nebral jako mínus, protože jak už jsem zmínil, je to chyba autora. Chtěl bych vyzdvihnout především zajímavé lokace, soundtrack geniálního Hanse Zimmera (ten chlap už dlouho nedostal Oscara, takže mu fandím při příštím předávání těchto plešounů) a mého oblíbence, Ewana McGregora, který byl jednoduše skvělý. Plný počet si zatím nechávám pro druhé zhlédnutí, ale už teď to ode mě má čisté 4 *. Přiznávám, že hodně velkou část má na tom právě geniální hudba od geniálního skladatele. Vzdávám ti hold, Hansi!!! Po druhém zhlédnutí na DVD: Tak to necháme na těch čtyřech. Ale kdybych měl hodnotit jen Zimmerovu hudbu, tak by to bylo nekompromisních pět! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„When you write about us, and you will, do so gently.“ No nevím, kardinále Straussi.. Hanks sice přestal chodit ke kadeřníkovi Nicolase Cage, leč Howard to znovu pojal příliš bezpohlavně a se symbolem dolaru protáčeným na zornici mě přesvědčil, že některé knihy by i přes vidinu cinkotu naditých měšců měly zůstat pouze na papíře. Navíc mi tam moc nesedl Ewan McGregor, při jehož projevu před Konkláve zhruba v prostředku filmu jsem marně čekal na letící půllitr od Begbieho se slovy: „Nikdo odsud neodejde, dokud se nezjistí, kdo to hodil!“ Příště prosím Rone znovu ze svaté půdy Vatikánu, kde by tentokrát pod názvem "Ďáblovo střívko" mohl Bob Langdon hledat automat na kondomy (o jehož užitečnosti zde ví hoši z Trpaslíka své..) ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Ron Howard prohlásil, že plánuje dokončit o Robertu Langdonovi (Tom Hanks) trilogii díky zfilmování dalšího příběhu, dosud nevydaného. Později se jím stalo Inferno (2016). (TomikZlesa)
  • Jelikož vatikánští představitelé považují snímek za urážku svého náboženství, nedostali se filmaři do žádné z církevních památek. Bazilika svatého Petra, Sixtinská kaple, náměstí Svatého Petra, Piazza Navona nebo interiéry Pantheonu tak vznikly ve studiích Sony Pictures v Los Angeles. (Olík)
  • Takisto ako predtým Da Vinciho kód (2006), bol aj tento film v štáte Samoa zakázaný, pretože je údajne v rozpore s kresťanskou vierou. (Greenpeacak)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama