Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Recenze (458)

John8 

všechny recenze uživatele

Úžasně!!!! Každý díl jsem sledoval s dokořán otevřenou pusou! Dokonalé nápady! Pozor příběh začne nabírat na Hutnosti až v 2. díle! Vydržte a budete slastně odmněněni. Jen to mělo skončit dřív (každý pochopí:)) ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní seriál. Ale dle mého názoru pořád ne tak dobrý, jako Fullmetal Alchemist. Možná je to tím, že přece jenom je tohle více surovější seriál. Nutné vidět, rozhodně strčí do kapsy kde jaký seriál s opravdovými lidmi. Tohle staví na příběhu tak jako většina anime. Proč mít krásné efekty, když stačí zajímavý příběh.. ()

Voloda737 

všechny recenze uživatele

Môj prvý kontakt s anime a hneď trefa do čierneho! Štýl rozprávania a celkovo príbeh ma pohltil. Sem-tam napätie zakolísa a dej sa zbytočne zamotáva, ale je to len malá chybička krásy. 90% ()

glitter 

všechny recenze uživatele

Neskutečné zklamání. Začátek byl něco naprosto nepopsatelně geniálního. Seděla jsem jen připoutaná k obrazovce a sledovala díl za dílem, protože se prostě nedalo přestat dívat. Light versus L, génius versus génius, to všechno doprovázeno výbornou hudbou. Všechno nabíralo neskutečné obrátky a pak najednou přišlo první zklamání po přibližně 17. díle s nástupem Yotsuby a též díky Mise, která se stala ještě víc nesnesitelnou. Misa měla tak "působivý" charakter, že mě to dokonce donutilo se přestat na Death Note úplně dívat a opět jsem ho pustila až po mnoha týdnech. Nicméně seriál už pak tak jako tak ztrácel kouzlo po každém díle a jakmile se objevil Near, ztratil snad i ten poslední zbytek. L měl takové podivné charisma, i Mello byl něčím zajímavý, ale Near na mě bude vždy působit jen jako přerostlé dítě (což teda i možná byl účel, ale rozhodně mě to do kolen nedostalo). Ke konci se už i objevovaly snadno čitelné chyby a nesmysly a konec samotný byl naprostým podkopáním celého seriálu. Čtyři hvězdičky za první polovinu, nebýt té druhé, dala bych i pět. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Japonci konečně pochopili, že mýchat dohromady x-žánrů a kreslit postavy, které už nevypadají ani vzdáleně jako lidi se prostě lidem jednou přežere. Máme tu jednoduchou výchozí situaci s minimem odboček. Co mě ale opět štve jsou občasné nelogické dějové zvraty (chování bývalé agentky FBI, přílišná překombinovanost intelektuálního souboje dvou hlavních "hrdinů"). - 70 % ()

brunnerka 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších moderních seriálů! :) Hlavně v první polovině! Fandila jsem prvnímu L. Light je na mě moc sobeckej. ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

Strhující, napínavé, komplexní. Detektivka podle mého gusta. Jen ten Yagami Light nebyl až tak geniální... L byl asi ten nejnesypmatičtější prudič v historii anime. ()

Sorry 

všechny recenze uživatele

Souboj dvou géniů, skvělá atmosféra, vynikající příběh i propracované postavy. Ačkoliv se jedná o anime, narozdíl od většiny zde nedochází ke krvelačným bojům a polosvlečené prsaté hrdinky tu nejsou. Po příchodu Misy kvalita klesla, po urcite udalosti jeste vice. Prvni cast ale rozhodne 4 hvezdicky. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Toto je moj prvy animovany serial od Japoncikov. Zo zaciatku som si myslel, ze ma to nebude bavit, pretoze je to animovane. Ale pribudajucimi castami ma to zaujalo po scenaristickej stranke, ktora sa ale zvrtla do vacsej komplikovanosti a potom ma to uz ani tak nebavilo sledovat, ako prve casti serialu. Ani uvodna znelka pocas titulkov nebola zla a dokonca asi v druhej polovici tejto serii casti aj troska pritvrdili, co sa tyka skladby. To som fakt necakal, ze tak tvorcovia serialu zalovia aj do tvrdsieho ranku hudby. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Zhodnotím to krátce, protože to tu bylo řečeno už několikát: První půlka je fajn, příběh se vyvíjí a člověka zajímá, co bude dál. (Pozor spoiler) Ale po smrti L úroveň seriálu spostupně klesá. Akce v posledních dílech má všechno zvrátit, ale jen se začínají kupit nelogičnosti. Vznikají tak situace, které jsou tu jen od toho, aby navodily pocit zamotanosti. Kdyby bylo po mém, měla by tato série o cca 13 dílů méně. Nemůžu se navíc zbavit pocitu, že byl seriál svými postavami, animací, hudbou, obsesemi hrdinů a "stylovostí" určen pro náctileté publikum, aby vyrejžoval, co to dá, a stal se rychle kultem (na který se ale postupem času zapomene). Za mě jsou to lepší 3 hvězdičky. P.S. Přijde také někomu (kromě mně) naprosto nemístné otálet se zatčením (případně odstraněním) hlavního podezřelého (a použitím starého dobrého fyzického násilí), když denně umírá XY lidí, které podezřelí zapsal do svého deníku?? :-) Tato série mi byla doporučena, jakožto psychologické detektivní drama. Já myslím, že nemá příliš společného s psychologií - je dost plochý, stejně jako postavy povrchní. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

První polovina výborná, druhá mnohonásobně slabší a ke konci otravně nudné a překombinované. Hlavně zbytečně moc postav. I tak ale zůstává dobrý dojem z první poloviny seriálu. 7/10 ()

kobliha 

všechny recenze uživatele

Fakt zaujímavé asi do polovice (cca 15. časť). Potom sa to dáko zvrhne. Nastane akoby iný seriál, epizódy nie sú o napätí, ale o monológoch postáv a divných rozhodnutiach, čo je kure*sky nudné. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

skvělý koncept ... nedotažený dějem ... málo rozvinutý v pozadí světa démonů ... málo vysvětlený v pravidlech prolínání světů ... a koncem úplně debilní ... tak už to bývá u podobných počinech u Japončíků ... ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Death Note sa velmi rychlo zaradi medzi mojich TOP 10 serialov o tom niet pochyb. Od zaciatku, od prvej minuty po poslednu tento serial prevysuje akekolvek ine anime ake som mal moznost doteraz vidiet. A nie len anime pretoze Zapisnik smrti sa svojou vybornou psychologiou dvoch resp. troch hlavnych protagonistov smelo moze popasovat a zaradit medzi najlepsie hrane filmy podobneho razu. Genialny pribeh vynikajuci vyber hudby, co pri anime nie je az take neobvykle, ktora sedi do kazdej jednej situacie. Najlepsimi scenami jednotlivych dielov je potom bezpochybne vzajomna, ci uz vonkajsia alebo vnutorna, konfrontacia a ,,inside,, monology L-Ryuzakiho N-Neara a Lighta Yagamiho. Traja geniovia ktori sa postupne snazia zahnat jeden druheho do pasce. Serial je urobeny mne velmi vyhovujucim stylom, kedy sa vsetky karty na stol nikdy nevylozia a caka sa az do posledneho kola ako to vsetko dopadne pricom kazdy hrdina ma vzdy v zalohe nejaku tu poistku. Naozaj toto nemalo jedinu chybu a ani v jednom z tych 37 dielov nie je ani jedna minuta navyse pri ktorej by som sa nudil. SPICKOVA VEC a strase ma mrzi ze som to uz dopozeral..Akekolvek dalsie anime zacnem teraz pozerat budem ho urcite porovnavat, ci uz vedome alebo podvedome, prave s Death Note.Len dufam ze sa mu nejake aspon trochu priblizi. Bude to v kazdom pripade velmi tazke. Death Note nasadil latku velmi vysoko. Jednoznacna zalezitost ktora sa neda nic len doporucujem vsetkym. A rozhodne aj tym ktori sa nepovazuju za otaku :) ()

Peat 

všechny recenze uživatele

Každý den jsem si dával jeden díl před spaním na dobrou noc. Parádní příběh a postavy mi dávali lepší spaní. ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

(Následující komentář může obsahovat spoilery, i když se budu snažit nevyzradit nic důležitého.) Na začátek bych měla jednu zásadní výhradu, která je čistě subjektivní – Death note měl skončit mnohem dřív, a to konkrétně epizodou 26. Ale to je jen můj názor... Jinak celý příběh by se dal rozdělit na dvě části. Ta první se, po několika víceméně seznamovacích dílech, věnuje souboji mezi poněkud egoistickým Lightem (ale co taky čekáte od boha, že jo) a L, který je tak mimo, že s ním prostě nejde nesympatizovat :) I když stojí proti sobě, jeden druhého respektují a poté, co spolu začnou pracovat na případu, to začne být opravdu zajímavé. Ani na chvíli nepoleví v ostražitosti a taky mají proč – ten, jehož totožnost bude odhalena dřív, zemře. A i když ty jejich teorie nejsou vždycky tak chytrý, jak mají vyznít, občas docela překvapí. Souboj mezi těmi dvěma mě vážně bavil, navíc měl naprosto dokonalý závěr, který snad nemohl očekávat nikdo a který měl být taky závěrem definitivním. Ve druhé části příběhu pak nastupují N a M a zástup dalších nových (a až na Mikamiho naprosto nezajímavých) postav. S odchodem nejcharizmatičtější postavy (ano, L) už ten příběh prostě nemá šťávu. Near nejde po Lightovi, ale po Kirovi (jestli chápete jak to myslím) a jestli s někým soupeří, je to spíš Mello, což je trochu škoda. Co se týče případu, N ví už od začátku, kdo je Kira a jak vraždí. Jediné, o co jde, je najít způsob jak ho usvědčit, což dělá celé vyšetřování mnohem méně zajímavé. A v neposlední řadě začne údajně geniální Light dělat naprosto zásadní chyby, ale naštěstí pro něj je jeho tým dost hloupý na to, aby mu to žral skoro až do konce... (SPOILER: Dialog mezi N a Ryukem z poslední epizody je nejvtipnější moment celé série. Já to prostě musela říct :) KONEC SPOILERU) No, už to nebudu rozpitvávat, až do epizody 26 je to jasně za 5*, další díly za slabý 3*, takže čtyřka bude tak akorát. ()

Reklama

Reklama